چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سندرم داون (Down) و صوت درمانی


۷۵ % از كودكان مبتلا به سندرم داون ، دارای ضایعات شنوایی نیز هستند .این ضایعات عمدتاً بدلیل عفونت های مكرر گوش میانی و انباشتگی سرومن ( واكس گوش ) در مجرای شنوایی می باشد.عفونت های …

۷۵ % از كودكان مبتلا به سندرم داون ، دارای ضایعات شنوایی نیز هستند .این ضایعات عمدتاً بدلیل عفونت های مكرر گوش میانی و انباشتگی سرومن ( واكس گوش ) در مجرای شنوایی می باشد.عفونت های مزمن تكرار شونده در گوش میانی ، باعث ایجاد چسبندگی در گوش میانی شده و حركت استخوانچه های گوش كاهش یافته و در نتیجه ، افت شنوایی پیشرونده ایجاد خواهد شد.

این كودكان به شدت از محرومیت های حسی رنج می برند و برای رساندن آنها به حداكثر ظرفیت شناختی ، باید از برنامه های خاص پیش گیرنده و آموزشی استفاده نمود. تاخیر در رشد زبانی این كودكان ، باعث تاخیر در رشد گفتار آنهاخواهد شد. بنابراین ، یكی از مهمترین اقدامات در مورد این كودكان، رفع مشكلات شنوایی آنها است تا از این طریق به رشد زبانی آنها كمك نماییم .

از مهمترین مشنلات این كودكان ، مشكلات گفتاری / شنیدری آنها می باشد. آنها اغلب در كنترل سیستم گفتاری ، هماهنگی زبان ، لب ها ، فك و كام دچار مشكل هستند. این موانع گفتاری ، موجب شده تا این كودكان به كمك بیشتری درمورد شنوایی خود نیاز داشته باشند.

بنا بر نظریات دكتر Tomatis ، انسان فقط قادر به تولید اصواتی است كه قبلاً آنها را از طریق گوش شنیده باشد.

با استفاده از صوت درمانی ، گوش با شنیدن اصوات مختلف تمرین داده ی شود و ظرفیت شنوایی افزایش می یابد. ضمناً با استفاده از روش های مخصوص ، این كودكان اصوات با فركانس زیادی ( High tone ) را كه بدلیل ضایعه شنواییشان نمی شنیدند ، خواهند شنید.

اصوات صامت( Consonant ) مانند b, p, d, g, t جزو اصوات فركانس زیاد هستند و به طور حتم برای درك واضح گفتار ، كاملاً ضروری می باشند. قبل از اینكه كودك قادر به تولید این صداها باشد ، باید آنها را بشنود. بنا براین ، صوت درمانی موجب حفظ شنوایی در محدوده كاملی از فركانس ها شده و منطقه فركانسی وسیعتری برای ایجاد گفتار در كودك وجود خواهد داشت.

چگونه از صوت درمانی استفاده كنیم ؟

والدین كودك باید مطمئن باشند كه گوش های كودكشان به طور منظم تحت معاینه قرار بگیرد و هرگونه انباشتگی سرومن و یا عفونت ، سریعاً درمان شود . در برخی از موارد ، تكرر این حالات با صوت درمانی كاهش یافته است. حركات و تمارینی كه بواسطه صوت درمانی در گوش ایجاد می شود ، موجب خروج خود بخود مایعات از گوش شده و از انسداد گوش جلوگیری می شود.

در ماهای اول صوت درمانی ، این كودكان باید هر روز و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به محركات صوت درمانی گوش دهند و در صورت تمایل كودك ، این زمان میتواند به ساعت های بیشتری نیز برسد.

انجام صوت درمانی در كودكان با سندرم داون ، موجب می گردد تا علاوه بر پیشرفت حس شنوایی ، دیگر زمینه های شناختی آنها مانند توجه به محیط اطراف و اشتیاق به یادگیری نیز بهبود یابد.



همچنین مشاهده کنید