یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
بگو مگو بر سر لباس
در برخی از خانوادهها بحثهای میان بچهها و والدین کاملا طبیعی به حساب میآید و به عنوان مشکل به آن نگاه نمیشود. گروهی دیگر هم ممکن است آن را اصلا تجربه نکرده باشند و ندانند چرا و چطور چنین بحثهایی شکل میگیرد. با این حال شاید بحث در مورد پوشش و نوع لباس مناسب، یکی از عادیترین صحبتها میان والدین و بچهها باشد که گاه حتی ممکن است منجر به درگیریهایی کوچک و جزئی لفظی نیز بشود.
روانشناسان میگویند ناسازگاریهای نوجوانان با خانواده حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد و با پیگیریهای دقیقتر علت آن مشخص شود چون گاهی ممکن است اختلالات و بیماریهایی به صورت ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد که یا چندان مورد توجه قرار نگرفته است و یا اصلا اعضای خانواده اطلاعی از آن نداشتهاند که نتیجه آنها بروز چنین مشکلاتی در فرزندشان است. بنابراین گاهی ممکن است این اختلاف سلیقهها نشانی از یک بیماری یا اختلال باشد که به پیگیریهای دقیقتر و بیشتر نیاز دارد.
ولی در صورتی که این مشکلات وجود نداشته باشد، حتماً باید این نکته را در نظر داشته باشید که انتقادهای مکرر و مقایسه کردن بچهها با سایر نوجوانان، نه تنها چاره مشکل نیست بلکه میتواند عاملی برای دور شدن نوجوان از فضای خانه و جمع خانواده باشد.
در ضمن، فراموش نکنید اگر نوجوان از خانواده دور شود، بیشتر احتمال دارد جذب گروهها و جمعهایی شود که ممکن است سبب ایجاد مشکلات و مسائلی جدیتر شوند. بنابراین والدین باید بپذیرند هر دوره رشد کودک، شرایط مخصوص خودش را دارد و نوع برخورد آنها باید مناسب دوران و سن فرزندشان باشد. پس یادمان بماند اگر پدر و مادر دائم نوجوان را سرزنش و تحقیر کنند و او را مایه شرم خانواده بدانند، به طور حتم مسائل زیادی را به وجود خواهند آورد.
در ضمن توجه داشته باشید نوجوانان اغلب نصیحتپذیر نیستند و به جای اینکه از حرفهای شما پند بگیرند، به سرعت از شما دور میشوند. پس برای اینکه به نوجوان نزدیک شوید، پیش از همه سعی کنید شیوه صحیح انتقاد کردن را بیاموزید و بدانید چگونه باید از آن استفاده کنید. در واقع شما باید تلاش کنید نیاز نوجوانتان را رفع کنید نه اینکه با نصیحتهای پیدرپی او را از خودتان دور و به سمت جمعهای دیگر هدایت کنید. نظارت غیرمستقیم و همچنین مسئولیت دادن به نوجوان نیز با ایجاد اعتماد به نفس و حس احترام به خود میتواند به او کمک کند.
اگر والدین بتوانند احساس خود کمبینی را در نوجوانان به حداقل برسانند و در مقابل اعتماد به نفس آنها را افزایش دهند، به طور حتم کمتر با چنین مشکلاتی روبهرو خواهند شد چون این نوجوانان هیچ وقت برای اینکه احساس شخصیت و هویت پیدا کنند دنبال استفاده از لباسها یا ظاهر خاص نمیروند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست