دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

آپارتمان های کوچک, فضای بزرگ


آپارتمان های کوچک, فضای بزرگ

بهترین پیشنهاد برای بزرگ نشان دادن خانه

۴۰ متر یا کمتر با یک عالم اسباب و اثاثیه، ساختمان که انباری درست و حسابی هم ندارد و عمق کمد دیواری‌هایش به زحمت دو وجب می‌شود. فضای ‌پذیرایی خفه است و اصلاً نشیمنی وجود ندارد. آشپزخانه هم درست در دل‌ پذیرایی است و انگار مبل و ناهارخوری و بوفه با یخچال و کابینت‌ها و ماشین لباسشویی در حال آمیخته شدن است.

همه می‌گویند اینجا خانه عروسک‌هاست یا در خوشبینانه‌ترین حالت جای زندگی یک نفر است، اما حالا ۶ - ۵ نفر با کلی اسباب و اثاثیه مجبورند میان لوازم قرار گرفته و تنگی جا را تحمل کنند. خیلی‌ از افرادی که خانه‌های کوچک دارند و نمی‌توانند ولع‌شان برای خرید لوازم اضافه را کنترل کنند، فضای کوچک آپارتمان‌شان را به مغازه سمساری تبدیل می‌کنند که جای سوزن انداختن در آن نیست. مبل‌های بزرگ و جاگیر، تلویزیون‌های بزرگ‌تر از ۲۱ اینچ، ناهارخوری‌هایی که نبودن‌شان بهتر از بودن‌شان است و سرویس خوابی که اتاق را بیشتر شبیه زندانی کوچک می‌کند. اینها انتخاب‌های اشتباهی است که بیشتر صاحبان آپارتمان‌های کوچک مرتکب می‌شوند و فضای دلگیر و بسته‌شان را خفه‌تر می‌کنند.

اما طراحی فضاهای کوچک، مهارتی است که در آن با استفاده از روش‌هایی ساده در انتخاب لوازم خانه می‌شود کوچک‌ترین فضاها را نیز بزرگ‌تر از آنچه هست، جلوه داد. البته گفته می‌شود بهترین شیوه برای به دست آوردن بهترین فضا، استفاده از رنگ‌هایی برای دیوارها و کف است که تضاد کمی با هم دارند. مثلاً اگر از رنگ‌های روشن برای دیوارهای خانه استفاده می‌شود، بهتر است کف یا وسایل آپارتمان دارای سایه روشن‌های هماهنگ با دیوار باشند، اما اگر قرار است از رنگ‌های تیره استفاده کنید، حتماً کل اتاق باید با یک رنگ پوشش داده شود تا در حرکت چشم به دور اتاق وقفه‌ای به وجود نیاید و اتاق یکدست و یکپارچه به نظر برسد. توجه داشته باشید اگر رنگ‌های تیره را برای دیوارها انتخاب می‌کنید، حتماً از نوع رنگ‌های براق باشد تا تلالوی نور آن اتاق را بزرگ‌تر نشان دهد.

به این معنا که اگر از رنگ‌های روشن برای این کار استفاده می‌کنید، باید رنگ‌های مات را انتخاب کنید، چون رنگ‌های سرد فضا را بازتر از رنگ‌های گرم نشان می‌دهد. پس اگر می‌خواهید فضای کوچک آپارتمان‌تان بزرگ‌تر به چشم بیاید، باید پوشش کفی که انتخاب می‌کنید، ساده و کم‌طرح باشد. مثلاً استفاده از سنگ یا سرامیک با رنگ روشن و طرح ملایم بهتر از کف چوبی با بافت درشت یا موکت‌های تیره با پرزهای بلند است. این در حالی است که بهترین فرش برای فضاهای کوچک، فرش‌های رنگ روشن با پرزهای کوتاه است. برای انتخاب کاغذدیواری این اصول را رعایت کنید: گفته می‌شود کاغذدیواری‌هایی با بافت و برجستگی کمتر که طرح‌های ملایم‌‌تری دارند، برای فضاهای کوچک مناسب‌ترند چون بافت‌های ضخیم و طرح‌های تند، دیوارها را به هم نزدیک و در نتیجه فضا را کوچک‌تر می‌کند.

انتخاب مبلمان متناسب با متراژ خانه نیز اهمیت زیادی دارد، چون خرید مبلمانی با پارچه‌های درشت‌بافت و ضخیم که طرح‌های بسته هم دارند، فقط فضا را کوچک‌تر نشان می‌دهند. اما اگر واقعاً تمایل به استفاده از مبلمان بزرگ دارید، سعی کنید مبلمانی با رنگ‌های روشن، شفاف و طرح‌های ساده را در اولویت قرار دهید. اما یکی از رموز کار در بزرگ جلوه دادن آپارتمان، استفاده حداکثری از نور است که با خرید اشیای شفاف و براق میسر می‌شود. پس بکوشید در انتخاب میز و صندلی‌ها به شیشه‌ای یا فلزی بودن آنها توجه کنید، چون در این اجناس نور به راحتی منعکس شده و عاملی برای بزرگ نشان دادن فضا می‌شود. اما اگر مجبورید یا دوست دارید از میز و صندلی‌های چوبی- که رنگ تیره‌ای دارند- استفاده کنید، فضای تیره را با قرار دادن یک گلدان یا ظرف بزرگ براق، کریستال یا شیشه‌ای جبران کنید.

بهره گرفتن از اشیا با ارتفاع زیاد هم حتماً کمک زیادی به شما می‌کند. پس بکوشید به جای خرید اسباب و اثاثیه عریض از انواع بلند آنها استفاده کنید. خانه‌های کوچک به طور معمول، اتاق خواب‌های کوچکی نیز دارند که قرار دادن تختخواب در آنها مهارت زیادی می‌خواهد. شاید خیلی از شما این روش را نپسندید، اما می‌شود مبلمانی را خریداری کرد که قابلیت تبدیل شدن به تختخواب را دارد.

این مبلمان را باید در اتاق نشیمن قرار داد. پس اگر با خوابیدن در اتاق نشیمن مشکلی ندارید، از این نوع مبلمان استفاده کنید. وقتی تمام این موارد را رعایت کردید و به جای خرید گلدان‌‌ها و مجسمه‌های بزرگ که فقط جایتان را تنگ‌تر می‌کند، چند تابلوی زیبا به دیوارها نصب کردید، آن وقت بهترین پیشنهاد برای بزرگ نشان دادن خانه‌تان، نصب آیینه‌های بزرگ روی دیوارهاست. این کار فضای خانه را چندبرابر کرده و با تلالوی نور در آیینه‌ها فضای خانه شما زیبا و رمانتیک می‌شود.

علی عباسی