جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

کال کباب


کال کباب

کال کباب یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که همچون دیگر غذاهای مردم گیلان عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد، این غذا با انار ترش مزه دار‌شده و در تهیه آن از نوعی سبزی معطر محلی …

کال کباب یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که همچون دیگر غذاهای مردم گیلان عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد، این غذا با انار ترش مزه دار‌شده و در تهیه آن از نوعی سبزی معطر محلی استفاده می‌شود که می‌توانید از عطاری‌ها خشک شده این سبزی را تهیه کنید.

مواد اولیه:

بادنجان یک و نیم کیلوگرم

گردو ساییده ۳۰۰ گرم

انار ترش دانه‌‌شده یک پیمانه

چوچاق (سبزی محلی) دو قاشق سوپخوری

سیر چهار حبه

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا بادنجان‌ها را روی شعله گاز یا زغال کباب کنید. می‌توانید بادنجان‌ها را روی سینی فر بچینید و تا زمانی که پوست آنها کبابی شود داخل فر قرار دهید.

پس از کبابی شدن پوست بادمجان ها را جدا کنید.

بادنجان‌های پوست کنده را درون ظرفی بریزید و خوب بکوبید (از دستگاه غذاساز و یا گوشت کوب برقی برای پوره و له شدن بادنجان‌ها کمک بگیرید.)

پس از اینکه به طور کامل له شد، گردوی آسیاب شده را با بادنجان‌ها مخلوط کنید.

سپس انار دانه شده را اضافه کنید و دوباره میکس کنید تا دانه‌های انار خوب درون مایه له شود.

در آخرین مرحله چوچاق و سیر را اضافه کنید و همه مواد را خوب بکوبید و یا آسیاب کنید.

نمک و فلفل اضافه کنید و یک دور با سرعت زیاد میکس کنید.

در این مرحله غذای شما آماده است، غذا را داخل ظرف بکشید و با دانه‌های انار تزیین کنید و همراه با برنج سفید سرو کنید.

این غذا را به عنوان خوراک و یا پیش غذا نیز می‌توانید مصرف کنید.

نکات:

برای این‌که میزان ترشی غذا کم شود می‌توانید یک تا دو قاشق سوپخوری از انار آن کم کنید.

گردو را تا حدی که دندان‌گیر باشد آسیاب کرد.

به جای سبزی محلی چوچاق می‌توانید از گشنیز نیز استفاده کنید.

مریم محمدی