یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
با دندان درد کودکان چه کنیم؟
دندان درد کودکان همیشه موجب نگرانی والدین می شود به طوری که با بروز دردی که کودک تحمل می کند به سراغ علت پوسیدگی و راه تسکین دندان درد کودک می روند. در این قسمت با علت اصلی خراب شدن و پوسیدگی دندان کودک و راههای درمان و تسکین دندان درد کودک بیشتر آشنا می شوید.
علائم دندان درد کودکاندر جریان پوسیدگی، پوشش محافظ بیرونی دندان خراب میشود و بتدریج به مرکز دندان، محلی که اعصاب دندان قرار گرفته اند نفوذ می کند. در این مرحله است که درد احساس میشود خصوصاً اگر چیزهای سرد، گرم یا شیرین با دندان تماس یابد. تخریب یا فساد دندان و بیماری لثه بطور کلی بر اثر پلاک (Plague) تولید می شوند پلاک، یک لایه نازک از بزاق و باقیمانده های غذاست که باکتری در آن رشد می کند. رشد باکتریها در حضور مواد قندی انجام میشود برای مثال مواد قندی موجود در میوه های خشک شده، قندهای خوراکی و حتی عسل را می توان نام برد و به همین دلیل است که قندها در مواد غذایی کودک مضر شمرده میشوند اگردندانها فلوراید دریافت کنند مثلاً با مسواک زدن و استفاه از خمیرهای حاوی فلوراید، پوسیدگی دندان است. پس بهداشت دهان و دندان را باید مرتباً رعایت کرد. این نکته مهم است که اولین دندانهای کودک بخاطر فساد و پوسیدگی نیفتند و یا دچار پیله دندان (آبسه دندان) نشوند زیرا ریشه دندان نیز دچار پوسیدگی میشود. اگر شکاف و یا فضای میان دندانهای کودک بمدت طولانی باقی بماند و در این حال دندانهای تازه بخواهند از لثه بیرون بیایند دندانهای دائمی در یک ردیف واقع نمی شوند و ناهماهنگ رشد می کنند.
1) اگر کودک شما از درد فک، گوش درد و دردهای زق زق کننده شکایت دارد با یک قاشق فلزی آرام به دندانهای وی بزنید تا دندان دردناک را پیدا کنید.
2) به کودک خود آسپرین بچه با شربت استامینوفن بدهید تا زمانیکه بتوانید وی را به دندانپزشک نشان دهید.
3) یک بطری آبگرم را که درون پارچه یا حوله ای پیچیده اید برای آرام کردن درد روی گونه های کودک بگذارید.
4) از دانه های میخک، سیر یا پیاز، و یا مواد بی حس کننده استفاده نکنید زیرا ممکن است به لثه اطراف دندان آسیب برساند.
● آیا مشورت با دکتر لازم است؟
مشورت با دکتر لازم نیست فقط به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانهای کودک را از نزدیک ببیند.
● دندانپزشک چه اقدامی انجام خواهد داد؟
دندانپزشک، وسعت و میزان آسیب دیدگی را مشخص می کند. شاید دندان به یک تراش و پرکردن ساده نیاز داشته باشد اما اگر آبسه دندان وجود داشته باشد چرک را خارج می سازد. و چنانچه امکان خوب کردن دندان نباشد آنرا می کشد. احتمالاً برحسب سن کودک شما از بیهوشی عمومی استفاده می کند.
● شما چه کمکی می توانید بکنید؟
از فساد دندان جلوگیری کنید.. بسته به میزان فلوراید در آب آشامیدنی منطقه خودتان از قرصهای فلوراید یا قطره های حاوی آن برای کودکتان استفاده کنید.
برای مسواک زدن، خمیرهای فلوراید دار را بکار ببرید.
اجازه ندهید کودک، شیرینی و قند زیاد بخورد. به او شیرینی، کیک و بیسکویت ندهید و همچنین غذاها یا نوشیدنیهای فانتزی که اسامی ناآشنا دارند وغالباً محتوای قندی آنها زیاد است را نیز ندهید.
خود شما دندانهای کودکتان را یکبار در روز مسواک بزنید و یا تا سنین 6 تا 7 سالگی بر مسواک زدن او نظارت کنید.
وقتی کودک به سن چهار سالگی رسید وی را هر شش ماه یکبار به دندانپزشک نشان دهید. وی را از همان کودکی به مراجعه به دندانپزشکی عادت دهید تا در آینده، چیزی دندانهایش را تهدید نکند.
به کودک توصیه کنید بعد از خوردن شیرینی جات، مقادیر فراوانی آب بنوشد تا دندانهایش از شیرینی پاک شود.
وقتی کودک به سن 7 تا 8 سالگی رسید دندانهای دائمی عقب او را از نظر وجود شکاف بررسی کنید. میزان با یک پوشش پلاستیکی برای پیشگیری از رسیدن پلاکها به تیغه سطح دندان دندانها را محافظت کرد. برای این کار از دندانپزشک کمک بخواهید
با دندان درد کودکان چه کنیم؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست