سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
لینوکس هایی برای یاد گرفتن
اگر بهدنبال نرمافزارهایی آموزشی میگردید که علاوه بر ارزان بودن، امکانات خوبی داشته باشد، بهتر است سراغ لینوکس بروید. بسیاری از مردم نمیدانند برنامههای فوقالعادهای در لینوکس وجود دارد؛ همانطور که اکثرمان میدانیم، لینوکس سیستمعاملی منبعباز، آزاد و رایگان است.
۱- DoudouLinux
این ابزار آموزشی برای کودکان تولید شده است و کارکردن با رایانه را برایشان به تجربهای ساده و لذت بخش تبدیل میکند. این ابزار برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال ساخته شده است. دودو، توزیعی لینوکسی است که توسط کودکان استفاده میشود و کاملا رایگان است. کودک میتواند با بهرهگیری از این توزیع، شیوه استفاده از ماوس و دیگر تجهیزات جانبی رایانه را بیاموزد.
دودو همچنین برای والدین نیز مناسب است و بهعنوان Autorun اجرا خواهد شد. دودو به نصب احتیاج ندارد و کاری به اطلاعات قرار گرفته در رایانه و سیستمعاملی که پیش از آن نصب شده است، ندارد. این ابزار بهصورت داخلی دارای فیلترینگ محتواست و میتواند جلوی مشاهده برخی وبسایتها توسط کودک را بگیرد. میتوان این ابزار را همه جا با خود برد و بدون نگرانی کودک را با رایانه تنها گذاشت.
این ابزار آزاد و رایگان میتواند قرض داده شود و حتی کپی شود؛ بنابراین نگران نباشید، میتوانید آن را در اختیار تمام افرادی که میشناسید قرار دهید.
دودو از نرمافزارهای آزاد تشکیل شده است و میتوان این نرمافزارها را هم مطابق سلیقه اصلاح و سفارشی کرد.
نشانی وبسایت:
http://www.doudoulinux.org/
۲- Atutor
این ابزار تحت وب آموزشی برای برگزاری کلاسهای آنلاین استفاده میشود. افراد فنی میتوانند این نرمافزار را نصب یا بهروزرسانی کنند و ظاهر آن را مطابق با سلیقه تغییر دهند. این ابزار ماژول محور، میتواند دارای قابلیتهای جدیدی شود. معلمها مخاطب اصلی این ابزار هستند و میتوانند واحدهای مختلف خود را در این نرمافزار ایجاد کرده و دانشآموزان خود را در هر واحد قرار دهند. اموری از جمله تدریس، تستهای میاندورهای، وظایف و تکلیف، نمرات و... میتواند در این سیستم بهطور کامل انجام شود.
نشانی وبسایت: http://atutor.ca/
۳- GCompris
جیکامپریس مشابه DoudouLinux است و برای تدریس به کودکان ۲ تا ۱۰ سال استفاده میشود. این ابزار میتواند درست همانند دودو در زمینههای مختلف استفاده شود، با این تفاوت که شیوه آموزش این ابزار از طریق بازی است. برخی بازیها به شیوه صحیح استفاده ازرایانه اشاره میکند و برخی دیگر به مواردی همچون ریاضیات، علوم، جبر، مطالعه و جغرافیا برمیگردد. در حال حاضر این ابزار بیش از یکصد فعالیت مختلف را دربرمیگیرد و کاملا رایگان است.
نشانی وبسایت: http://gcompris.net/-en-
۴- KWordQuiz
نسخه KDE فلشکارتها و برنامههای یادگیری لغات است که تحت مجوز GPL منتشر شده است. این ابزار که میتواند فایلهای WordQuiz را بخواند و به دیتابیس خود وارد کند، مبتنی بر فلش است و در یادگیری لغات فواید فراوانی دارد؛ هر چند، برای امور دیگر نیز استفاده میشود. یکی از قابلیتهای فوقالعاده این ابزار، طبقهبندی لغات در شاخههای مختلف از جمله تاریخ، موسیقی، آناتومی و... است که میتوان از طریق وبسایت آن دریافت و نصب شود.
نشانی وبسایت: http://edu.kde.org/kwordquiz/
۵- iTALC
ایتالک، ابزار قدرتمندی است که میتواند کنترل چند سیستم داخل کلاس را بهعهده بگیرد تا نظارت بر روند آموزشی را تقویت کند.
قفلکردن رایانهها، ریبوت از راه دور یا خاموشکردن ماشینها و... از جمله قابلیتهای این ابزار است. ایتالک رایگان و منبعباز است و میتوان آن را مطابق میل تغییر داد. پشتیبانی از ویندوزهای اکسپی، ویستا و ویندوز۷ یکی دیگر از ویژگیهای این ابزار است.
استفاده از ایتالک در مدارس مزایای زیادی دارد؛ از جمله دیدن رایانههای موجود در آزمایشگاه و تهیه Snapshots، کنترل از راه دور سیستمها برای پشتیبانی و کمک به دیگران، نمایش دمو (بهصورت فولاسکرین یا درون پنجرهای)، انتقال تصویر از مانیتور معلم به همه رایانهها، قفل سیستمها برای جلب توجه به معلم، ارسال پیام متنی به دانشآموزان، روشن و خاموشکردن رایانهها، اجرای دستورهای مدیریتی روی تکتک سیستمها و...
نشانی وبسایت: http://italc.sourceforge.net/
۶- FET
این ابزار رایگان و منبعباز، برای ایجاد برنامه هفتگی است و میتواند در هر مدرسه به کار برود و به کمتر از ۲۰ دقیقه زمان برای طراحی یک جدول زمانی پیچیده نیاز دارد. برای جدولهای زمانی که سادهتر هستند، در عرض چند دقیقه نتیجه خواهد داد. جامعه توسعهدهندگان پویایی دارد و آخرین نسخه آن، یک ماه پیش عرضه شده است.
FET به نصب نیاز ندارد، نرمافزار رایگانی است و میتوان طی چند ساعت بهطور کامل کار با آن را فرا گرفت.
نشانی وبسایت: http://lalescu.ro/liviu/fet/
۷- Edubuntu
آخرین موردی که در اینجا فهرست میشود، توزیعی با محوریت آموزش است که نرمافزارهایی برای استفاده در محیط مدرسه و خانه در خود دارد. ابزارهای زیادی از جمله Gcompris، Dia، Gobby، iTalc، Kig، Kalzium، Kmplot، Gnu Paint، Inkscape بهصورت پیشفرض روی این سیستمعامل نصب شده است.
هدف از طراحی Edubuntu، مدیریت یکپارچه پیکربندی کاربران و برنامهها بوده است. از آنجا که ادوبونتو یک توزیع (و یک سیستمعامل) است، میتواند کنترل بهتری در زمینه نگهداری و ارائه خدمات در اختیار مدیر سیستم قرار دهد.
نشانی وبسایت: http://www.edubuntu.org/
محمدرضا قربانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست