چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
ترکیبات سمی در غذاهای سرخ شده با روغن گیاهی
پیش از روغن های گیاهی مانند روغن سویا ، آفتابگردان و روغن ذرت به لحاظ برخورداری از سطوح بالای لینولئیک اسید که یک اسید چرب اشباع نشده است ، برای سلامت قلب مفید شناخته شده اند. غلظت HNE در غذای سرخ شده مشابه با آن در روغن حرارت داده شده است. همچنین محققان سه ترکیب سمی مرتبط با HNE ( بنام های HHE , HOE, HDE) را در روغن سویا یافته اند.
HNE یک ترکیب بسیار سمی است که به راحتی از مواد غذایی جذب می شود.
دلیل سمی بودن آن واکنش شدیدش با پروتئین ها ، اسیدهای نوکلئیک DNA , RNA و دیگر بیوملکول هاست.
HNE از اکسیداسیون اسید لینولئیک تشکیل می شود و براساس گزارش های به دست آمده با بیماری های مختلفی از جمله آرترواسکلروز ، سکته مغزی ، پارکینسون ، آلزایمر ، هانتینگتون و بیماری های کبدی مرتبط است.
این مطالعه بر خطر حرارت دادن مکرر روغن یا استفاده مجدد از آن برای سرخ کردن تاکید دارد ، زیرا با هر دوره حرارت دادن روغن مقداری HNE در آن جمع می شود.
این محققان در نظر دارند مدت زمانی که لازم است با حرارت دادن روغن های گیاهی غیراشباع HNE در آن تولید شود را تعیین کنند.
مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات پزشکیان ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی مجلس شورای اسلامی
قتل عربستان تهران وزارت بهداشت هواشناسی سیل خانواده قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران سازمان هواشناسی حوادث
خودرو اقتصاد ایران بازار خودرو دولت سیزدهم قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بازار سرمایه دلار قیمت سکه حقوق بازنشستگان بورس
سارا بهرامی تئاتر تخت جمشید سینمای ایران سینما علیرضا قربانی تلویزیون رسانه ملی کنسرت دفاع مقدس کتاب فیلم
مغز دانش بنیان وزیر علوم ماهواره
رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه آمریکا اسرائیل فلسطین روسیه فرانسه ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ چین
فوتبال یورو 2024 پرسپولیس استقلال کریستیانو رونالدو باشگاه استقلال جام ملت های اروپا باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نقل و انتقالات سپاهان لیگ برتر ایران
اینستاگرام هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ سامسونگ اپل فیبرنوری ربات موبایل ایرانسل گوگل
قهوه تغذیه میوه کاهش وزن سرطان بیماری هندوانه سیب زمینی ویتامین لاغری تب دانگ