چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۱۵ سپتامبر


● ۱۷۸۹: وزارت امور خارجه آمریكا به عنوان تنها اداره دولتی این كشور آغاز بكار كرد و به همین مناسبت عنوان آن «دپارتمان سراسری كشور(دولت)Department of State» است. نخستین وزیر آن (كه عنوان «دبیر» رئیس …

۱۷۸۹:

وزارت امور خارجه آمریكا به عنوان تنها اداره دولتی این كشور آغاز بكار كرد و به همین مناسبت عنوان آن «دپارتمان سراسری كشور(دولت)Department of State» است. نخستین وزیر آن (كه عنوان «دبیر» رئیس جمهوری را دارد) توماس جفرسون اندیشمند آمریكایی بود. ایالات متحده، یك فدراسیون (اتحادیه) است و بیشتر اختیارات داخلی در دست ایالات است كه خود همانند یك كشور عمل می كنند و قوانین داخلی مربوط به خود را دارند.

۱۸۲۱:

پنج کشور واقع در آمریكای مركزی؛ کستاریکا، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه، و السالوادور که قبلا مهاجرنشین و مستعمره اسپانیا بودند اعلام استقلال كردند. قرار بود این سرزمین ها به دلیل داشتن زبان و فرهنگ واحد، یک فدراسیون تشکیل دهند كه عملی نشد.

۱۹۱۷:

كرنسكی رئیس دولت موقت روسیه در این روز تغییر نظام حکومتی روسیه و اعلام جمهوریت را (که طبق نتیجه تحقیقات بعدی ظاهری و موقتی بود) به اطلاع مردم روسیه رساند، ولی با این تمهید موفق نشد از انقلاب بلشویكی كه ۵۲ روز بعد صورت گرفت جلوگیری كند. تصمیم به جمهوری کردن روسیه، شب پیش از این قطعی شده بود.

۱۹۳۰:

حزب سوسیالیست ملی کارگران آلمان (حزب نازی ) در انتخابات این کشور ۱۰۷ کرسی به دست آورد.

۱۹۳۵:

دولت حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان (نازی) یهودیان این كشور را از تابعیت آلمان محروم كرد.

۱۹۴۴:

روزولت و چرچیل مذاكرات مهم خود در كوبك (كانادا) را كه در آن استراتژی مشترك و درازمدت دو كشور (مادر و فرزند) و سایر مهاجرنشین های انگلستان در گوشه و كنار جهان از جمله استرالیا پی ریزی شد آغاز كردند.

۱۹۷۳:

اسرائیل مدعی شد که ۱۳ جت میگ۲۱ سوریه را سرنگون ساخته است.

۱۹۵۰:

در جریان جنگ كره، نیروهای نظامی آمریكا و عمدا از سپاه تفنگداران در منطقه ساحلی «ایچئونIcheon» در شبه جزیره كره پیاده شدند. تا این زمان كره شمالی، كره جنوبی را جز مناطق كوچكی تصرف كرده بود.

۱۹۵۲:

سازمان ملل اریتره (در حاشیه دریای سرخ) را به اتیوپی داد و با این عمل، مسئله خونینی را به وجود آورد كه تا چند سال پیش كه اریتره استقلال یافت ادامه داشت.

۱۹۵۹:

خروشچف به عنوان نخستین رهبر مسكو در طول تاریخ وارد ایالات متحده شد.