جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آلرژی به موز


آلرژی به موز

حساسیت غذایی اغلب به علت حساسیت داشتن بدن به پروتئین های خاص به وجود می آید.به بیان دیگر افرادی که با مصرف مغز میوه ها یا برخی از مواد غذایی دچار حساسیت می شوند، در واقع به پروتئین …

حساسیت غذایی اغلب به علت حساسیت داشتن بدن به پروتئین های خاص به وجود می آید.به بیان دیگر افرادی که با مصرف مغز میوه ها یا برخی از مواد غذایی دچار حساسیت می شوند، در واقع به پروتئین موجود در ماده غذایی حساسیت دارند.به نوشته سایت «هلث نیوز»، همانند تمامی حساسیت های غذایی، حساسیت به موز به علت وجود ماده ای پروتئینی به وجود می آید. این پروتئین باعث می شود سیستم ایمنی بدن از خود واکنش نامطلوبی نشان دهد. افرادی که به موز حساسیت دارند، ممکن است با مصرف میوه های دیگری از جمله کیوی و آواکادو نیز حساسیت پیدا کنند. با این حال حساسیت به موز اختلال شایعی نیست.این اختلال به دلیل وجود ماده ای به نام آمینز ایجاد می شود که با سیستم گوارشی ضعیف و حساس برخی افراد سازگار نیست زیرا آنزیمی به نام «دیامین اکسیداز» که برای هضم آمینز استفاده می شود، در بدن این افراد وجود ندارد. بنابراین بدن این افراد قادر به شکستن پروتئین موجود در موز نیست و دچار واکنش های آلرژی مانند می شود.تحمل ناپذیری هیستامین، سروتونین و دوپامین توسط بدن ممکن است علایم حساسیت ایجاد کند.

برخی از این علایم عبارت است از:

ـ گرفتگی عضله معده

ـ افزایش تپش قلب

ـ‌ سردرد و میگرن

ـ اسهال

ـ استفراغ

ـ حالت تهوع

ـ آبریزش چشم

ـ سرفه، عطسه، خس خس سینه

ـ آبریزش بینی

این علایم در بیشتر موارد شدید نیست اما در برخی موارد، بر حسب میزان موز مصرف شده، شدت حمله افزایش پیدا می کند.

درمان: برای درمان این حساسیت نیز به مصرف آنتی هیستامین نیاز است. اما بهترین راهکار این است که از مصرف مواد غذایی حساسیت زا پرهیز شود.