چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

پیامدهای غذا خوردن هنگام کار با کامپیوتر


پیامدهای غذا خوردن هنگام کار با کامپیوتر

سنتی‌شدن جامعه امروز و ترویج شهرنشینی یکی از علل پیروی از الگوهای غلط غذایی و شیوع بیماری‌های ناشی از چاقی و کم‌تحرکی است. جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد، در جامعه صنعتی امروز، …

سنتی‌شدن جامعه امروز و ترویج شهرنشینی یکی از علل پیروی از الگوهای غلط غذایی و شیوع بیماری‌های ناشی از چاقی و کم‌تحرکی است. جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد، در جامعه صنعتی امروز، بسیاری از افراد، وعده‌های غذایی خود را هنگام کار با کامپیوتر یا انجام بازی‌های ویدیویی صرف می‌کنند که این مسئله، گرایش به مصرف تنقلات، دسرها و شیرینی‌ ها را افزایش می‌دهد.

محققان پس از آزمایش روی تعدادی زن و مرد که بیشتر ساعت روز را صرف انجام بازی‌های کامپیوتری می کردند یا مشغول کار با رایانه بودند، نشان داد، احتمال پیروی از الگوهای غلط غذایی در آنها بیش از سایرین وجود دارد. در این افراد که هنگام کار با کامپیوتر، وعده‌های غذایی اصلی خود را صرف می‌کردند، بیش از دیگران تمایل به صرف شیرینی‌ و تنقلات داشته و مدت زمانی را که به خوردن غذا مشغول بودند، به‌طور متوسط ۳۰ دقیقه بیش از سایرین گزارش شد. این تحقیقات نشان می‌دهد، عملکرد مغز و سیستم حافظه انسان زمانی که مشغول انجام کارهای ذهنی با کامپیوتر یا انجام بازی‌های ویدیویی است، پردازشی متفاوت با سایر مواقع داشته و باعث می‌شود احساس سیری دیرتر به مغز انتقال یافته و فرد به مصرف تنقلات و شیرینی‌جات تمایل پیدا کند.

این تحقیقات نشان می‌دهد، هنگام تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا کار با کامپیوتر در زمان صرف وعده‌های غذایی، ذهن انسان متفاوت عمل کرده و به‌طور مستقیم بر اشتها و ذائقه فرد تأثیر می‌گذارد.به عقیده پژوهشگران زمانی که ذهن درگیر انجام چندین کار به‌طور همزمان است، عملکرد حافظه ضعیف شده و انتخاب فرد برای صرف ماده غذایی مناسب با اختلال همراه خواهد بود و کاربر تمایل بیشتری به صرف موادغذایی شیرین پیدا خواهد کرد. مطابق با آمارهای انجام گرفته، بسیاری از افرادی که هنگام صرف غذا بویژه در وعده ناهار مشغول به کار با کامپیوتر هستند، معمولاً ساعاتی پس از صرف غذا، تنقلات یا شیرینی‌جات میل می‌کنند.به پیشنهاد پژوهشگران بهتر است هنگام صرف غذا تا آنجا که ممکن است از انجام کارهای متفرقه خودداری کرده و حتی مکالمات ساده را به زمان دیگری موکول کنند.