دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

نوکیا N۹۵


نوکیا N۹۵

به سختی می توان یک گوشی را به عنوان بهترین گوشی نامید اما N۹۵ به دلیل اینکه رقبای بسیار کمی داشته و در عین حال دارای قابلیت های فراوان, اینترفیس پرسرعت و دقیق, وزن و حجم کم و نیز تنظیمات پیشرفته است, شایستگی چنین عنوانی را دارد

● ویژگیهای کلیدی

ـ ساختار کشویی دو طرفه

ـ کلیدهای مخصوص موسیقی

ـ امکان دیدن صفحه نمایش در حالت افقی

ـ بلندگوهای استریو

ـ اسلات کارت حافظه MicroSD

ـ پشتیبانی از امکانات UTMS، Wi-Fi، USB، بلوتوث استریو و اینفرارد

ـ پورت mini USB

ـ رادیو FM

ـ دوربین ۵ مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک

ـ ضبط فیلم و ویدئو با رزولوشن VGA و۴۸۰?۶۴۰ پیکسل

ـ گیرنده GPS به همراه امکانات جهت یابی اولیه به صورت رایگان

ـ سیستم عامل نسخه ۹.۲ با اینترفیس نسخه سوم سری ۶۰ به همراه Feature Pack۱

ـ جک صوتی استاندارد ۳.۵ میلیمتری

ـ پورت خروجی تلویزیون

● معایب اصلی:

ـ طول عمر کم باتری

ـ عدم امکان شارژ گوشی از طریق اتصال کابل USB

ـ عدم وجود امکان RDS در رادیو

ـ رایگان نبودن قابلیت جهت یابی صوتی با GPS

ـ عدم کارکرد تراشه GPS با نرم افزارهای جانبی

ـ عدم امکان ویرایش فایلهای آفیس

در حال حاضر N۹۵ بهترین و کاملترین گوشی در سری گوشیهای نوکیا و همچنین در بازار موبایل دنیاست که در سپتامبر ۲۰۰۶ و ابتدا در نیویورک به همگان معرفی شد.

N۹۵ جزو اولین گوشیهایی است که مجهز به دوربین ۵ مگاپیکسلی، امکان GPS و پشتیبانی از HSDPA ساختار کشویی دو طرفه است. سیستم عامل این گوشی سیمبین نسخه ۹.۲ و نسخه سوم اینترفیس سری ۶۰ است که دارای Feature pack۱ می باشد.

● طراحی و ساختار ظاهری

▪ نقاط قوت:

ـ طراحی زیبا و جذاب

ـ سایز و وزن مناسب و راحت برای یک گوشی هوشمند

ـ ساختار کشویی دوطرفه

ـ استفاده از مواد خوب و با کیفیت در بدنه خارجی

ـ پوشش مات و نرم در پشت

▪ نقاط ضعف:

ـ وجود نداشتن فنر برای باز شدن راحت گوشی

ـ در هنگام باز بودن گوشی بخش بالایی تکان می‏خورد

ـ در اثر اصطکاک بین بخش‏های پلاستیکی، در هنگام باز کردن گوشی صدای تق و تق به گوش می‏رسد.

از لحاظ ظاهری این گوشی بسیار زیبا و شیک بوده و طراحی آن به نوعی نوآوری است. پانل جلویی گوشی فلزی نقره ای رنگ و پشت آن تیره رنگ و از جنس نرم و کرکی است. البته N۹۵ در دو رنگ عرضه شده است که رنگ دیگر آن " شنی " است. سطح خارجی گوشی مات است، بنابراین اثر انگشت و گرد و غبار را جذب نمی‏کند.

نوآوری طراحی N۹۵ در کشویی بودن دو طرفه ی آن است و می‏توان گفت اولین گوشی با این شکل ساختار است. حرکت کشو به سمت بالا، صفحه کلید و حرکت آن به سمت پایین دکمه ‏های کنترل پخش موسیقی را نمایان می‏کند.

N۹۵ با ابعاد ۹۹۲۱?۵۳? میلی‏متر و وزن ۱۲۰ گرم سایز و وزن مناسبی نسبت به کارائی‏های فوق‏ا‏لعاده ا‏ش دارد. به نظر می‏ رسد مهندسین نوکیا برای کاهش ضخامت و وزن آن نسبت به N۸۰ که یک سال قبل معرفی شده بود تلاش های زیادی کرده ‏اند. تنها گوشی سری N سیمبین نوکیا که از N۹۵ باریک‏تر باشد N۷۳ است که ضخامت آن ۲ میلی‏متر و وزن آن ۴ گرم کمتر از گوشی N۹۵ است. به هر حال با اینکه N۹۵ یک گوشی بزرگ به حساب می‏آید اما در بین اسمارت فون های بازار ظاهری جمع و جور دارد.

● کشویی دوطرفه

در هنگام باز کردن کشوی گوشی، در واقع دو بخش پلاستیکی بر خلاف یکدیگر سائیده می‏شوند. به دلیل وجود یک برآمدگی در زیر صفحه نمایش، این امکان وجود دارد که برای باز کردن آن از انگشت شست استفاده کرده و با تکیه دادن انگشت به آن و فشار آوردن، باز شود. البته واضح است که برای به پایین هدایت کردن بخش کشویی باید از دو به صورت افقی دست استفاده شود.

در هنگام بسته بودن گوشی، فاصله بسیار اندکی مابین دو نیمه گوشی وجود دارد که همین امر باعث می‏شود در هنگام باز بودن گوشی صدای کلیک بلندی بخصوص در هنگام تایپ به گوش برسد در واقع این صدای بلند از صفحه کلید نیست بلکه از برخورد دو نیمه روی هم قرار گرفته در گوشی این صدا به گوش می‏رسد.

● باتری و امکانات جانبی

▪ نقاط قوت:

ـ بلندگوهای استریو

ـ دسترسی سریع به عکسها

ـ جک ۳/۵ میلیمتری برای اتصال هدفون

ـ ۱۶۰ مگابایت حافظه داخلی

ـ اسلات کارت حافظه microSD

مینی شارژر

▪ نقاط ضعف:

ـ در بسته خریداری شده کارت حافظه وجود ندارد

ـ عمر کم باتری

پانل رویی و جلویی گوشی توسط صفحه نمایش بزرگ آن احاطه شده است و از تمام فضای این پانل به خوبی استفاده شده است. صفحه نمایش گوشی نسبت به بقیه بخشهای پانل ۱ میلیمتر فرو رفته تر است که این از ایجاد خراشیدگی روی صفحه جلوگیری می‏کند و حتی اگر گوشی را از طرف صفحه نمایش روی میز قرار دهید آسیبی نمی‏بینید.

در بالای صفحه نمایش یک گیرنده با پوشش فلزی، حسگر نور برای کنترل میزان روشنایی صفحه نمایش و یک دوربین برای مکالمات ویدئویی وجود دارد. در زیر صفحه نمایش نیز کلیدهای کمکی و حرکتی با پوشش کرومی در احاطه یک قاب زیبای فلزی قرار دارند.

در کناره بالایی گوشی دکمه خاموش / روشن با امکان تغییر پروفایل ها قرار دارد. در دو کناره چپ و راست گوشی نیز بلندگوهای استریو برای پخش صدا در هنگام استفاده از گوشی در حالت افقی وجود دارند. در صورتی که گوشی به حالت افقی قرار گیرد این اسپیکرها در یک طرف گوشی در قسمت بالایی و در طرف دیگر در قسمت پایینی قرار خواهند گرفت.

کناره سمت راست گوشی شامل کلیدهای کنترل صدا و نیز زوم دوربین، دکمه مخصوص دوربین و کلیدی برای دسترسی سریع به گالری تصاویر می‏باشد.

در کناره سمت چپ اسلات هدفون ( سازگار با جک ۳.۵ میلیمتری و بدون نیاز به هر گونه تبدیل )، پورت اینفرارد و اسلات کارت حافظه با پوشش پلاستیکی وجود دارد. متأسفانه کارت حافظه microSD نه درون گوشی و نه درون بسته خریداری یافت می‏شود. البته در برخی دیگر از محصولات نوکیا مثل E۶۱i نیز کارت حافظه باید بصورت جداگانه تهیه شود. به هر حال N۹۵ دارای ۱۶۰ مگابایت حافظه داخلی است که البته برای شروع کار بد نیست!

درپوش اسلات کارت حافظه فعال نیست یعنی در هنگام بیرون آوردن کارت حافظه، گوشی عکس العملی نشان نمی‏دهد، به همین دلیل بهتر است قبل از خارج کردن کارت حافظه، پروفایل ?Extract memory card? را از منوی تغییر پروفایل که با زدن دکمه خاموش / روشن گوشی باز می‏شود انتخاب شود که با این کار هم برنامه‏های مربوط به کارت حافظه بسته شده و هم کارت آماده خارج شدن می‏شود.

البته برای خارج کردن کارت حافظه انجام این عملیات لازم و ضروری نیست و می‏توان به راحتی آن خارج کرد اما بهتر است مراحل بالا طی شود.

● شارژ باتری

در کناره زیرین گوشی اسلات اتصال mini USB و در کنار آن اسلات شارژر دیده می‏شود. اسلات شارژر شبیه به دیگر گوشیهای نوکیاست.

در پشت گوشی دریچه دوربین قرار گرفته که توسط یک فریم نقره‏ای احاطه شده است. در پایین آن نیز درب باتری قرار دارد. باتری این گوشی با گنجایش ۹۵۰ میلی آمپر ساعت است و به گفته ی شرکت سازنده قابلیت ۲۴۰ دقیقه مکالمه مداوم و ۲۱۵ ساعت حالت آماده به کار را دارد. البته به این ارقام ارائه شده نباید خیلی اعتماد کرد، چرا که هنگام آزمایش متوجه شدیم تقریبا باید هر روز باتری گوشی را شارژ کرد.

می‏توان گفت بزرگترین ضعف N۹۵ همین کارایی کم باتری گوشی است. قابلیتها و برنامه ‏های جالبی که در این گوشی ارائه شده کاربر را خسته نمی‏کند اما طول عمر کم باتری موجب دلسردی کاربران حرفه ‏ای خواهد شد.

● صفحه کلید و صفحه نمایش

▪ نقاط قوت:

ـ قفل هوشمند صفحه کلید

ـ راحتی کار با کلیدهای کاربردی و چند منظوره

ـ صفحه نمایش بزرگ

ـ کنترل روشنایی صفحه نمایش از طریق یک حسگر نوری

ـ امکان تنظیم دستی روشنایی صفحه

▪ نقاط ضعف:

ـ سایز کلیدهای عددی صفحه کلید بهتر بود بزرگتر باشد

ـ نور پس زمینه نامناسب در زیر کنترلهای پخش موسیقی

ـ رزولوشن ناکافی صفحه نمایش

ـ فونت ریز ساعت در حالت آماده به کار گوشی

ـ عدم وجود چراغ LED هشدار دهنده

قفل هوشمند صفحه کلید، همانطور که قبلا در N۸۰ هم دیدیم بسیار جالب است. تقریبا ۲ ثانیه پس از بسته شدن کشوی گوشی صفحه کلید قفل می‏شود و در این ۲ ثانیه فرصت دارید تا با کلیدهای چند منظوره کار را ادامه دهید. به محض باز شدن کشوی گوشی، صفحه کلید از حالت قفل خارج می‏شود. البته این حالت با باز شدن کشو در هر دو طرف و یا باز شدن لنز دوربین اعمال می‏شود. البته می‏توان زمان قفل شدن صفحه کلید را تنظیم کرد.

در مورد کلیدهای کمکی چند منظوره و نیز جهتی نکته خاصی وجود ندارد فقط اینکه کلید C و کلید قلم در زمان بسته بودن گوشی تقریبا قابل استفاده نیستند (که البته کمتر در این مورد استفاده می شوند).

دکمه هایی که در کناره‏ های گوشی قرار گرفته اند به اندازه کافی بزرگ بوده و به راحتی قابل دسترسی ‏ا‏ند.

روی صفحه کلید موجهایی دیده می‏شود که در واقع هر کدام از موجها یک ردیف کلید است! سایز دکمه‏ های صفحه کلید نسبت به سایز گوشی کوچک است و در هنگام تایپ با ردیف آخر دکمه‏ ها مشکل خواهید داشت.

نور پس زمینه صفحه کلید، آبی است اما کلیدهای چند منظوره با رنگهای بیشتری روشن می‏شوند. روشنایی پس زمینه به صورت اتوماتیک ( از طریق حسگر نوری بالای صفحه نمایش ) و با کم شدن نور محیط فعال می‏شود.

کلیدهای مالتی مدیا که در طرف دیگر کشو قرار دارند، مشکی، لاستیکی و کاملا تخت هستند که در نگاه اول لمسی به نظر می‏رسند اما اینطور نیست. نور پس زمینه این کلیدها نیز آبی است.

● صفحه نمایش بزرگ

ابعاد صفحه نمایش ۴۰۵۳? میلیمتر و با قطر ۲.۶ اینچ است.

این صفحه نمایش از نوع QVGA استاندارد با رزولوشن ۲۴۰۳۲۰? پیکسل است. مطمئنا کسانی که با N۸۰ با آن صفحه نمایش بزرگ و رزولوشن دقیق که پیکسلها در آن غیرقابل دیدن‏اند، کارکرده باشند با دیدن صفحه نمایش N۹۵ دلسرد می‏شوند چون تصویر در آن وضوح کمتری دارد و پیکسلها قابل دیدن‏ اند.

فونت نوشته‏ های صفحه نمایش مناسب است . به طور کلی همه PDA ها یا کامپیوترهای جیبی همین میزان رزولوشن را برای صفحه نمایش دارند.

صفحه نمایش گوشی قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ را داشته و در زیر تابش مستقیم خورشید خواناست. نور پس زمینه توسط سنسور نوری کنترل می‏شود اما می‏توان بصورت دستی نیز تنظیمات را انجام داد. البته لازم به ذکر است که هر چه نور پس زمینه بیشتر باشد انرژی بیشتری مصرف خواهد شد. یکی از کمبودهای N۹۵ چراغ LED اعلام کننده اتفاقات است.

● شبکه، انتقال اطلاعات، اتصال و VoIP

▪ نقاط قوت:

ـ GPRS و EDGE

ـ UMTS و تکنولوژی پر سرعت HSDPA

ـ wi-fi

ـ بلوتوث نسخه ۲.۰ با امکان A۲DP

ـ پورت اینفراد

ـ اتصال mini USB

ـ حالت USB Mass Storage

- پشتیبانی از VoIP

ـ تنظیمات خودکار پروفایلهای دیتا

▪ نقاط ضعف:

ـ پروفایلهای دیتا بصورت اتوماتیک بر اساس اولویت انتخاب نمی‏شوند

ـحافظه داخلی (Phone memory) گوشی بصورت USB Mass Storage نمایش داده نمی‏شوند

ـ شارژ باتری از طریق USB انجام نمی‏شود.

N۹۵ یک گوشی ۴ بانده است و در همه فرکانسهای شبکه GSM از جمله (۱۹۰۰/۱۸۰۰/۹۰۰/۸۵۰ مگاهرتز) کار می‏کند. امکان انتقال اطلاعات از طریق GPRS یا EDGE فراهم بوده و علاوه بر تماسهای ویدئویی(UMTS ۳۶) می‏توانید دیتا را با سرعت ۳.۶ مگابایت در ثانیه ارسال کنید که این به خاطر وجود تکنولوژی HSDPA در این گوشی است.

اگر از N۹۵ بصورت مودم کامپیوتر استفاده شود به راختی قابلیت اتصال به شبکه اینترنت را داشته و کار با آن بسیار ساده است. تنظیمات این قسمت توسط نرم افزار PC Suit انجام می‏شود تا پس از وصل کردن گوشی به کامپیوتر به راحتی بتوانید از اینترنت استفاده کنید.

با توجه به اطلاعاتی که روی سیم کارت ذخیره می‏شود گوشی می‏تواند نام اپراتور و سرویس های فعال شبکه را پیدا کرده و تنظیمات مربوطه به آن ها را نیز انجام دهد. N۹۵ از کاربر در مورد اتصال به نقاط دسترسی(access point) سؤال می‏کند و با توجه به انتخاب کاربر به هر کدام از آن ها متصل می‏شود.

از لحاظ سرویس HSDPA این گوشی مورد بررسی قرار گرفته و نتایج خوبی در مورد سرعت آن در داخل شهر و محلهای شلوغ و یا در خارج از شهر به دست آمد.

یکی از قابلیتهای ویژه N۹۵، امکان اتصال wi-fi است که کاربردهای زیادی داشته و اتصال پرسرعت به اینترنت را فراهم می‏کند. تنظیمات و راه اندازی این سرویس نیز بسیار ساده است. جستجوی شبکه‏ ها بصورت خودکار انجام شده و سپس بصورت اتوماتیک نیز متصل می‏شود.

در صورت اتصال به شبکه wi-fi در حالت آماده باش((Stand by، روی صفحه نمایش آیتم مربوط به این اتصال نمایان می‏شود و با انتخاب گزینه Start web browsing به اینترنت متصل می‏شود.

● مکالمه از طریق اینترنت

در N۹۵ نیز مثل گوشیهای سری E نوکیا، امکان تماس اینترنتی وجود دارد. کافیست از طریق wi-fi به اینترنت متصل شده و تنظیمات مربوطه را انجام دهید.

کافیست یکبار پروفایل SIP و یک حساب اینترنتی را راه اندازی کنید، پس از آن با هر بار شماره‏گیری یک آیتم جدید به نام ?Internet Calls? یا تماسهای اینترنتی در زیر گزینه ?Permanent network registration? را انتخاب کنید. همچنین می‏توان اولویت نوع تماسها را تنظیم کرد. برای بازگشت به حالت تماسها معمولی GSM باید این گزینه از منوی Context انتخاب شود.

● بلوتوث استریو

N۹۵ هم مثل بسیاری از گوشی‏های نوکیا دارای پورت mini USB است. با اتصال گوشی به کامپیوتر یکی از ۴ حالت را می‏توان انتخاب کرد: PC Suite، USB، Image Print و Media Player. با انتخاب حالت USB ، کارت حافظه گوشی به صورت یکی از درایوهای کامپیوتر نمایش داده می‏شود. متأسفانه حافظه داخلی N۹۵ روی کامپیوتر دیده نمی‏شود. اما همینکه پس از اتصال به کامپیوتر ارتباط گوشی با شبکه مخابراتی قطع نمی‏شود و همچنان می‏توان با آن تماس برقرار کرد جای شکر دارد!! D:

تکنولوژی های بی‏سیم دیگر که توسط N۹۵ پشتیبانی می‏شود عبارتند از بلوتوث و اینفرارد. همه گوشیهای جدید نوکیا ، بخصوص سری N دارای پورت اینفرارد با قابلیت استفاده از گوشی به عنوان کنترل از راه دور وسایل منزل هستند اما متأسفانه برنامه خاصی برای استفاده از این کارایی وجود ندارد!

بلوتوث این گوشی نسخه ۲.۰ با امکان A۲DP است. در آن واحد می‏توان چند ارتباط بی‏سیم را از طریق بلوتوث برقرار کرد. مثلا اتصال به هدست بلوتوث برای گوش دادن به موسیقی و همزمان اتصال به بلوتوث کامپیوتر و مطابق سازی اطلاعات گوشی با کامپیوتر.

● اینترفیس کاربری و کنترلها

▪ نقاط قوت:

ـ وجود گزینه های زیاد برای تنظیمات مربوط به کاربر

ـ تغییر جهت اتوماتیک صفحه نمایش

ـ وجود تعداد زیادی برنامه‏های قابل استفاده

ـ پشتیبانی از Java

ـ کنترل‏های صوتی خوب

ـ قفل گوشی

ـ تنظیم فونت از طریق منو.

▪ نقاط ضعف:

ـ گزینه‏ های محدود در حالت آماده به کار گوشی

ـ کارایی نامشخص دکمه قرمز

ـ دسترسی کند به منویی که نشان دهنده برنامه های اخیر است.

این نکته که N۹۵ با ویرایش سوم سیستم عامل سیمبین کار می‏کند. چیز عجیبی نیست و علاوه بر این این بسته نرم افزاری قابلیت ارتقا و سازگاری با ویندوز XP را دارد. استفاده از Service Pack ها از لحاظ امنیت و نیز ویژگیهای نرم افزاری ، سیستم عامل را ارتقا می‏دهد.

در نگاه اول ، اینترفیس N۹۵ شبیه بسیاری دیگر از گوشیهای سیمبین نوکیاست و اطلاعاتی نظیر زمان، نام اپراتور، تاریخ، LED ، نشانگر وضعیت باتری و وضعیت آنتن در حالت آماده به کار گوشی روی صفحه دیده می‏شوند. صفحه یactive stand by را می‏توان غیرفعال کرد که در این صورت تصاویر پس زمینه بهتر دیده می‏شوند اما امکان دسترسی سریع به ۶ برنامه را از دست خواهید داد؛ همچنین تقویم و نقاط دسترسی شبکه wi-fi نیز دیده نخواهد شد.

با روشن شدن و فعال شدن، با استفاده از کلیدهای جهتی امکان حرکت بین آیتم‏ های منو فراهم می‏شود. می‏توان برنامه ‏های خاصی را نیز به کلیدهای جهتی نسبت داد و چون دسترسی به منوی گوشی از طریق یک دکمه جداگانه صورت می‏گیرد، می‏توان به دکمه وسطی کلیدهای جهتی نیز برنامه خاصی را اختصاص داد.

بخش تنظیمات اینترفیس ، آیتم ‏های بسیار زیادی برای تغییر توسط کاربر دارد. مثلا یک بخش در تنظیمات به عنوان Adjustment وجود دارد.

N۹۵ دارای ۵ تم از پیش تعریف شده است . تم‏های بیشتر نیز می توانند از اینترنت دانلود شوند.

یکی از نوآوری‏های این سیستم پیشرفته امکان تنظیم سایز فونت منو و دیگر نوشته های گوشی از میان سه گزینه موجود می‏باشد.

علاوه بر رنگ‏های منو می‏توانید طرز قرار گرفتن آیکون‏ها را در منوی اصلی تغییر دهید. یعنی می‏توانید آیکون‏ها را جابجا یا جایگزین کرده و بر حسب نیاز خود منو را به صورت لیست یا جدول مشاهده نمایید. آیکون‏های منو متحرک هستند ولی اگر بخواهید می‏توانید آنها را بی‏حرکت کنید. به علاوه هنگامیکه برنامه ‏ای در حال اجراست یک علامت آبی رنگ در گوشه سمت راست بالای آیکون آن ظاهر می شود.

برای دسترسی به منو یک دکمه مخصوص در سمت چپ کلیدهای جهت‏ دار تعبیه شده است. اگر این دکمه را برای چند ثانیه نگه دارید لیستی از تمام برنامه‏ های در حال اجرا نمایش داده می‏شود. دکمه قرمز رنگ پیش از این در بیشتر گوشی‏های نوکیا برای کوچک کردن (minimize) برنامه ‏ها و بعدها برای بستن و قطع برنامه ‏ها به کار می رفت. اما این دکمه در N۹۵ گاهی برنامه ‏ها را می‏بندد و گاهی آنها را کوچک کرده تا در پشت صفحه اجرا شوند. علت دو گانگی این نوع عملکرد در مواقع مختلف هنوز مشخص نیست.

● چرخش اتوماتیک

علاوه بر منوی اصلی، N۹۵ دارای یک منوی دیگر شامل برنامه‏ هایی که بیش از همه مورد استفاده قرار می‏گیرند است. دسترسی به این منو از طریق یک دکمه مخصوص در سمت راست کلیدهای جهت‏ دار امکان‏پذیر است.

در این گوشی مجهز به Featur Pack۱، یک اینترفیس گرافیکی فعال وجود دارد که در آن تعداد نامحدودی از برنامه ‏ها قرار می‏گیرند؛ شما می‏توانید برای اینترفیس، عکس‏های متحرک یا فریم های سه بعدی انتخاب کنید. در عین حال در پشت‏ زمینه آن ۴ عکس انتخابی شما به ترتیب ظاهر می‏شوند که البته رنگ آن‏ها به خاطر عدم تداخل با نوشته و آیکن های صفحه کمی کم رنگ تر می شود.

این افکت‏ها و عکس‏های متحرک سرعت اینترفیس را کاهش می‏دهد؛ البته غیرفعال کردن آنها نیز تفاوت چندانی ایجاد نمی‏کند. با توجه به اینکه امروزه سرعت اینترفیس برای مشترکان بسیار پر‏اهمیت است، علت کم سرعت بودن این منوی N۹۵ هنوز مشخص نیست.

در سایر بخش‏های گوشی، N۹۵ نسبت به سایر اسمارت فون‏ها از سرعت بالایی برخوردار است ولی با این همه چون یک اسمارت فون است طبیعتا در اجرای برخی برنامه ‏ها با سرعت کمتری عمل می‏کند.

اگر درب کشویی گوشی را به بالا فشار دهید، صفحه ی گوشی کماکان به صورت عمودی نمایش داده می‏شود. با هل دادن بخش کشویی به سمت پایین که دکمه های پخش موسیقی نمایان می شوند و برنامه ی پخش موسیقی فعال می شود، صفحه به صورت افقی در می آید به طور کلی تمام سیستم تلفن همراه و تمام عملکردهای آن خود را با صفحه نمایش تطبیق می‏دهند، مثلا شما می‏توانید عملکرد جستجو در وب، عکس‏ها یا سایر قسمت‏ها را به صورت افقی در صفحه نمایش مشاهده کنید.

● فرمان های صوتی

گوشی N۹۵ امکان دریافت و اجرای فرمان صوتی را دارد. این گوشی قابلیت تشخیص صدا و اجرای هر گونه برنامه یا عملکرد توسط صوت را دارا می‏باشد و اینکه کدام برنامه با فرمان صوتی فعال شود و کدامیک نشود به میل شما بستگی دارد. اگر گوشی نتواند فرمان شما را به درستی تشخیص دهد، آنگاه لیستی از برنامه ‏های مشابه ظاهر می‏گردد تا شما گزینه ی مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کنید؛ اگرشما هیچ کدام را انتخاب نکنید، گوشی به طور اتوماتیک اولین برنامه موجود در لیست را فعال و اجرا می‏کند. برای فعال کردن برنامه فرمان صوتی کافیست دکمه کمکی سمت راست را فشار داده و نگاه دارید.

برنامه فرمان صوتی در بسیاری مواقع بخصوص هنگام رانندگی کاربرد دارد.

اگر می‏خواهید دیگران به محتویات گوشی شما دسترسی نداشته باشند، می‏توانید برنامه قفل خودکار آن را فعال کنید. به این ترتیب پس از چند ثانیه گوشی خود به خود قفل شده و برای باز کردن آن باید رمز عبور خود را وارد کنید.

● مکالمات، زنگ ها ، دفتر تلفن

نقاط قوت: امکان برقراری مکالمات ویدیوئی، تغییر پروفایل زنگ به طور اتوماتیک پس از برقراری ارتباط، امکان جدا سازی تماس‏ها، سیستم شماره‏گیری صوتی بر اساس تشخیص صدا

نقاط ضعف: روشن خاموش شدن صفحه نمایش هنگامیکه گوشی زنگ می‏زند و عدم امکان غیر فعال کردن این حالت، عدم امکان قطع تماس، با بستن درب کشویی گوشی، برای هر پروفایل باید به طور جداگانه زنگ انتخاب کنید و امکان انتخاب یک زنگ برای همه پروفایل ها وجود ندارد.

از طریق این گوشی امکان برقراری تماس به سه شکل وجود دارد:

۱) تماس های صوتی معمول در شبکه GSM

تماس اینترنتی

تماس های ویدئویی در شبکه های ۳G

کیفیت صدای مکالمات از هر دو طرف و نیز صدای بلندگو بسیار خوب است.

صدای زنگ N۹۵ پلی ‏فونیک ۶۴ کاناله بوده و می‏توان از فایل‏هایی با فرمت MID،MP۳،AAC،AMR،Real Audio و WAV به عنوان زنگ استفاده کرد. هنگام زنگ زدن می‏توانید لرزش ( Vibration ) را فعال کنید. صدای زنگ گوشی متوسط است ولی لرزش آن قوی و نسبتا پر سرو صداست.

طرفداران بازی‏های موبایل قطعا از صدای سه بعدی N۹۵ لذت خواهند برد. دو بلندگوی استریوی این گوشی صدای فوق‏العاده‏ ای همراه با اکو تولید می‏کند که می‏توانید حتی سرعت پخش صدا در فضا را نیز تعیین کنید.

● برقراری تماس با N۹۵

هنگامی که گوشی زنگ می‏زند نام، شماره تلفن و عکس کوچک فرد تماس‏گیرنده روی صفحه ظاهر می‏شود. متاسفانه عکسی که به نمایش در‏می‏آید بسیار کوچک است. در این هنگام با باز کردن یا حتی نیمه ‏باز کردن گوشی می‏توانید به تماس‏های خود پاسخ دهید. اما قطع کردن تماس با بستن گوشی امکان‏پذیر نیست که این یک نقص به شمار می‏آید. در پروفایل‏های زنگ گوشی می‏توانید نوع زنگ ملودی مخصوص تماس‏های ویدیوئی، نوع پخش صدای زنگ، صدای دکمه ‏های صفحه کلید و لرزش گوشی را هنگام برقراری تماس تنظیم نمایید؛ در این رابطه بهتر است امکان کپی کردن تنظیمات یک پروفایل در پروفایل‏های دیگر نیز وجود داشته باشد.

برای گروه‏ هایی که در دفتر تلفن خود تشکیل داده ‏اید می‏توانید زنگ خاصی انتخاب کنید که تنظیمات آن به پروفایل فعال شما ارتباطی ندارد. یکی از ویژگیهای خوب این گوشی این است که گوشی به طور اتوماتیک پروفایل‏ها را تغییر می‏دهد. مثلا اگر هدست گوشی را وصل کنید پروفایلی فعال می شود که در تنظیمات آن پیش از صدای زنگ نام فرد تماس گیرنده قابل مشاهده باشد. هنگامیکه با شما تماس گرفته می‏شود می‏توانید از پاسخ‏گویی خودداری کرده یا صدای زنگ آن را قطع کنید. همچنین با انتخاب یک گزینه در تنظیمات تماس گوشی می‏توانید برای فردی که به شما زنگ می‏زند پیام SMS بفرستید تا بعدا با او تماس بگیرید.

در حین مکالمه می‏توانید از سایر برنامه ‏ها و عملکردهای گوشی استفاده کنید. بسته به میزان حافظه امکان ضبط مکالمات نیز وجود دارد. در مورد تماس‏های ویدیوئی هیچ تغییر خاصی ایجاد نشده است. شما می‏توانید دوربین‏ها را عوض کنید، تصویر طرف مقابل را بزرگ کنید یا عکس خود را تغییر داده یا حذف کنید.

● دفتر تلفن

تماس‏های گوشی به همراه نام، شماره تلفن، ساعت و تاریخ در یک لیست منظم ثبت می‏شوند. همچنین می‏توانید تعیین کنید که این تماس‏ها تا چه مدت در گوشی نگهداری شوند.

تعداد ورودی‏های دفتر تلفن تنها به میزان حافظه داخلی گوشی بستگی دارد. برای هر ورودی ۴۶ قسمت جداگانه جهت ثبت اطلاعات جانبی مربوط به ورودی‏ها مثل عکس، آدرس، تاریخ تولد و غیره وجود دارد. این ورودی‏ها به صورت لیست مشاهده می‏شوند و هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.

برای دسترسی به دفتر تلفن علاوه بر روش معمول می‏توانید از منوی active stand-by استفاده کنید.جستجو در ورودی‏ها پرسرعت بوده و بر اساس نام یا نام خانوادگی صورت می‏گیرد، اما امکان جستجو بر اساس نام شرکت وجود ندارد.

گوشی N۹۵ نیز مثل بقیه اسمارت فون ها شماره گیر صوتی دارد. برای استفاده از این برنامه نیازی نیست صدای خود را از پیش ضبط کنید، بلکه فقط کافیست نام ورودی مورد نظر را بلند و واضح بگویید تا گوشی شماره مورد نظر را بگیرد.

شماره تلفن های موجود در سیم کارت در لیست اصلی نمایش داده نمی‏شوند و دسترسی به آنها تنها از طریق منو امکان پذیر است.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.