شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

روش های به دست آوردن آرامش


روش های به دست آوردن آرامش

آرامش روانی, امری مطلوب است که برای دستیابی آن باید تلاش کرد اساسا ارتباط با خدا آرامش آور است یعنی, انسان ذاتا دوستدار و عاشق خدا است و وقتی عاشق به معشوق برسد آرامش می یابد

۱- ذکر و یاد خدا: آرامش روانی، امری مطلوب است که برای دستیابی آن باید تلاش کرد. اساسا ارتباط با خدا آرامش‏آور است؛ یعنی، انسان ذاتا دوستدار و عاشق خدا است و وقتی عاشق به معشوق برسد آرامش می‏یابد. از طرف دیگر خداوند در قرآن فرموده است که: «در مومنان سکینه و آرامش نازل می‏کند». بهترین چیزی که روح انسان را صفا می‏بخشد و حالت آرامش و سکونت برای انسان ایجاد می ‏کند، ذکر و یاد خدا است. قرآن می‏فرماید: «الا بذکر ا... تطمئن القلوب؛ آگاه باشید که با یاد خدا دل‏ها اطمینان و آرامش پیدا می‏کند.» (رعد، آیه ۲۸).

۲- توکل به خدا:کسی که توکل به خداوند نداشته باشد، همیشه دست نیاز به دیگران دراز می‌کند و این وابستگی موجب سلب آسایش او می‌شود. این افراد با کوچک‌ترین مشکل به دیگران متوسل می‌شوند و هیچ امیدی ندارند. در این شرایط آنها در عین حال که سعی و تلاش می‌کنند، باید به خداوند توکل کنند تا مشکلاتشان حل شود.خداوند در قرآن سوره طلاق آیه ۳ می‌فرماید: «هر که به خداوند توکل کند، خداوند او را بس است.»بنابراین کسی که توکل به خدا داشته باشد، دیگر حرص مشکلات و سختی‌ها را نمی‌خورد و خود را به خداوند می‌سپارد.

۳- نداشتن حرص و طمع: برخی انسان‌ها هر چقدر ثروتمندتر باشند، به همان میزان آرامش کمتری دارند. هر قدر زندگی ماشینی و امکانات رفاهی و همین‌طور آسایش بیشتر باشد، به همان نسبت و به همان تناسب آرامش ما کم می‌شود.کسی که به فکر مال‌اندوزی و طمع باشد، همیشه به این فکر است که ثروتش بیشتر شود، در نتیجه آرامشی ندارد. افرادی ‌که معمولا چشم‌داشت یا حسرت مال و علم افراد را می‌خورند، معمولا از روح و روان سالمی‌برخوردار نیستند.

۴- بالا بردن رشد معنوی: افراد می‌توانند با رشد معنوی و از طریق دعا کردن و توسل به اهل بیت علیهم‌السلام و مطالعه، کمبودها و خلاء‌های خود را برطرف کنند؛ زیرا با دعا مشکلات آنها حل می‌شود و به آرامش می‌رسند. مانند شرکت در مجالس عمومی دعا و توسل به اهل بیت علیهم السلام، دعای کمیل، ندبه... برخی بزرگان می‏فرمایند: هیچ مشکلی نداشتم مگر اینکه با دعای توسّل حلّ شد.

۵- واقعیت زندگی را قبول کنید:درست است که انسان دوست دارد به کارهای بزرگ و مال و ثروت دست پیدا کند و این رفتار ذاتی است، اما زمانی است که فرد تمام سعی و تلاش خود را می‌کند، اما به آن مرحله از پیشرفت نمی‌رسد. او نباید ناامید شده و تمام فکرش را روی آن متمرکز کند، زیرا موجب سلب آسایش او می‌شود.پیامبراکرم(صلی ا... علیه و آله) می‌فرماید: ان ا... یحب معالی الامور: «خداوند کارهای بلند و گرامی‌ را دوست دارد».ولی زمانی‌ که افراد به خواسته‌های خود و آن پیشرفت نمی‌رسند، باید حسرت نخورند، زیرا حسرت ‌خوردن خود یک عامل از بین‌بردن آسایش است.

۶- تسلیم مقدرات خداوند باشید: برخی افراد می‌گویند: خداوند در قرآن فرموده که بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را. پس چرا خداوند دعاهای ما را اجابت نمی‌کند. باید در جواب گفت: احتمالاً دلیل آن این است که خداوند صلاح تو را می‌خواهد و حکمت نبوده. خداوند در قرآن سوره بقره آیه ۲۱۶ می‌فرماید: «عَسَی أَن تَکْرَهُواْ شَیئًا وَهُوَ خَیرٌ لَّکُمْ وَ عَسَی أَن تُحِبُّواْ شَیئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّکُمْ وَا... یعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»؛ «شاید چیزی را ناخوش بدارید و در آن خیر شما باشد و شاید چیزی را دوست داشته باشید و برایتان ناپسند افتد خدا می‌داند و شما نمی‌دانید.»باید هر کاری که نمی‌‌شود به آن دست یافت را به دست خداوند سپرد؛ زیرا خداوند هم مهربان است و هم حکیم؛ هم دانا است و هم عالم به غیب.!