دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
۸ روش برای کنار آمدن با دردهای مزمن
حدود ۵۰ درصد از مردم جهان از دردهای متعددی رنج می برند که بسیاری از دردهای آنان مزمن است. درد مزمن در افراد سالمند از شیوع بالاتری برخوردار است. به گزارش سایت «ریدرز دایجست» بسیاری از دردهای مزمن شایع مثل کمردرد، دردهای مفصلی و سردردهایی مانند میگرن آن قدر شایع است که مردم فکر می کنند این دردها بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی آن هاست. در این مطلب به چند نکته که در کنار آمدن با درد به بیماران کمک می کند اشاره خواهیم کرد.
۱) نفس عمیق : این نوع روش تکنیکی است که باعث آرامش بدن و در نتیجه کاهش درد می شود. هنگامی که پیام های عصبی آرام بخش دریافت می شود، سفتی عضلات از بین می رود. روش های ایجاد آرامش ذهن شکل های متفاوتی دارد و قدرت تسکین دهنده آن با تکرار کلمات و عبارات و یا انجام حرکتی خاص تاثیر زیادی دارد. تمرکز کردن روی تنفس، توجه نکردن به افکار منفی و تکرار کلمه ای با بار معنایی مثبت باعث آرامش بدن می شود. برای پیاده کردن تکنیک نفس عمیق مکان آرامی پیدا کنید، طوری بنشینید که احساس راحتی داشته باشید و حواستان پرت نشود. سپس نفس عمیقی بکشید تا شش های شما پر از هوا شود و سپس هوا را به آرامی خارج کنید.
۲) کاهش استرس: احساسات منفی مانند افسردگی، تنش، استرس و خشم حساسیت بدن را به درد افزایش می دهد. با یادگیری چگونگی کنترل استرس می توان از دردهای مزمن رهایی پیدا کرد. تکنیک های متعددی برای کاهش استرس و ایجاد آرامش وجود دارد. گوش دادن به موسیقی آرام باعث تغییر روحیه و تحمل درد مزمن می شود با ایجاد تصویرهای آرام در ذهن می توان آرامش ذهنی خود را تقویت کرد.
۳) انجام ورزش: اندورفین ها (Endorphins) نوعی ماده شیمیایی در مغز است که به هنگام ورزش کردن به طور طبیعی در بدن ترشح و باعث تسکین درد می شود و روحیه فرد را بهبود می بخشد. ورزش با تقویت عضلات، مانع درد می شود. علاوه بر آن با کاهش وزن خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و به کنترل میزان قند خون کمک می کند.
۴) با بیماران هم نوع خود ارتباط پیدا کنید: ارتباط برقرار کردن با افرادی که از درد مزمن رنج می برند و درد شما را خوب درک می کنند، باعث می شود شما کمتر احساس تنهایی کنید. مشاوره نیز به فرد کمک می کند بهتر با درد خود کنار بیاید و فکرهای منفی را از ذهن دور کند. درخواست کمک نشانه قدرت است، نه ضعف.
۵) میزان درد و فعالیت روزانه خود را کنترل کنید: برای درمان موثر لازم است پزشک در خصوص وضعیت جسمی شما آگاهی پیدا کند. بنابراین، به طور روزانه میزان درد و فعالیت روزانه خود را در دفتر وارد کنید. همراه داشتن این دفتر به هنگام ویزیت، به پزشک کمک می کند تا اطلاعات مفیدی در مورد تحمل درد و میزان فعالیت به دست بیاورد.
۶) ماساژ: ماساژ به کاهش استرس و رفع دردهای مزمن از جمله کمر درد کمک می کند.
۷) رژیم غذایی سالم: رعایت یک رژیم غذایی متعادل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. برای یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک میوه و سبزی تازه، لوبیا و نخود، نان و غلات سبوس دار، فرآورده لبنی کم چرب و گوشت کم چرب مصرف کنید.
۸) سرگرمی: با فکر کردن درباره بیماری و درد خود، وضعیت خود را بدتر می کنید. بنابراین سرگرمی پیدا کنید که ذهن شما را مشغول کند.
مترجم: علیرضا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست