پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

راههای پیشگیری از تصادفات


راههای پیشگیری از تصادفات

شمار زیادی هر ساله در تصادفات جان خود را از دست می دهند بیشترین علت سوانح مربوط به تصادفات مرتبط با عامل انسانی و راننده است, اگرچه به عوامل طراحی بد جاده ها, شرایط آب و هوایی و شرایط بدایمنی و استاندارد در وسائل نقلیه را نمی توان نادیده گرفت

شمار زیادی هر ساله در تصادفات جان خود را از دست می دهند بیشترین علت سوانح مربوط به تصادفات مرتبط با عامل انسانی و راننده است، اگرچه به عوامل طراحی بد جاده ها، شرایط آب و هوایی و شرایط بدایمنی و استاندارد در وسائل نقلیه را نمی توان نادیده گرفت.

برای پیشگیری از تصادفات، اگر رانندگان شرایط پیشگیری از تصادفات را بدانند و آن را واقعا بکار ببندند، مطمئنا درصد زیادی از سوانح رانندگی کاهش می یابد. یک بخش از تحقق پیشگیری از تصادفات دانستن است و بخش مهم دیگر که خیلی تاثیرگذار است، به کار بستن و استفاده صحیح از این روش ها در رانندگی است. در این نوشتار به بخشی ساده اما مهم پیشگیری از تصادفات اشاره می گردد:

۱-رعایت فاصله طولی:

ازدحام بیش از حد خودروها بدون رعایت فاصله طولی باعث ایجاد تصادفات می شود. اگرچه سیستم های مدرن ایمنی خودرو مانند ترمزهای ضدقفل و کنترل مسیر می تواند در این امر موثر باشد، ولی دقت و رعایت راننده در فاصله با خودروی جلویی بسیار حائز اهمیت است.

۲-سرعت مطمئنه را رعایت کنید:

مشکل رانندگان داشتن سرعت غیرمجاز است. برای مثال در حالی که سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت در بزرگراه قانونی است اگر شما زمانی که باران شدیدی می بارد، آهسته حرکت نکنید، وضوح دید شما همچنین توانایی متوقف کردن خودرو نیز کاهش می یابد و شانس تصادفات را افزایش می دهد. بطور مشابه اگر شما در جاده ای ناآشنا خصوصا با پیچ های کور زیادی رانندگی می کنید، قادر نیستید با سرعت یک فرد بومی که از آن جاده عبور می کند، حرکت کنید، سرعت خود را با شرایط و میزان راحتی و ایمنی خودتان تطبیق دهید.

۳- از عوامل حواس پرتی اجتناب کنید:

هنگام رانندگی که یک فعالیت پیچیده ای است و نیاز به تمرکز بالا دارد هرگونه پرداختن همزمان به امور دیگر، باعث کاهش حواس در رانندگی و وقوع تصادف می گردد.

استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی، خوردن و آشامیدن، صحبت کردن با سرنشینان، برداشتن چیزی از داخل داشبورت، خیره شدن به جاده و... همه عوامل حواس پرتی رانندگان است.

۴- همراه شدن با جریان ترافیک:

از جریان ترافیک عقب نمانید، سعی کنید همراه و با جریان ترافیک حرکت کنید، اگر خودروی عقب شما تمایل به سرعت بیشتر دارد، بهترین کار اجازه دادن به راننده عقب به عبور از خودروی شما می باشد. در هر زمانی، بهتر و مطمئن تر است تا همراه جریان ترافیک، اجرای محدودیت سرعت را به پلیس واگذار کنید.

۵- از قانون ۲ ثانیه تبعیت کنید:

هر راننده ای می بایست نسبت به قانون ۲ ثانیه آگاهی داشته باشد و به آرامی بشمارید «هزار و یک، هزار و دو، قبل از هزار و سه» اگر شما به آن شی برسید شما به خودروی جلویی نزدیک و احتمال تصادف وجود دارد. در شرایط بد آب و هوایی فاصله خود را از خودروی جلویی دوبرابر کنید.

۶-انحراف به چپ در رانندگی مهم است:

هر راننده با قصد انجام سبقت حتی سبقت مجاز، ابتدا انحراف به چپ پیدا می کند تا قصد خود را محقق نماید و همین عامل در بیشتر مواقع موجب بروز تصادف می گردد، اگر قصد انحراف به چپ برای انجام سبقت مجاز را دارید، کاملا هوشیارانه عمل نموده و با میدان دید کافی و بدون ریسک اقدام به این کار نمایید، چرا که بخش مهمی از عوامل شکل دهنده تصادفات، انحراف به چپ رانندگان است.

۷- بستن کمربند ایمنی:

داشتن تجهیزات ایمنی مانند کمربند در خودرو و استفاده درست از آن اگرچه نمی تواند از وقوع تصادفات پیشگیری نماید، اما رانندگان خوب می دانند و به تجربه دریافته اند، که در وقوع جرح یا فوت ناشی از تصادفات به شدت تاثیرگذار بوده و جان راننده، سرنشینان را در هنگام تصادف، تا حد زیادی مصون نگه می دارد.

۸- از آینه های خودرو درست استفاده کنید:

زمان ترمز کشیدن یا تغییر مسیر، خود را با شرایط محیط پیرامون و کارکرد رانندگان دیگر و عابران پیاده تطبیق و پیش بینی درست داشته باشید. بهترین راننده همیشه «هوشیاری موقعیتی» خود را حفظ می کند تا از آنچه در اطراف و پشت سر او رخ می دهد آگاه باشد.

۹-از چراغ راهنما هنگام گردش به راست یا چپ استفاده کنید:

چرا که عدم استفاده از چراغ راهنمای خودرو هنگام گردش به چپ یا راست خطرناک محسوب شده و زمینه ساز تصادفات می باشد.

سرهنگ موسی امیری