پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
اهمیت بهداشت سفره
این روزها وقتی برای خرید به بازار بزرگ شهر سری میزنیم، در میان راه، دستفروشانی را میبینیم که انواع و اقسام سفرههای پلاستیکی را در دست داشته و از مقاومت و ضدلک بودن آن میگویند. اما پرسش اینجاست این سفرهها از نظر بهداشتی قابل تاییدند؟ هنگام خرید و استفاده از سفرههای پلاستیکی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
سفره پارچهای انتخاب برتر
مهمترین مزیت سفره آن است که حداقل در وعده صبحانه، ناهار یا شام اعضای یک خانواده را به دور خود جمع میکند. از این نظر اگر این سفره پلاستیکی، پارچهای، حصیری یا یکبار مصرف باشد، مهم نیست. مهم آن است که صمیمیت و گرمی را در خانواده تقویت کند. اما از نگاه بهداشتی، بهترین سفره نوع پارچهای آن است. گرچه به دلیل آن که سفرههای پلاستیکی ارزان قیمت هستند، راحت تمیز میشوند، رطوبت و چربی غذا را به سطح زیرین انتقال نمیدهند، انواعی از آنها ضد لک هستند، رنگ و طرحهای مختلفی دارند و بخصوص در کودکان میل به خوردن غذا را افزایش میدهند، این جنس در اغلب خانهها کاربرد بیشتری دارد، اما یکی از بزرگترین معایب این نوع سفرهها حفظ رطوبت است. اگر در این سفرهها مقداری غذا از وعده قبلی به جای مانده باشد، رطوبت موجود در سفره بهترین محیط را برای رشد کپکها ایجاد میکند.
کپکها مقاومترین میکروبها هستند و نسبت به باکتریها و ویروسها شرایط بد محیطی را بخوبی تحمل کرده و بسرعت تکثیر میشوند.
سفرههایی نه چندان بهداشتی
متاسفانه این روزها در دست برخی دستفروشان سفرههایی دیده میشود که مواد اولیه آن، نامرغوب و بازیافتی بوده و رنگهای آن از جوهرهای شیمیایی غیرمجاز تشکیل شده است. این سفرهها علاوه بر آن که خود حامل انواع میکروبهای عفونی و ویروسی هستند، وجود ترکیبات شیمیایی آن میتواند معضل دیگری برای بروز انواع مسمومیتهای گوارشی و آلرژیها باشد. اکثر این سفرهها بوی نامطبوع و رنگ کدری داشته و اگر در مقابل نور به سطح آن نگاه کنیم، ذرات و ناخالصیهایی را مشاهده میکنیم که نشان دهنده بازیافتی بودن آنهاست. این ذرات، اجسام خارجی و زبالههای همراه مواد بازیافتی هستند که در این محصولات به صورت ناخالصیهای تک نقطهای دیده میشود.
توصیهها
ـ در صورت امکان از سفرههای پارچهای، پلاستیکی رنگ روشن یا سفرههای یکبار مصرف استفاده کنید. البته سفرههای یکبار مصرف استریل و بی خطر نیستند، بنابراین از تماس مستقیم سبزی و نان با این سفرهها اجتناب کنید.
ـ پس از خرید سفره، آن را با آب و مواد شوینده بشویید و به نو بودن و تمیزی آن اعتماد نکنید.
ـ بعد از هر وعده غذایی، سفره را بشویید. دستمالهای مرطوب یا اسفنجهای سفره بخوبی قادر به تمیز کردن مواد غذایی به جای مانده در سطح سفره نیستند. اسفنجها خود محیط مناسبی برای رشد و تکثیر انواع قارچها هستند.
ـ در صورت استفاده از دستمال سفره، مرتب آن را با آب و مواد شوینده شسته و در مجاورت مستقیم نور خورشید خشک کنید. این کار از انتشار آلودگی به داخل آشپزخانه نیز میکاهد.
ـ از قرار دادن نان داغ در داخل سفرههای پلاستیکی بپرهیزید. حرارت نان باعث کپکزدگی زودرس آن و آلوده شدن محیط داخل سفره میشود.
ـ هنگام جمع کردن سفره ابتدا ۲ سرآن را روی هم قرار دهید، سپس آن را بدفعات تا کنید. با این کار قسمت زیرین با سطح داخلی سفره تماس پیدا نخواهد کرد.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل مجلس شورای اسلامی روز معلم دولت نیکا شاکرمی رهبر انقلاب دولت سیزدهم مجلس بابک زنجانی خلیج فارس شهید مطهری
آتش سوزی تهران پلیس زلزله پلیس راهور قتل شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه فضای مجازی سلامت
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم حقوق بازنشستگان
سریال نمایشگاه کتاب فیلم سینمایی عفاف و حجاب تلویزیون جواد عزتی مسعود اسکویی سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا غزه جنگ غزه حماس چین نوار غزه انگلیس عربستان اوکراین یمن
پرسپولیس استقلال فوتبال سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی تلفن همراه اپل اینستاگرام گوگل همراه اول واکسن فرودگاه تبلیغات ناسا پهپاد
سرطان فشار خون کبد چرب بیمه بیماری قلبی کاهش وزن دیابت مسمومیت