شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

برای بچه ها صندلی مخصوص بخرید


برای بچه ها صندلی مخصوص بخرید

در تصادفات, احتمال پرت شدن کودکان از صندلی عقب به سمت شیشه ۶ تا ۷ برابر بزرگسالان است

همه‌ساله در اروپا ۶۰ هزار کودک در سوانح رانندگی مجروح و ۷۵۰ نفر کشته می‌شوند. در بیشتر موارد نیز دلیل زخمی یا کشته شدن کودکان استفاده نکردن از کمربند ایمنی یا صندلی متناسب با وزن و سن آنهاست. در یک تصادف احتمال پرت شدن کودکان از صندلی عقب به سمت شیشه در مقایسه با افراد بزرگسال ۶ تا ۷ برابر است و حتی اگر کودکان پرت نشوند احتمال گیر کردن آنها بین دو صندلی بسیار زیاد است. صندلی اتومبیل مخصوص کودکان این امکان را فراهم می‌آورد که در موقع ترمز شدید احتمال صدمه دیدن کودکان به حداقل برسد...

هنگام خرید صندلی اتومبیل کودک باید برچسب آن را نگاه کرده و صندلی مناسب وزن کودک را انتخاب کرد. بین ۰ تا ۳ سالگی صندلی‌ها این‌گونه تقسیم‌بندی می‌شوند:

▪ گروه ۰ مناسب از زمان تولد تا زمانی که وزن کودک به ۱۰ کیلوگرم برسد.

▪ گروه ۰+ مناسب از زمان تولد تا زمانی که وزن کودک به ۱۳ کیلوگرم برسد.

▪ گروه ۱ مناسب برای کودکانی با وزن ۹ تا ۱۷ کیلوگرم

▪ گروه ۲ و ۳ مناسب برای کودکانی با وزن ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم و ۲۵ تا ۳۶ کیلوگرم

توجه کنید که روی برچسب صندلی علامت «universal» نوشته شده باشد. بودن این علامت یعنی صندلی برای انواع اتومبیل‌‌ها مناسب است. تا ۹ ماهگی بسیار مهم است صندلی‌ای را انتخاب کنید که از گردن و سر کودک محافظت کند و به همین دلیل بهتر است صندلی گروه ۰ را انتخاب کنید. بهترین مکان برای قرار دادن صندلی کودک، صندلی پشت اتومبیل است اما اگر می‌خواهید کودک‌تان را ببینید در صورتی که اتومبیل شما مجهز به ایربگ یا کیسه هوا نباشد می‌توانید او را روی صندلی جلو نیز بگذارید. مراقب باشید زیرا اگر اتومبیل کیسه هوا داشته باشد، در حین تصادف احتمال خفه شدن کودک شما وقتی در صندلی جلو باشد، بسیار زیاد است. در حال حاضر صندلی‌های پیشرفته‌‌ای وارد بازار شده است که سیستم رگلاژ داشته و قابل تنظیم برای هر سنی است. قیمت این نوع صندلی‌ها بالاتر از انواع کلاسیک است اما از آنجا که برای هر سنی مناسب است درنهایت در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند. در ضمن این صندلی‌ها به شکل سبد نوزاد هم درمی‌آیند و در دوران نوزادی می‌توان از آنها هم به عنوان سبد حمل و هم به عنوان صندلی مخصوص اتومبیل استفاده کرد.

● ۴ نکته مهم در انتخاب صندلی کودک

۱) حتما صندلی‌ای انتخاب کنید که علامت استاندارد داشته باشد.علامت E نیز در محصولات خارجی نشانه تست شدن آنهاست.

۲) از خرید صندلی‌های دست دوم خودداری کنید، حتی اگر فروشنده بگوید که مدت کوتاهی از آن استفاده کرده است. فراموش نکنید که این صندلی ایمنی کودک شما را تضمین می‌کند.

۳) بعد از تصادف صندلی را تعویض کنید. این احتمال وجود دارد که صندلی دچار صدماتی شده باشد که با چشم قابل دیدن نباشد و در نتیجه در تصادف بعدی موثر عمل نکند.

۴) اگر مدام در حال تعویض صندلی از یک اتومبیل به اتومبیل دیگر هستید، انواعی را انتخاب کنید که آسان باز و بسته می‌شوند.

● کودک و صندلی غذا

نشاندن کودک سر میز غذا در کنار دیگر اعضای خانواده برای راه یافتن وی به دنیای بزرگسالان خوب است اما چندان کار عاقلانه و ایمنی نیست. ممکن است کودک از روی صندلی بیفتد و دچار آسیب شود. آمار نشان می‌دهد از هر ۱۰ کودکی که به بیمارستان آورده می‌شوند، ۲ نفر از روی صندلی افتاده‌اند. به محض آنکه کودکان قدرت نشستن پیدا می‌کنند، یعنی تقریبا از ۶ تا ۸ ماهگی دوست دارند در تمامی فعالیت‌ها همراه اعضای خانواده باشند. صندلی مخصوص غذا خوردن برای کودکان ۶ ماهه تا ۲ تا ۳ ساله مناسب است. صندلی‌ها در سه جنس، چوبی، فلزی و پلاستیکی موجود است. انواع چوبی، غیرقابل تغییر و کمی ناراحت است اما به هر حال محکم بوده و دیرتر خراب می‌شوند. استفاده از یک تشکچه روی صندلی حتما توصیه می‌شود.

انواع فلزی و پلاستیکی بهترند چون راحت‌تر جا به جا شده و نگهداری آنها ساده‌تر است. اما به هر حال جدا از جنس صندلی‌ها انواع ارگونومیک مناسب‏تر است که مناسب قد کودکان طراحی شده است و بلندی آنها نیز قابل تنظیم است و در ضمن چون تجهیزات آن قابل جدا شدن است جمع کردن و نگهداری آن نیز آسان است. در کل هر نوعی را که انتخاب می‌کنید باید توجه داشته باشید که تا چه حد ایمن و قابل استفاده است. صندلی باید ثابت بوده و تعادل داشته باشد و کفی آن به اندازه کافی راحت و پهن باشد. پشتی صندلی باید به اندازه‌ای بلند باشد که سر کودک را حفظ کند. جا پایی از جمله اجزای ضروری هر صندلی است و به کودک این امکان را می‌دهد در عین حفظ تعادل به راحتی بتواند بالا یا پایین بیاید. حتما موقع خرید کودک را همراه‌تان ببرید و او را روی صندلی بنشانید تا کاملا از مناسب بودن آن مطمئن شوید. نکته دیگر اینکه صندلی را در خانه در جایی قرار دهید که جلوی چشم‌تان باشد و اگر کودک‌تان از آن بالا رفت او را ببینید. برای مدت طولانی هم کودک را روی صندلی ننشانید چون کمر او به اندازه کافی ماهیچه‌ای نشده است.

● بازار بچگانه

با تولد کودک، شادی به خانه می‌آید. والدین و اطرافیان و دوستان تلاش می‌کنند مایحتاج کودک را فراهم کنند. از میان وسایلی که برای کودک خریداری می‌شود برخی وسایل در اولویت قرار دارند و برای حفظ سلامت و ایمنی ضروری‌ترند. اگر شما هم کودکی در خانه دارید، بد نیست نگاهی به فهرست زیر بیندازید تا با چشم‌های باز، سری به بازار بزنید.

۱) کالسکه: کالسکه کودک وسیله‏ای است که هنگام بیرون رفتن به کمک‌تان می‌آید. کالسکه‌ها انواع گوناگونی دارند اما باز هم جدای مدل، ایمنی است که حرف اول را می‌زند. نشیمنگاه کالسکه باید ثابت، به اندازه کافی سفت و مقاوم باشد. ترجیحا بهتر است قد کالسکه کمی بلند باشد. موقع خرید به وزن کودک، کیفیت پارچه و سیستم توقف و حرکت کالسکه دقت کنید. انتخاب کالسکه‌های پلاستیکی با پارچه‌های نامرغوب توصیه نمی‌شود. بهتر است هزینه بیشتری صرف کرده و در عوض کالسکه باکیفیت، ایمن و مناسبی بخرید.

۲) جای دارو: کودکان کنجکاوند، پس اگر در خانه بچه دارید، داروها را از گوشه و کنار خانه جمع کرده و همگی را در جایی دور از دسترس کودکان نگه دارید. بهترین کار تهیه جایگاه‌های مخصوص داروست. این جایگاه‌ها باید در ناحیه‌ای دور از دست کودکان و بالای دیوار قرار بگیرد. ترجیحا بهتر است این جایگاه‌ها قفل ایمنی داشته باشند. کودکان به قوطی قرص‏های رنگی به چشم یک قوطی آب‌نبات نگاه می‌کنند و ممکن است راحت چند قرص را با هم ببلعند و دچار مسمومیت شوند.

۳) محافظ پریز: پریزها یکی ار نقاط خطر در خانه‌اند. اگر کودکی در خانه دارید، حتما محافظ پریز تهیه کنید چون کودک ممکن است میله یا وسایل فلزی یا حتی انگشت‌اش را درون سوراخ‌های پریز کند و دچار برق‌گرفتگی شود. برای پیشگیری از این مشکل توصیه می‏شود تمام پریزها را با استفاده از محافظ‏های پلاستیکی پریز بپوشانید.

ترجمه: محمدرضا علیزاده