پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
حقایقی راجع به مسواک شما
در دهان همه ما صدها میکروب وجود دارد که هرگز باعث بروز مشکلات جدی نمی شوند، مگر اینکه تعداد آنها به حد نامطلوبی برسد.
● آیا مسواک زدن می تواند به سلامتمان لطمه بزند؟
مهم است بدانیم آنچه مسواک از روی دندان ها ما پاک می کند در واقع باکتری است، پس در هر نوبت مسواک زدن تعدادی باتری روی مسواک قرار می گیرد. مسواک زدن، به خصوص با مسواک برقی، در واقع میکروب ها را به زیر پوست دهان می راند. از آنجایی که بسیاری از این میکروب ها قبلا در دهانمان وجود داشته اند، معمولا موجب بروز بیماری جدیدی نمی شوند، مگر اینکه از مسواک دیگران استفاده کنیم. با این حال، این امر می تواند موجب تکرار بیماری ها شود. اگر مقاومت بدنمان کم باشد، در واقع با مسواک زدن دوباره عفونت را وارد بدنمان می کنیم.
● آیا مسواک بیمارمان می کند؟
پاسخ این سوال منفی است، چون صرف نظر از تعداد باکتری هایی که در دهان ما زندگی می کنند، یا از طریق مسواک وارد دهان شده اند، سیستم دفاعی بدن معمولا اجازه نمی دهد که تنها از طریق مسواک دچار عفونت شویم.
خوشبختانه بدن انسان غالبا در مقابل باکتری ها از خود دفاع می کند. بنابراین دلیلی وجود ندارد که قرار دادن مسواک در دستشویی یا در جامسواکی بتواند به بدن ما آسیب برساند. با این حال لازم است بعضی نکات بهداشتی را رعایت کنیم، مثلا مسواک را در فاصله کم با توالت قرار ندهیم.
● مسواک را در دستشویی قرار ندهید
اکثر آپارتمان ها دستشویی های کوچک دارند، به طوری که توالت به سینک نزدیک است و میکروب ها می توانند به راحتی به مسواک نزدیک شوند. پس همان طور که هرگز بشقاب ها و لیوان ها را در نزدیکی توالت قرار نمی دهیم، لازم است از قرار دادن مسواک در این مکان نیز خودداری کنیم.
● جامسواکی
جامسواکی ها را معمولا در نزدیکی توالت قرار می دهیم. بنابراین احتمال آلودگی آنها به باکتری ها زیاد است. ضمنا اکثرا هنگام شستن و نظافت سایر قسمت های دستشویی به آنها توجهی نمی شود. جالب است بدانید که محل قرار گرفتن جامسواکی سومین قسمت آلوده ی خانه است.
● نکاتی برای نگهداری از مسواک
۱.مسواک را از دستشویی خارج کنید.
۲.مرتب مسواکتان را بشویید. پس از هر بار استفاده آن را کاملا آب بکشید.
۳. مسواک را خشک نگه دارید چون باکتری ها در مکان های مرطوب بیشتر رشد می کنند.
۴. از کاور مسواک استفاده نکنید. کاورها مکانی بسته و مرطوب به وجود می آورند که به رشد باکتری ها کمک می کند.
۵. مسواک را به صورت عمودی در جامسواکی قرار دهید و از قرار دادن آن به صورت افقی خودداری کنید.
۶. هرگز و تحت هیچ شرایطی از مسواک دیگران استفاده نکنید.
۷. مسواکتان را در کنار مسواک دیگران قرار ندهید.
● آیا استفاده از ضدعفونی کننده ها موثر است؟
محصولات ضدعفونی کننده ادعا می کنند که می توانند باکتری ها را از بین ببرند. بعضی از این محصولات از طریق گرما، اشعه فرابنفش و اسپری های ضدباکتری میکروب ها را می کشند. مسلما بعضی از این محصولات در از بین بردن باکتری ها موثر هستند، ولی نه همه آنها. اگر می خواهید از مواد ضدعفونی کننده مسواک استفاده کنید، از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید.
● عمر یک مسواک چقدر است؟
بهترین راه برای محدود کردن تعداد باکتری های مسواک این است که آن را هر ۳ تا ۴ ماه عوض کنیم. اگر بیمار هستید، یا سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است بهتر است حتی زودتر مسواکتان را عوض کنید. اگر از مسواک برقی استفاده می کنید، سر آن را هر ۳ تا ۴ ماه تعویض کنید.
● همیشه مسواک بزنید
هر زمان تنبلی و وسوسه مسواک نزدن به سراغتان آمد، به خود یادآوری کنید که چقدر میکروب در دهانتان وجود دارند و این میکروب ها می توانند با بدن شما چه کنند.
این باکتری ها هستند که باعث بیماری های لثه، پوسیدگی دندان، و بوی بد دهان می شوند. حتما تا آنجا که می توانید از مسواک و نخ دندان استفاده کنید تا بعضی از این باکتری ها را از بین ببرید. استفاده از محلول دهان شویه قبل از مسواک زدن هم می تواند در حفظ بهداشت دهان و دندان موثر باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست