یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

ضرورت توجه به تربیت مدیران جوان در دولت تدبیر


ضرورت توجه به تربیت مدیران جوان در دولت تدبیر

یکی از ضعف های بزرگی که یک جامعه را درگیر خود می کند ؛ و سرمایه نیروی انسانی که ارزشمند ترین سرمایه است را مثل نادیده گرفتن تجربه ارزشمند نیروی انسانی و مدیر و خانه نشین کردن …

یکی از ضعف های بزرگی که یک جامعه را درگیر خود می کند ؛ و سرمایه نیروی انسانی که ارزشمند ترین سرمایه است را مثل نادیده گرفتن تجربه ارزشمند نیروی انسانی و مدیر و خانه نشین کردن آنها با توجه به روی کار آمدن یک جریان انقلابی که نیاز به حرکت های قهرمانانه دارد و بالعکس نادیده گرفتن نیروی جوان و عدم تربیت مدیران جوان با چالش موجه می کند؛ حذف قسمتی از دوره سنی نیروی انسانی و ایجاد شوکی بزرگ به پیکره مدیریتی جامعه است .

کشور ما نیز در ۴ دهه اخیر دوران جدیدی از مدیریت انسانی را طی کرد که پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بزرگترین مبدأ این جریان ها بود که شرایط این انقلاب و پس از آن جنگ تحمیلی ایجاب می کرد که مدیریت کشور را مدیران جسور و با شهامت بر عهده داشته باشند. مشکلات این مدل از مدیریت انسانی قرار نداشتن مدیران جوان کنار مدیران میانسال و با تجربه است .

پاکسازی کشور از عوامل رژیم سابق ایجاب می کرد که مدیریت کشور در بسیاری از بخش ها دست جوانان متعهد قرار داشته باشد که گاه نیز دیده می شد تخصص کافی برای قرار گرفتن در آن جایگاه را نداشتند والبته در برخی از جایگاه ها هم دیده می شد این جوانان به خاطر داشتن روحیه خلاقیت و شهامت شان مجموعه زیر دست خود را به گونه ای مدیریت می کردند که مانند شهید باقری ، باکری و زین الدین همه را به تحیر وا می داشت.

با توجه به این که نظام روی کار آمدن دولت ها در جمهوری اسلامی بر پایه انتخابات است؛ شیوه معمول مدیریتی ، برای اداره کشور به کار گرفته شد تا کشور روز به روز کارآمد تر شده و بتواند مقابل تمامی تنگناهای خارجی بایستد.

در برخی از سازمان ها که با پیدایش جمهوری اسلامی شکل گرفتند ؛ توفیقات خوبی در شیوه های مدیریتی صورت گرفته بود؛ توانسته بودند کشور مجموعه مدیریتی را با هویت جمهوری اسلامی رشد داده و توسعه دهند.

در سال ۱۳۸۴ و با شروع به کار دولت اصول گرا شاهد پدیده جدیدی در عرصه مدیریتی کشور در سطوح خرد و کلان بوده ایم. جناب آقای احمدی نژاد با بکارگیری مدیرانی کم تجربه و حتی بی تجربه در عرصه های مدیریتی کشور، و پشت کردن به تجربیات چندین ساله مدیران قبلی و حتی منزوی کردن آنها کشور را وارد سیری قهقرایی کرده بود که مشکلات اخیر کشور نتیجه همین تصمیمات احساسی طی این هشت سال است.

تجربه ناموفق دولت احمدی نژاد در استفاده از جوانان بی تجربه و عدم استفاده از تجربیات گذشته جدا از ایجاد مشکلات عدیده برای کشور باعث شکست سنگین جریان اصول گرا در انتخابات ریاست جمهوری شده است، جریانی که با تمامی پتانسیل های خود وارد انتخابات شده بود و پیروزی جریان رقیب و منزوی شده یعنی اصلاح طلبان را در پی داشت.

کابینه پیشنهادی جناب آقای دکتر روحانی نشانی از بازگشت به عقب و استفاده از همان مدیران دولت های قبل از سال ۸۴ را دارد که مهمترین ویژگی آنها تجربه مدیریتی و کارآمدی آنهاست.

بی شک در این دولت باید تربیت مدیران جوان را مد نظر قرار داد و دولت تدبیر و امید در دوره زمام داری امور کشور در کنار تجربه گرانبهای مدیران خود به جوانان متخصص و کاردان فرصت تجربه اندوزی داده و با درس گرفتن از گذشته مدیرانی را برای مدیریت آینده کشور تربیت نماید.