چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

آزمایش میكروبی آب


آزمایش میكروبی آب

اكثر آزمایش‌هائی كه بر روی آب انجام می‏شود به منظور تعیین قابلیت شرب آن است.
● باكتری‌های موجود در آب اساسا به سه گروه تقسیم می‏شوند:
۱) باكتری‌های آبزی طبیعی
۲) ارگانیزم‌های …

اكثر آزمایش‌هائی كه بر روی آب انجام می‏شود به منظور تعیین قابلیت شرب آن است.

باكتری‌های موجود در آب اساسا به سه گروه تقسیم می‏شوند:

۱) باكتری‌های آبزی طبیعی

۲) ارگانیزم‌های خاكزی

۳) ارگانیزم‌هائی كه معمولا در روده انسان یا سایر جانوران زندگی می‏كنند.

اگر چه كشت و جداسازی بعضی از باكتری‌های آبزی بسیار مشكل است ولی اكثر آنها قادر هستند در محیط‌های بسیار رقیق رشد نمایند. بسیاری از این اگارنیزم‏ها در محیط استاندارد آگار مغذی یا پلیت كانت آگار رشد نمی‏كنند. حرارت مطلوب برای رشد آنها ۲۵درجه سانتیگراد یا كمتر است و ظروف كشت به مدت (۱۴ روز) روز در گرمخانه نگهداری می‏شوند. باكتری‌هائی كه از خاك نشأت می‏گیرند معمولا به وسیله آب باران كه زمین را P ۱- plate count agar P می‏شوید به نهرها و استخرها وارد می‌شوند.

اغلب این ارگانیزم‏ها در حرارت حدود ۲۵درجه سانتیگراد خوب رشد می‏كنند و در محیط‌های آگار مغذی یا پلیت كانت آگار قادر به رشد می‏باشند معمولا شمارش باكتری‌ها در رودخانه‏های آلوده بین ۱۰-۲۰هزار باكتری در هر میلی‌لیتر می‏باشد ولی ممكن است این تعداد در رودخانه‏هائی كه از شهرها می‌گذرند به یك میلیون هم برسد. دریاچه‏ها و آب انبارهای غیر آلوده بسته به منشأ خود واجد حدود ۱۰۰باكتری در هر میلی‌لیتر هستند. تعداد باكتری‌های موجود در آب چاه‌های عمیق و غیر آلوده حدود ۱۰۰۰یا كمتر در هر میلی‌لیتر است.



همچنین مشاهده کنید