سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

خواص درمانی زردآلو


خواص درمانی زردآلو

درخت زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت.
درخت زردآلو تا ارتفاع ۶ متر می رسد برگ های آن …

درخت زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت.

درخت زردآلو تا ارتفاع ۶ متر می رسد برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد است. گل های زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است.

میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می رسد.

هسته زردآلو صاف، قهوه ای و یبضی شکل است در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ است.

ترکیبات شیمیایی

مغز زردآلو دارای ۴۰درصد روغن، مقداری پروتئین، قند اسانس و ویتامین های A و C و B۱۷ کبالت است. ویتامین B۱۷ که Laetrile و acib Pangamic پانگامیگ اسید نامیده می شود. طبق تحقیقات دانشمندان ضدبیماری سرطان و معالج سرطان است واین ویتامین به صورت قرص در اروپا وجود داشته و مصرف می شود ولی متاسفانه فروش آن در کانادا ممنوع است زیرا دارای مقدار بسیار کمی سیانید است.

خواص داروئی

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.

تصفیه کننده خون است. عروق را باز می کند. ملین است. بوی بد دهان را رفع می کند. تب بر است. به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است. ورم مفاصل را برطرف می کند. ضد نرمی استخوان است. برای قلیایی کردن بدن مفید است.

مضرات

زردآلو به طور کلی دیر هضم، ثقیل و نفاخ است. اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند. همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آن را نیز تناول کرد زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد.