پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
هرچقدر دوست دارید بخورید و لاغر بمانید
قدر میوهها و سبزیجات تابستانی را بدانید. با پایان فصل قطعا یکسالی باید دوباره انتظار بکشید بلکه بتوانید انواع میوههای فصل گرم را با فراغ بال پیدا کنید. البته راههایی وجود دارد که به شما کمک میکند میوههای تابستانی در تمام طول سال برایتان قابل دسترس باشد که معمولیترین و راحتترین این راهها، فریز کردن برخی از انواع این میوههاست.
حالا که در ماه شهریور هستیم باید کمکم برای این مهم دست به کار شوید. در اینجا ۵ نوع از انواع میوهها و سبزیجات تابستانی که خواص به مراتب چشمگیرتری نسبت به بقیه دارند به شما پیشنهاد میشوند تا هم با اطلاع از فواید آنها خوردن این میوهها را در زندگی روزمرهتان منظم کنید و هم بتوانید برای فصلهای دیگر با فریز کردن آنها همیشه این میوهها و سبزیجات را در اختیار داشته باشید.
● بخورید، لذت ببرید و لاغر شوید!
تابستان فصل تعطیلات است؛ فصلی که در آن مسافرت به بخشی لاینفک از برنامههایش تبدیل شده و خب البته آدم حین سفر معمولا قید رژیم غذایی را میزند و عطای لاغر شدن را حداقل در دوران سفر و فصل تعطیلات به لقایش میبخشد. البته این رژیمهای غذایی بیشتر مخصوص خانمهاست تا آقایان. با این حال عذابوجدان خوردن بیمحابا از آن دست اتفاقاتی است که سراغ بیشتر آدمها میآید. حالا اگر شما هم در جرگه همان آدمها هستید، بهتر است به جای اینکه دچار عذاب وجدان شوید دنبال راهکاری باشید تا اگر در دوران تعطیلات و حین سفر بیگدار به آب زدید و عزم را برای خوردن جزم کردید حداقل چیزهایی بخورید که کمتر سبب چاقی شما شود. در همین راستا بهتر است سراغ میوهها و سبزیجات تابستانی بروید. ۵ میوه و سبزیای که در فصل تابستان میتوانند شما را سالم نگه دارند و البته باعث اضافهوزن نشوند از این قرارند: توتفرنگی، کدوسبز، لوبیاسبز، ذرت و تمشک. بهتر است در فصل تعطیلات و به خصوص در سفر سراغ این خوراکیها بروید. بعضی از آنها در غذا هم وجود دارند و میتوانند میزان کالری غذای شما را پایین بیاورند. بعضی دیگر هم مثل توتفرنگی میتوانند در قالب میوه و به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرند. در این مطلب ضمن اشاره به ویژگیهای غذایی این مواد روش فریز کردن آنها را هم به شما یاد میدهیم.
۱. لوبیا سبز
یک لیوان لوبیا سبز پخته شده ۴۴ کیلو کالری دارد و شامل ۴ گرم فیبر است. لوبیا سبز همچنین منبع غنی از ویتامین K است که ماده مغذی برای حفظ سلامت و مقاومت استخوانها شناخته شده است. اگر احساس میکنید استخوانهایتان خیلی میزان نیستند، لوبیا سبز را وارد سبد غذایی روزانه خود کنید. میتوانید این نوع از لوبیا را برای همه فصل داشته باشید به شرط اینکه آن را به روش صحیحی فریز کنید.
چطور لوبیا سبز را فریز کنیم؟
سر و ته لوبیا را بزنید و سپس آن را با آب سرد بشویید. میتوانید لوبیا را به قسمتهای کوچکتر هم خرد کنید. لوبیاها را یکی، دو دقیقه در آب جوش بریزید و بعد به مدت ۳۰ثانیه در کاسهای زیر آب یخ نگه دارید. سپس لوبیاسبز را آبکش کرده و بعد صبر کنید تا آنها کاملا خشک شوند. لوبیاسبزها را میتوانید بنابر میزان مصرفی خود داخل کیسه فریزر بریزید و بعد داخل فریزر بگذارید.
۲. کدو سبز
شما میتوانید ۳ گرم فیبر را در یک لیوان کدو سبز پخته شده پیدا کنید. این در شرایطی است که این مقدار کدو فقط ۳۰ کیلو کالری دارد. ضمن اینکه کدوی سبز شامل lutein و zeaxanthin است که در چشم انباشته شده و مانع از ضعیف شدن بینایی به جهت بالا رفتن سن خواهند شد. پس کدو سبز را فراموش نکنید.
چطور کدو سبز را فریز کنیم
کدوها را بشویید. پوست آنها را جدا کنید. سپس کدوها را دو تا چهار قسمت کرده و بپزید. همچنین میتوانید کدو را سرخ یا بخارپز کنید. به هر حال کدو برای فریز شدن باید نرم شود. یادتان باشد که اگر کدو سبز را خام در فریزر بگذارید بر اثر یخ زدن داخل آن پوک میشود. بعد از اینکه کدوها را پختید اجازه دهید خنک شود. در ضمن آب آنها هم باید کشیده شود. کدوها را داخل ظرفهای یکبار مصرف فریز کنید. یادتان باشد که نباید ظرف را پر کنید طوری که کدوها به هم بچسبد بلکه باید بین کدوها فاصله و فضای آزاد باشد. هر زمان که کدوها را از فریزر دربیاورید میتوانید داخل مایکروویو به مدت یک دقیقه قرار دهید تا یخ آن آب شود. بهتر است زمان مورد نظر بیشتر از یک دقیقه نشود. اگر در کل فرد صبوری هستید اجازه دهید تا کدوها به طور طبیعی و در دمای محیط از حالت انجماد خارج شود.
۳. ذرت
شما میتوانید در یک لیوان ذرت پختهشده ۵ گرم فیبر و البته ۱۷۷ کیلو کالری پیدا کنید. ذرت هم مانند کدو سبز میتواند محافظ سلامت چشم شما باشد چون منبعی از ۲ ماده lutien و zeaxanthin است.
چطور ذرت را فریز کنیم؟
پوست ذرت را غلفتی بکنید و مغز آن را جدا کنید. اجازه بدهید ذرت به مدت ۲ دقیقه در آبجوش غوطهور شود، بعد از اینکه آن را آبکش کردید و داخل کیسه فریزربگذارید و بعد داخل فریزر قرار دهید.
برای اینکه ذرت منجمد شده را استفاده کنید کافی است یک تا ۲ دقیقه آن را داخل مایکروویو قرار دهید. اگر میخواهید یخ ذرت را روی شعله گاز آب کنید نباید بیشتر از ۲ تا ۳ دقیقه آن را روی شعله گاز قرار دهید.
۴. تمشک
یک لیوان تمشک معادل ۸ گرم فیبر دارد که در نوع خود جالب توجه است. در قبال این ۸ گرم فیبر شما در یک لیوان تمشک فقط ۶۴ کیلو کالری پیدا خواهید کرد. البته بخشی از این فیبر موجود در تمشک در نوعی پکتین محصول کربوهیدرات خالص شده حل میشود که به خودی خود کلسترول خون را پایین میآورد. اگر جزو آن دسته افرادی هستید که از چربی خون رنج میبرید بهتر است فریز کردن تمشک را حتما در دستور کارتان قرار دهید.
چطور تمشک را فریز کنیم؟
قبل از همه یادتان باشد چون تمشک خیلی زود فاسد میشود موقع خرید آن سراغ تمشکهایی بروید که هنوز کاملا نرسیدهاند. فریز کردن تمشک کار سختی نیست. فقط کافی است تمشکها را زیر شیر آب و البته با فشار کم آب بشویید. تمشکها را با دستمال کاغذی خشک کنید. مواظب باشید تا تمشکها حین این فعل و انفعالات له نشوند. بهتر است ابتدا اجازه دهید تمشکها داخل یک ظرف درون فریزر یخ بزنند سپس آنها را از ظرف به درون کیسه فریزر انتقال دهید و دوباره داخل فریزر بگذارید. اگر میخواهید تمشک تغییررنگ ندهد، میتوانید ۲ تا ۳ قطره آبلیمو روی آنها بریزید و بعد داخل فریزر بگذارید. یادتان باشد برای باز شدن انجماد تمشک باید آن را از فریزر خارج کنید و اجازه بدهید در دمای محیط یخ آنها آب شود.
۵. توتفرنگی
یک لیوان توتفرنگی شامل ۳ گرم فیبر است و حدود ۵۰ کیلو کالری انرژی دارد. بهتر است به قسمت اول ماجرا یعنی فیبر توجه کنید. فیبر کالری ندارد و دارای حجم است. در واقع حجم فیبر سبب میشود که احساس سیری کنید و کمتر سراغ خوردنیهای دیگر بروید. از طرف دیگر فیبر متابولیسم بدن را بالا میبرد. در ضمن توتفرنگی یکی از منابع غنی ویتامین C و آنتیاکسیدان است. از اینرو مصرف روزانه آن میتواند ویتامین C مورد نیاز بدن را در هر روز به شکل کاملا طبیعی تامین کند. در ضمن فراموش نکنید که آنتیاکسیدان موجود در توتفرنگی پوست شما را جوانتر از سنتان نگه میدارد. حالا دوست ندارید مقداری توتفرنگی برای فصل سرما ذخیره کنید؟
چطور توتفرنگی را فریز کنیم؟
توتفرنگیها را خوب بشویید. برگهای سبزش را جدا کردهو بعد توتفرنگیهای شستهشده را داخل یک آبکش بریزید تا آبش برود و البته صبر کنید تا توتفرنگیها کاملا خشک شود. بهتر است توتفرنگیها را در ظرفهای یکبار مصرف بریزید چون لازم است لابهلای آنها شکر بپاشید بنابراین داخل کیسه فریزر نمیتوانید این کار را انجام دهید. یک ردیف توتفرنگی بچینید بعد کمی شکر بپاشید و سپس ردیفهای بعدی را بگذارید. شکرها به این قصد لابهلای توتفرنگی پاشیده میشود که مانع از به هم چسبیدن آنها شود در این صورت توتفرنگیهای فریز شده شما تا یکسال دوام میآورد. برای اینکه توتفرنگی فریز شده را استفاده کنید باید از مدتی قبل آنها را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید یخ آن به مرور آب شود. بعد میتوانید دوباره آنها را بشویید تا شکرهای روی توتفرنگی هم از بین برود و میوه شما همان طعم طبیعی خودش را داشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست