چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
۴ راهکار مغزی در صبح برای موفقیت
وقت بیدارشدن است؛ یک روز کاری کامل پیش روی شماست. پروژه هایی که باید انجام شوند، با افرادی باید ملاقات و با دوستان تجدید دیدار شود. صدای ساعت تان را برای بار سوم می شنوید و فقط غر می زنید! بعد از یک ساعت بالاخره بیدار می شوید... اما آیا واقعا این بهترین راه شروع صبح تان است؟ نحوه شروع روز چیزهای زیادی را در مورد سرنوشت تان در زندگی آشکار می کند. آیا قانع هستید یا حریص؟ موفق ترین افراد پربازده ترین کارهای شان را در اولین ساعات صبح که دیگران در خواب هستند، انجام می دهند.
وارن زون این موضوع را به بهترین شکل ممکن می گوید: «من وقتی می خوابم که مرده باشم.» البته شما نباید خواب را هم فراموش کنید. خب چگونه می توانید به فردی موفق تر و با انگیزه تر تبدیل شوید؟ پاسخ من همیشه یکسان است: صبح زود از خواب بیدار شوید. همه افراد، صبح- کار متولد نمی شوند، اما همه ما می توانیم به فردی صبح- کار بدل شویم. در حالی که برخی از ما برای بلندشدن از رختخواب به کمی فشار نیازمندیم، همه ما توانایی این را داریم که برای داشتن روزی پربازده از سر جای خود بپریم! در این جا چهار گزینه مغزی را معرفی می کنیم که شما می توانید برای سرعت بخشیدن به کسب اهداف تان از آن ها استفاده کنید:
۱- ساعت را کنار تخت نگذارید
اگر گزینه Snooze (چرت) در کنار بالش تان باشد، احتمالان آن را فشار می دهید و می گویید پنج دقیقه بیشتر! مطالعات نشان می دهند که شما با پنج دقیقه خواب بیشتر استراحتی نکرده اید. این کار نیازمند خواب REM است که بعد از ۳۰ دقیقه خواب بی وقفه روی می دهد، چیزی که با وجود زنگ زدن ساعت در هر ۵ دقیقه اتفاق نمی افتد. حرکت سریع چشم در خواب را (REM) می گویند که ششمین مرحله از خواب است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به سر می برد ولی واکنش مغز در حالت بیداری ست.
بهترین کاری که می توانید برای شروع روزتان انجام دهید این است که ساعت زنگدار یا موبایل تان را در گوشه دیگر اتاق قرار دهید تا مجبور شوید برای خاموش کردن آن حرکت کنید، آزاردهنده ترین صدای موجود را نیز انتخاب کنید که نمی توانید صدایش را تحمل کنید تا به خاطر آن هم که شده سریع حرکت کنید.
۲- پرده ها را بکشید، از نور صبحگاهی آفتاب استفاده کنید
انسان ها تمایل دارند در یک ریتم شبانه روزی کار کنند؛ بیدارشدن با طلوع آفتاب و خوابیدن در هنگام غروب. ما برای شکستن این ریتم باید از مسیر خود خارج شویم. ما این کار را با بیدارماندن شبانه و مشاهده تلویزیون، چک کردن ایمیل و سعی در شکستن رکورد انگری برد در گوشی تلفن مان می کنیم. اگر تبلتتان را روشن نگه دارید، بدن تان را برای حضور مشکلات سلامتی مثل افسردگی، کاهش سیستم دفاعی بدن و چاقی آماده می کنید. این مشکلات پیامدهایی واقعی هستند که ممکن است روی بازدهی بالقوه شما در طول زمان اثر بگذارند.
اگر می خواهید خواب شبانه خوبی داشته باشید، نباید عامل پرت کننده حواس وجود داشته باشد. گوشی همراه تان را در آن طرف اتاق بگذارید، چراغ را خاموش کنید، پرده ها را بکشید. باید تاریکی کامل ایجاد کنید. زمانی که بیدار می شوید، باید برعکس این عمل کنید. پرده ها را کنار بزنید، چراغ ها را روشن کنید و موسیقی پرانرژی بگذارید! دلیل خوبی برای بیدارشدن برای خود بیاورید!
۳- زمانی برای شاداب شدن
برای ایجاد بیداری و هوشیاری صبحگاهی، صبح تان را با دوش گرفتن آغاز کنید. عمل دوش گرفتن باعث آزاد شدن دوپامین می شود. ماده ای شیمیایی که شما را در حالتی شادتر و آرام تر قرار می دهد. شما با دوش گرفتن بهترین ایده ها را به دست خواهید آورد. مزیت دیگری در شروع روزتان با دوش گرفتن وجود دارد که بین روزی پربازده و روزی پر از ناامیدی تمایز ایجاد می کند.
۴- به چیزی شور و شوق داشته باشید تا برای بیدارشدن از خواب و داشتن آن لحظه شماری کنید
به خاطر دارید که در زمان کودکی صبح های تعطیل با چه ذوق و شوقی برای دیدن کارتون های مورد علاقه تان از خواب بیدار می شدید؟ سرزندگی در هنگام بیدارشدن مزیتی ست که کودکان نسبت به بزرگسالان دارند. خب، آخرین باری که برای دیدن یک کارتون از خواب بیدار شده اید، چه زمانی بوده است؟ شما باید همان هیجان را در پروژه ها و اهدافی که نسبت به آن ها ذوق و شوق دارید، پیدا کنید. انگیزه ای پیدا کنید که حتی قبل از به صدا درآمدن ساعت از جا بلند شوید. زمانی که این کار را انجام دادید، با افراد دیگری نیز ارتباط برقرار کنید که به آرمان های شما علاقه مند باشند.
یک شبکه پشتیبانی ایجاد کنید تا در هنگام روزهای دشوار آینده، شما را با انگیزه نگه دارند و اجازه توقف به شما ندهد.
با اتخاذ این چهار عادت در برنامه صبحگاهی تان، تعهد بیشتر و انرژی بیشتری پیدا کنید و به انسان خونسردی تبدیل شود که آماده است حتی قبل از صبحانه به سوی مشکلاتی یورش ببرد.
مجله پنجره خلاقیت - ترجمه شادی حسن پور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست