جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
وضعیت میکروبی شیرینی و فراوردههای قنادی
زمینه میکروبی شیرینی و فراورههای قنادی بستگی زیادی به اجزای متشکله فراورده و روش تولید آن دارد. شیرینیهایی که در فرایند آنهاحرارت استفاده میشود حاوی تعداد کمی اسپورهای مقاوم به حرارت میباشند در حالیکه فراوردههایی که حرارت نمیبینند دارای تعداد زیادی میکرو ارگانیزم میباشند که از اجزای ترکیب دهنده آنها منشأ گرفته است. باکتریهای مولد اسید لاکتیک، باکتریهای مولد اسید استیک، مخمرها و کپکها اغلب در فراورههای قنادی و شیرینی یافت میشوند.
فراوردههای قنادی اغلب دارای رطوبت کم میباشند و مانند مواد غذایی که حاوی رطوبت زیاد هستند مورد تهاجم میکروبی قرار نمیگیرند. معمولا شیرینی در شرایط سترون تولید و بسته بندی نمیشود. عامل مهم در رشد میکروارگانیزمها در فراوردههای قنادی وجود رطوبت و فعالیت آب است. اگر فعالیت آبی کمتر از %۹۰باشد. معمولا از رشد میکروبها جلوگیری میکند به استثنای استافیلوکوکوس که برخی از} {P ۱- Water activity Pسویههای آن در فعالیت آبی %۸۵نیز قادر به رشد میباشند. مخمرهای معمولی در %۸۸قادر به رشد نیستند. در مورد کپکها این عدد ۰/۸است. باکتریهای نمک دوست و مخمرهای قند دوست در فعالیت آبی پایین %۶۱میتوانند زنده بمانند. بار میکروبی اولیه فراورده، ترکیب فیزیکی، شیمیایی،روشفرایند، بسته بندی و نگهداری آن از عوامل مؤثر بر سلامت فراوردههای قنادی هستند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست