سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

ورزش زنان را شاداب تر می کند


ورزش زنان را شاداب تر می کند

تحرک بدنی و ورزش, موقعیتی را برای زنان به وجود می آورد که در آن شرایط, آنها از مشکلات زندگی دور می شوند و در فاصله هایی متناوب و کوتاه, فرصتی پیدا می کنند تا تجارب شاد و خوشایندی را به دست آورند

تحرک بدنی و ورزش، موقعیتی را برای زنان به وجود می آورد که در آن شرایط، آنها از مشکلات زندگی دور می‌شوند و در فاصله‌هایی متناوب و کوتاه، فرصتی پیدا می‌کنند تا تجارب شاد و خوشایندی را به‌دست آورند. ازنظر آماری نسبت به تفاوت جنسی زنان و مردان و بیماری‌های روانی آنها، بسیار چشمگیرتر است و زنان بستری در بیمارستان‌های روانی بسیار بیشتر از مردان هستند، در حالی که ارتباط میان جنسیت و وضعیت روانی کاملا معکوس گزارش شده است.به ظاهر زن بودن، خود عاملی در ابتلا به بیماری روانی محسوب می‌شود و شانس بستری شدن زنان را ۲ برابر مردان نشان می‌دهد.وضعیت تاهل نیز بر میزان پذیرش در بیمارستان‌های روانی، تاثیر معناداری دارد و نسبت پذیرش زنان مجرد آمار پایین تری را نشان می‌دهد ولی تاهل، زنان را کمتر از مردان محافظت می‌کند.

در مشکلات اجتماعی و انحراف‌هایی نظیر جنایت، سرقت، مصرف مواد مخدر، بدرفتاری و حتی خودکشی تعداد مردان بیشتر از زنان است در حالی که ممکن است بعضی مسائل باعث بروز مشکلات هیجانی و روحی شود اما ازدواج نقش و موفقیت اجتماعی یک زن را بیشتر از یک مرد تغییر می‌دهد.مادر شدن،احتمال رها کردن دائمی یا موقتی شغل و نقل مکان جغرافیایی، ممکن است در ایجاد ناراحتی روانی اینگونه زنان،سهم بسیار مهمی داشته باشد.زنان تنها زمانی که ازدواج می‌کنند نسبت به ابتلا به بیماری روانی، آسیب‌پذیرتر از مردان می‌شوند.

ازدواج ناموفق و موقعیت ناراحت کننده پس از آن برای زنان بسیار خطرناک است.خطر افسردگی در زنان به خصوص – تحصیل کرده، متاهل و بـدون شغل – بیشتر از مردان است.تحرک بدنی،با افزایش احساس برانگیختگی کمک می‌کند تا سطح اعتماد به نفس زنان به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند. تجارب مثبت به منزله یک منبع درونی کنترل نابسامانی‌های روانی، به گسترش بهداشت روانی زنان کمک می‌کند. ورزش؛ موقعیتیرا برای زنان به وجود می آورد که با رهاسازی انرژی و مسیریابی مجدد، کاهش خستگی روانی و افزایش آمادگی جسمانی، شادابی عمیق تری را تجربه کند. ‌

● ‌ورزش زندگی را زیباتر می‌کند ‌

بـرای اینکـه هـرکـس بتـواند با سلامت وتندرستی کامل از زندگی پرنشاطی بهرمند شود، باید درتمام طول عمر خود به طور مرتب ورزش کند؛ البته نوع ورزش با سن و وضع جسمانی هر فردی ارتباط مستقیم دارد ولی به‌هر حال انسان درهر سنی به ورزش نیازمند است. بیمارانی که از درد عضلات می‌نالند می‌توانند با انجام ورزش‌هایی به خصوص سلامت و شادابی خود را دوباره به‌دست آورند. افراد سالم نیز به وسیله ورزش می‌توانند اعتماد به نفس خود را بیشتر کنند و با بدنی سالم و روانی زیبا از زندگی خود لذت بیشتری ببرند.ورزش روزانه مرتب، موجب می‌شود جریان خون در بدن انسان بهتر گردش کند، در نتیجه ورزش، خون بیشتری به عضلات می‌رسد.

حرکات عضلات و اندام‌های بدن مانند ماساژی بر روی مویرگ‌های خون عمل می‌کنند، تعداد تنفس افزایش می یابد و هوای بیشتری به نقاط مختلف ریه می‌رسد،میزان تنفس که در حال استراحت در حدود ۱۸ بار در دقیقه است، به‌هنگام ورزش امکان دارد به ۲ برابر برسد.زیاد شدن فعالیت بدن موجب افزایش اکسیداسیون در بدن می‌شود و این عمل موجب می‌گردد که گاز کربنیک به مقدار ۳ تا ۱۰ برابر از بدن خارج شود.ورزش،نیاز بدن به اکسیژن را زیاد می‌کند و در نتیجه گلبول‌های قرمز خون در مغز استخوان بیشتر ساخته می‌شوند که منجر به ازدیاد هموگلوبین می‌گردد. پوست بدن در نتیجه تعرق، نرم شده و حالت زبری خود را از دست می‌دهد.بهترین اثر ظاهری ورزش بر روی اندام‌های بدن آن است که آمادگی بدن را برای انجام دادن فعالیت‌های سنگین افزایش می‌دهد؛ به این ترتیب قدرت عضلانی قلب افزایش می‌یابد و بدن خیلی دیر خسته می‌شود. همچنین ورزش، مقاومت بدن را در مقابل بیماری‌ها و خستگی‌ها افزایش می‌دهد.

در واقع میزان قدرت قلب، عامل مهمی است که می‌تواند ادامه زندگی یا مرگ را در بسیاری از بیمـاران تعییـن کنـد.البتـه سـایر اندام‌های داخلی بدن هم از ورزش بهره‌می‌برند. افرادی که کار به صورت نشسته دارند در احشاء و اعضای داخلی بدنشان معمولا مقداری خون به طور غیر عادی جمع می‌شود که همین مزاحم و مانع هضم و گردش خون می‌شود و رفاه و آسودگی بدن آنان را از‌بین‌می‌برد.



همچنین مشاهده کنید