سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

مـرا بـه خـانـه ام ببـر


مـرا بـه خـانـه ام ببـر

با کمی تغییر در منزل می توانید خانه ای مختص سالمندان بسازید

ماه ژوئن (خرداد) در آمریکا، ماه ایمن‌سازی خانه‌هاست و از زمان آغاز این طرح، سعی کرده‌ایم فهرستی از مهم‌ترین کارها را برای ایجاد ایمنی سالمندان تهیه کنیم تا بتوانیم به آنها کمک کنیم در آرامش بیشتری زندگی کنند...

کمیسیون ایمنی مصرف‌کنند‌گان آمریکا، بر این باور است که بیشتر سالمندان در خانه یا نزدیک آن صدمه می‌بینند و در همان‌جا نیز درمان می‌شوند بنابراین می‌توان گفت بیشتر این جراحات ناشی از سهل‌انگاری است و به راحتی می‌توان از آنها اجتناب کرد.

از آنجا که ایمنی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر جامعه در خدمات درمانی به سالمندان است‌، کمیسیون ایمنی مصرف‌کنندگان به هر یک از مراجعان فهرستی می‌دهد که شامل ۴۳ توصیه برای ایمنی خانه‌ها‌ست. رعایت این توصیه‌ها تا حد زیادی از وقوع خطرهای احتمالی جلوگیری می‌کند. چند دقیقه وقت بگذارید و نگاهی به این راهکارها بیندازید تا از نیازهای خانه‌ خود و عزیزانتان آگاه شوید. این نکته‌ها باید در هر خانه‌ای موردتوجه قرار گیرد به‌خصوص خانه‌ای که یک یا چند سالمند در آن زندگی می‌کنند.

● نکات ایمنی کلی

۱) تمام سیم‌های برق، تلفن و رایانه را بررسی کنید و مطمئن شوید که فرش‌ها و قالیچه‌ها زیر مبل‌ها نیستند. برجستگی آنها، خطر زمین خوردن را افزایش می‌دهد. بهتر است در راهرو‌ها هم فرش پهن نشده‌ باشد.

۲) از سالم بودن آژیر خطر حساس به دود، پریز برق، کلیدها و لامپ‌ها مطمئن شوید. بهتر است خانه سالمندان مجهز به این سیستم باشد.

۳) راه‌پله‌ها و پاگرد‌ها باید نور کافی داشته باشند. سعی کنید راه‌‌پله را همیشه مرتب نگه دارید و از سلامت نرده‌ها مطمئن شوید. بهترین اقدام این است که کلید برق را هم بالا و هم پایین پله‌ها قرار دهید. حتما تعمیرات اساسی را به فردی ماهر و متخصص بسپارید.

۴) برای جلوگیری از سوختگی، درجه‌ آب‌گرم‌کن را بررسی کنید و مراقب باشید که حرارت آن بیشتر از ۵۰ درجه سانتی‌گراد نشود.

۵) برای اینکه ماموران اورژانس خانه‌ را سریع‌تر پیدا کنند، مطمئن شوید که تابلو‌ی کوچه و خیابان محل زندگی سالمند خوانا و قابل‌رویت است. اگر تابلو ناخوانا بود، حتما موضوع را به شهرداری گزارش دهید.

۶) از سلامت قفل‌های درها و پنجره‌ها مطمئن شوید. این کار به آنها اطمینان خاطر هم می‌دهد.

۷) جعبه‌ فیوز را در فاصله‌های زمانی مشخص بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام فیوزها سالم هستند. به غیر از قطع برق، خطر برق‌گرفتگی هم برای سالمندان وجود دارد.

● آشپزخانه

۱) حواستان باشد که گذاشتن وسایل آتش‌زا مثل دستگیره، ‌ظرف، دستمال و ظروف پلاستیکی نزدیکی اجاق‌گاز باعث آتش‌سوزی می‌شود. به سالمندان تذکر دهید آنها را از کنار گاز دور کنند.

۲) هیچ‌وقت دستمال و حوله ‌را به دستگیره اجاق‌گاز آویزان نکنید.

۳) مطمئن شوید که سیستم تهویه آشپزخانه و هود اجاق‌گاز سالم هستند و هنگام آشپزی خوب کار می‌کنند.

۴) یادتان باشد که هیچ سیم‌کشی داخلی و وسایل برقی نباید در نزدیکی سینک ظرفشویی و اجاق‌گاز باشد.

۵) کپسول آتش‌نشانی خانه را بررسی کنید که سالم باشد و خوب کار ‌کند. نمونه‌های کوچک برای خانه‌هایی که یک یا ۲ سالمند در آن زندگی می‌کنند، مناسب‌تر است.

● اتاق پذیرایی

۱) دودکش‌ها را تمیز نگه دارید تا با آشغال‌ها و برگ درختان مسدود نشود. این موضوع در زمستان می‌تواند خطر گازگرفتگی را ‌همراه داشته باشد.

۲) راهروهای بین اتاق‌ها و تمام فضا‌ی خانه باید نور کافی داشته باشد.

● حمام

۱) جعبه داروها را در حمام نگذارید. ممکن است رطوبت بگیرند و فاسد شوند.

۲) پوش‌های خیس و کف‌آلود یا سرامیک کف حمام، اغلب لیز هستند و باعث زمین خوردن می‌شوند. پس بهتر است از کفپوش‌های زبر برای زمین و وان استفاده کرد.

۳) وان حمام و زیر دوش دستگیره نصب کنید. این دستگیره‌ها به سالمند کمک می‌کنند تا راحت‌تر به وان وارد و از آن خارج شود؛ به علاوه از زمین خوردن هم جلوگیری می‌کند. مطمئن شوید میله‌های خروج تعادل ایجاد می‌کنند، محکم و سالم‌ هستند و اگر لازم بود، آنها را تعمیر کنید.

● اتاق‌خواب

۱) مطمئن شوید سالمند از روی تخت به‌راحتی به کلید‌های برق دسترسی دارد. با این کار وی می‌تواند در شب راحت‌تر از تخت بیرون بیاید.

۲) اگر سالمندتان از پتو و بالش‌‌های برقی استفاده می‌کند، به وی یادآوری کنید هرگز روی بالش برقی نخوابد و پتوی برقی‌ را تا نکند.

۳) تلفن را نزدیک تختخواب بگذارید. این خیلی مهم است که سالمند در شرایط اضطراری بدون بیرون آمدن از تختخواب به تلفن دسترسی داشته باشد.

ترجمه:نگار ساسانی

منبع: Cpsc