دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

تمبر هندی


تمبر هندی

تمبر هندی از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی است. تمبر هندی درختی بلند است که منشاء آن هند و آفریقای شمالی است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد.برگ های آن متناوب …

تمبر هندی از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی است. تمبر هندی درختی بلند است که منشاء آن هند و آفریقای شمالی است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد.برگ های آن متناوب و مرکب و شامل ۱۰ تا ۲۰ جفت برگچه فشرده و نزدیک به هم است. گل های آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود.میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است. طول این غلاف ۱۰ سانتی متر است که در آن بین ۳ تا ۱۰ دانه قرار دارد.برای تهیه تمبر هندی میوه را می شکافند و قسمت گوشت دار آن را با هسته بیرون می آورند و خشک می کنند. خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی دارد و در هر منطقه فرق می کند.

خواص دارویی:

تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران، سرد و خشک است.

خوردن تمبر هندی باعث پایین آمدن تب می شود.

به هضم غذا کمک می کند.

تمبر هندی خنک کننده بدن است.

برای رفع تشنگی مفید است.

دل به هم خوردگی و تهوع را برطرف می کند.

پوست تمبر هندی قابض و رفع کننده اسهال است.

بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آن را صاف کنید و با نبات بخورید.

دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین دارد.

مضرات:

تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند، ممکن است مشکل ایجاد کند.