جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چگونه از امکانات آموزش و پرورش برای ترویج گردشگری استفاده کنیم


چگونه از امکانات آموزش و پرورش برای ترویج گردشگری استفاده کنیم

سال ها می گذرد و هر از چندگاهی سخن از مشکلا ت آموزش و پرورش به میان می آید و با طرح پیشنهاد و لا یحه ای مرهمی بر کمبودها و کاستی ها نهاده می شود و این داستان همچنان ادامه دارد.
با خود …

سال ها می گذرد و هر از چندگاهی سخن از مشکلا ت آموزش و پرورش به میان می آید و با طرح پیشنهاد و لا یحه ای مرهمی بر کمبودها و کاستی ها نهاده می شود و این داستان همچنان ادامه دارد.

با خود می اندیشم که چگونه می شود وزارتخانه ای که بیشترین بودجه و نیروی انسانی را به خود اختصاص می دهد درصدد استفاده از منابع خود نیست و همواره دولت و مجلس درگیر حل مشکلا ت این وزارتخانه هستند. در طی چند سال گذشته هربار که سفری به استان های کشور داشتم و بنا به موقعیتی گذارمان به مدرسه ای می افتاد شاهد بودم که آموزش و پرورش در دورافتاده ترین نقاط کشور با حداقل احداث دبستانی سرمایه گذاری کرده. در حالی که مردم ما برای گردش و تفریح آنهایی که بضاعت چندانی ندارند خطر را به جان می خرند و در میادین و کنار خیابان ها و بهترین حالت، پارک ها، شب را به صبح می گذرانند. در حالی که ما بر این باوریم که آموزش و پرورش ما دولتی است و اکثر مدارس ایران جزو سرمایه های ملی است و تعلق به همه مردم دارد. وقتی در مدرسه ای به روی مسافر خسته ای گشوده می شود حیاط مدرسه با وسعت زیاد و درختان سرسبز خستگی از تن می زداید و به انسان آرامش و امنیت خاصی می بخشد. اکثر کلا س های درس در ایام تابستان انباشته از گرد و خاک و سایر امکانات اعم از نمازخانه، کتابخانه و اتاق هایی که هریک می تواند تعدادی مسافر خسته را در خود جای دهد، بدون هیچ استفاده مفیدی متروک مانده است.

مع الوصف چه بسا ارزنده خواهد بود تا وزارت آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ضمن برگزاری جلساتی و تدوین و تبیین تفاهم نامه ها و آیین نامه های لا زم شرایط مناسب جهت بهره وری هرچه بهتر از سرمایه انبوه و گسترده مدارس را در ایام تعطیلا ت نوروز، تابستانی و چندین روزه طی سال که میزان استقبال مردم جهت مسافرت به اقصی نقاط کشور بیشتر می شود، را فراهم کند. حال آن که امکان ساخت و ساز هتل ها و مراکز گردشگری در اکثر نقاط کشور فراهم نیست، موقعیت مناسبی است تا با پرداخت هزینه کمتر، فرصت گردشگری برای مردم بیش از پیش از این طریق فراهم شده و مدارس به معنای واقعی در مسیر خودگردانی قرار گیرد. در حال حاضر به جز شهر تهران و چند مرکز استان که مدارس تحت عنوان آموزشگاه های علمی به دست افرادی سپرده شده و در ازای آن مقدار ناچیزی تحت عنوان اجاره به آموزش وپرورش پرداخت می شود، بهره برداری مناسبی از مدارس صورت نمی گیرد. در اجرای این طرح می توان از نیرویهای بازنشسته و حتی شاغلین علا قه مند در جهت حفظ و نگهداری و تجهیز هرچه بهتر مدارس استفاده کرد و از محل درآمدهای این طرح خلا » ها و کمبودهای زیادی را تامین یا جبران کرد.

ضمن اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همواره درصدد جذب توریست و هدایت سرمایه های ملی در داخل کشور می باشد ضروری است تا با حضور راهنمایان آگاه و خبره زمینه بازدید از اکثر شهرهای توریستی در شمال و جنوب، غرب و شرق میهن عزیزمان که هرکدام آیتی از الطاف الهی توام با جاذبه های خاص می باشد در طی سال پذیرای مسافرین زیادی بوده و به این طریق انگیزه سفر و ایجاد روحیه با نشاط در مردم افزون تر شود.

نویسنده : راضیه ارج