جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چند تکنیک موثر برای رهایی از افسردگی


چند تکنیک موثر برای رهایی از افسردگی

غمگینی، حالتی است که در تمام فرهنگها و در تمام جهان دیده می شود. متاسفانه حتی در میان جوانها، نوجوانان و حتی بچه های پنج ساله نیز دیده می شود. جالب است که افسردگی نه تنها در انسانها …

غمگینی، حالتی است که در تمام فرهنگها و در تمام جهان دیده می شود. متاسفانه حتی در میان جوانها، نوجوانان و حتی بچه های پنج ساله نیز دیده می شود. جالب است که افسردگی نه تنها در انسانها بلکه در حیواناتی همچون میمون، شامپانزه و سگ ها نیز دیده شده است. همه ما ممکن است به دلیل تجارب، افکار، خاطرات، رفتار یا حرف های ناخوشایند; احساس ناراحتی، غمگینی و ناامیدی کنیم، اما معمولا چنین احساسی بعد از چند ساعت از بین می روند و ما به حالت خلقی سابق مان برمی گردیم. اما گاهی اوقات روزها تا هفته ها نیز ممکن است این حالت طول بکشد و سبب بروز مشکلاتی همچون از دست دادن اشتها و یا پرخوری، بی خوابی و یا پرخوابی، و همچنین کاهش انرژی شود.

در اینجا چندین تکنیک کاربردی به شما معرفی می کنیم که خودتان می توانید روی خودتان کار کنید و غمگینی و افسردگی خود را درمان کنید:

به طور مرتب فعالیت های فیزیکی انجام دهید:

همچون طناب بازی، توپ بازی، آهسته دویدن، تمیز کردن خانه، کارهای مربوط به باغچه و سبزی کاری، و... فعالیت هایی را انتخاب کنید که حداقل برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، بدن شما را درحالت فعال نگه دارد. ابتدا شاید برایتان سخت باشد که حتی تکان بخورید. بهتر است با انجام فعالیت های سبک برای چند دقیقه شروع کنید. کارهای خیلی سنگین را انتخاب نکنید. چرا که اگر نتوانید آنرا انجام دهید بیشتر دلگیر می شوید. فقط کارهایی را انتخاب کنید که از پس انجام آن بر می آیید و باعث تشویق شما می شود.

افکار خودتان را از افسردگی به چیزهای دیگر در محیط منحرف کنید. مثلا گفتگویی تلفنی داشته باشید، کتابی بخوانید، قدم بزنید و یا به یک کار دیگر بپردازید.

فعالیت هایی که در گذشته از آن لذت می بردید را لیست کنید.

تصاویر آرامش بخش یا خوشایند را پیش خود مجسم کنید، مثل زمین بازی، بردن یک مسابقه، کنار ساحل دراز کشیدن و...

به یک تجربه طنزآمیز، و خندهآور بپردازید.

تظاهر کنید که به عقب برگشتید، به زمانی که افسردگی ندارید. بعد مدت این زمان را زیاد کنید. به تصاویر و فیلم هایی نگاه کنید که قبلا در شما احساس شادی ایجاد می کردند.

برای غمگین بودن خودتان هم زمانی را تعیین کنید و در باقی زمانها به کارهای دیگری بپردازید.

به جای آنکه بخود بگویید من این را نمی توانم تحمل بکنم، بگویید من به اندازه کافی قوی هستم که آنرا تحمل کنم یا من نشان می دهم که می توانم این را تحمل کنم. اینگونه شما از داشتن حالت افسردگی، مضطرب نخواهید شد.

از خود انتقادی اجتناب کنید. خودتان را به خاطر کنارآمدن با افسردگی تحسین کنید.

ترجمه و تنظیم: دکتر معصومه خسروی