چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
ژنرال ها از ژنرال حمایت نمی کنند
در حالی که فشار احزاب مردم و مسلم لیگ برای برکناری ژنرال مشرف از ریاست جمهوری به شدت افزایش یافته و خطر برکناری و حتی محاکمه، ژنرال مشرف را تهدید می کند، ژنرال های ارتش و در راس آنها ارتشبد اشفق کیانی با سکوت در حال نظاره کردن این نبرد هستند. بدون تردید ژنرال های مستقر در ستاد ارتش در فرودگاه چکلالا راولپندی تماشاگران بی قدرت و ضعیفی نیستند اما به نظر می رسد که اکنون سکوت را ترجیح داده اند. آنها از یک سو نمی خواهند خود را در برابر آرای مردم، پارلمان جدید و دو حزب پیروز در انتخابات قرار دهند و از سوی دیگر بعید است که به کاهش نقش ارتش در اداره کشور تن دهند اگر چه ممکن است که به حذف مشرف از قدرت به قیمت آسیب ندیدن جایگاه ارتش رضایت دهند به گونه ای که با انتقاد از سخنان اخیر برخی ژنرال های بازنشسته ارتش پاکستان گفته است برخی از گزارش ها که منافع ملی وامنیت داخلی پاکستان به آن وابسته است، نباید در مجامع عمومی مطرح شود.
گمانه زنی ها در این خصوص وقتی تقویت شد که مشرف با ژنرال پرویز کیانی دیدار و گفت وگو کرد. هرچند مشرف این دیدار را عادی خواند اما تحلیل گران مسائل پاکستان بر این عقیده اند تحولات آتی دراین کشور به طور قطع منبعث از نتایج گفت وگوهای این دو نفر خواهد بود. تشدید فشارها علیه مشرف در هفته گذشته باعث شد که یوسف رضا گیلانی نیز به عنوان نخست وزیر پاکستان به موضع گیری وادار شود.
وی اجماع سیاسی احزاب دولت ائتلافی این کشور برای کناره گیری و یا استیضاح مشرف را ضروری دانسته است. وی تاکید کرده که موفقیت آمیز بودن طرح استیضاح رئیس جمهوری به اتحاد احزاب سیاسی بستگی دارد. اشاره گیلانی به اختلاف نظرهای موجود بین حزب مردم و شاخه نواز مسلم لیگ است که دو راه متفاوت را برای حذف مشرف از قدرت انتخاب کرده اند. در حالی که زرداری (حزب مردم) تا قبل از اظهارات شنبه گذشته مشرف به برخورد نرم با مشرف برای کناره گیری از قدرت قایل بود، نواز شریف (شاخه نواز مسلم لیگ ) از محاکمه مشرف چشم پوشی نمی کند.
حزب مردم هفته گذشته تلاش کرد با ارسال پیامی به مشرف از طریق مرد قدرتمند و پنهان امنیتی پاکستان (طارق عزیز)، رئیس جمهوری را برای کناره گیری داوطلبانه قانع کند.گفته می شود وی در حال بررسی جوانب و پیامدهای این کناره گیری است و دیر یا زود و قبل از دهم ژوئن تصمیم گیری نهایی خود را اعلام خواهد کرد. وکلا و حزب نوازشریف تاکید کرده اند که مشرف باید قبل از دهم ژوئن از قدرت برکنار و محاکمه شود و درصورتی که این اتفاق رخ ندهد، آنها از لاهور تا اسلام آباد به برپایی تظاهرات اقدام خواهند کرد. در جبهه مخالفان مشرف اکنون
آصف علی زرداری رهبر واقعی حزب مردم نیز که در حال حاضر با یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان به عربستان سعودی سفر کرده تاکید کرده در صورتی که مشرف داوطلبانه استعفا ندهد، پارلمان وی را به عنوان عامل اصلی اختلال در فرآیند دموکراسی محاکمه می کند زیرا در گذشته بارها به مشرف توصیه شده که باید از قدرت کناره گیری کند و وی می داند که اگر استعفا ندهد، باید به پارلمان پاسخگو باشد.فرحت الله بابر سخنگوی حزب مردم نیز می گوید: «مشرف با اظهارات خود واقعیات سیاسی موجود در پاکستان را انکار کرده است و رئیس جمهوری نتوانسته فضای جدید سیاسی و مطالبات مردم بعد از انتخابات هجدهم فوریه ۲۰۰۷ ( ۲۹بهمن ۱۳۸۶)را درک کند.»
به اعتقاد بابر رهبران انتخابی پاکستان نیازی به حمایت حاکم مستبد ندارند اما نه چشم مشرف می بیند و نه گوش او می شنود، او در گذشته زندگی می کند و دیگر اعتباری برای مردم ندارد. پرویز مشرف رئیس جمهوری پاکستان روز شنبه در اسلام آباد بار دیگر کناره گیری از قدرت را رد و در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد: «شایعات مطرح شده برای استعفای زودهنگام من بی اساس است و گسترش این نوع اخبار به افزایش وحشت و نگرانی مردم پاکستان منجر خواهد شد.»
با وجود این تحلیل سخنان روز شنبه مشرف نشان می دهد که او در موارد متعددی از موضع ضعف سخن گفته است. او پذیرفته که اگر دولت جدید موفق به کاهش قدرت وی شود و او را به رئیس جمهوری بی نفوذ تبدیل کند ممکن است از سمت خود کناره گیری کند. او همچنین اعلام کرده از اختیارات ویژه در بند ۵۲ -۲ B برای انحلال مجلس ملی استفاده نخواهد کرد.
اگر چه گزارش برخی رسانه های پاکستانی درباره خروج از کشور را به شدت تکذیب و اعلام کرده پاکستان خانه من است و نمی توانم در خارج از این کشور زندگی کنم زیرا من رئیس جمهوری منتخب هستم که بر اساس قانون اساسی این مسوولیت را بر عهده گرفته ام.
مشرف همچنین مجبور شده بار دیگر از دولت یوسف رضا گیلانی حمایت کند و بگوید به هیچ وجه قصد دخالت در امور حکومتی را ندارد. مشرف در موضعی تدافعی مجبور شده، اتهام گروه های مخالف خود مبنی بر تلاش برای ایجاد اختلال در امور دولت جدید را رد و تصریح کند تابع قانون اساسی است و هیچ گاه دخالتی در امور دولت نخواهد کرد. او حتی گفته حاضر است برای کشورش با همه روسای احزاب سیاسی مخالف ملاقات و گفت وگو کند و درباره بازگشت قضات معزول دیوان عالی پاکستان نیز تصریح کرد که به تصمیم پارلمان در این خصوص احترام می گذارد.
اما به رغم این اظهارات وکلا و احزاب ائتلافی فشار خود را علیه وی تشدید کرده اند زیرا احساس می کنند که وی به شدت در موضع ضعف قرار دارد. گفت وگوی تلفنی جورج بوش با مشرف و حمایت از وی باعث شد فشار نواز شریف و وکلا تشدید شود. صدیق فاروق سخنگوی شاخه نواز حزب مسلم لیگ پاکستان حمایت جورج بوش از پرویز مشرف را مورد انتقاد قرار داده و تصریح کرده اقدام وی دوستانه نبوده است.اکنون در حالی که به نظر می رسد ژنرال ها حفظ ارتش را بر حفظ مشرف ترجیح داده اند، بیش از هر زمان دیگری او آسیب پذیر شده است و ممکن است قدرت را از دست بدهد.
رضا کرمانشاهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست