شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

پلوی چینی: چشم‌بادامی اما ایرانی‌پسند


پلوی چینی: چشم‌بادامی اما ایرانی‌پسند

مواد لازم برای ۴ نفر
▪ چلو (برنج): ۴۰۰ گرم
▪ روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
▪ سیر: یک حبه ورقه‌ورقه
▪ پیازچه درشت: ۴ عدد، ساطوری
▪ مرغ پخته بدون استخوان: ۱۰۰ گرم، نگینی
▪ میگوی پخته ریز: ۱۰۰ …

مواد لازم برای ۴ نفر

چلو (برنج):

۴۰۰ گرم

روغن مایع:

۴ قاشق غذاخوری

سیر:

یک حبه ورقه‌ورقه

پیازچه درشت:

۴ عدد، ساطوری

مرغ پخته بدون استخوان:

۱۰۰ گرم، نگینی

میگوی پخته ریز:

۱۰۰ گرم

نخودفرنگی پخته:

۵۰ گرم

تخم‌مرغ:

یک عدد

کاهو:

۵۰ گرم، رشته‌رشته

سویا سس:

۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل:

به میزان لازم

بادام هندی:

برای تزئین

روش تهیه:

روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و سیر و پیازچه را یک دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شوند.

مرغ، میگو و نخودفرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید، سپس برنج را با مواد داخل تابه مخلوط کرده و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.

تخم‌مرغ را در یک کاسه شکانده و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود، سپس به تابه اضافه کرده و به سرعت هم بزنید تا با همه مواد مخلوط شود و با گرمای غذا ببندد. کاهو و سویاسس را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در تابه را بسته و روی شعله ملایم ۰۱ دقیقه بپزید.

غذا را در ظرف کشیده و با بادام‌هندی تزئین کنید.

فوت آشپزی

اگر از تابه چینی (ووک) استفاده می‌کنید، زمان تفت‌دادن مواد را نصف کنید، چون ووک خیلی سریع‌تر از تابه‌های معمولی داغ می‌شود.

نکات آشپزی

برای پختن میگو، یک قابلمه آب را به جوش آورده و نیم‌پیمانه سرکه سفید و ۲قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. هنگامی‌‌که آب در حال جوشیدن بود، میگوها را اضافه کنید و پس از تنها ۲ دقیقه یا هنگامی که رنگ میگوها صورتی شد از آب خارج کنید چون میگو سفت می‌شود. با این روش میگو بوی زهم خود را از دست می‌دهد.

به جای میگو می‌توانید از ماهی پخته استفاده کنید.

پیشنهاد می‌شود اگر در طول هفته چلوی باقیمانده داشتید، از آن استفاده کنید. در این صورت برنج مانده تبدیل به یک غذای لذیذ و به یادماندنی می‌شود.