چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مزیتهای تکنولوژی DSL در حوزه شبکه دیتا
با توجه به رو به گسترش بودن شبکه دیتا کشور و لزوم انتخاب تکنولوژی مناسب، در زیر نگاهی کوتاه به این تکنولوژی و برخی کاربردهای آن خواهیم داشت:
مقدمه:
در دهههای اخیر، ظهور"شبکههای دیتا"، تحولی عظیم درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آورده است؛ مقرون به صرفه بودن، فراگیر بودن، در دسترس بودن و قابلیت توسعه و تنوع سرویسهایی که روی این بستر کار میکنند، تقاضا برای استفاده از آن را روز به روز افزایش میدهد. از طرف دیگر، وجود سرویسهایی که به پهنای باند زیاد برای انتقال دیتا نیاز دارند، ارایهکنندگان سرویسهای اینترنت را برای تخصیص پهنای باند مورد نیاز کاربران و همچنین کیفیت سرویسهای ارایه شده، با چالش جدی مواجه کرده است.
مقایسه راهحلهای گوناگون:
در سالهای اخیر، انواع راهحلهای مختلف از طرف سازندگان تجهیزات شبکه جهت تخصیص پهنای باند بالا به مشترکین ارایه شده است؛ اما این راهحلها دارای مشکلات جدی بوده است که از اهم آن میتوان به عدم مدیریت صحیح روی زیرساخت و همچنین هزینة بالای آن اشاره کرد که هر مشترکی قادر به پرداخت آن نمیباشد. از این رو اکثر سازندگان تجهیزات شبکه، بر آن هستند که علاوه بر ارایة راهحلهایی که نیاز پهنای باند مشترکین را برطرف مینماید، بتوانند مدیریت مناسبی را روی زیرساخت اعمال کنند. از مهمترین تکنولوژیهایی که در سالهای اخیر برای پاسخ به این نیاز ظهور کرده، میتوان به مودمهای کابلی، TI و E۱ اشاره کرد که توانستهاند با بکارگیری تکنولوژیهای پیشرفته در انتقال اطلاعات، سرعت تبادل اطلاعات را تا حد بسیار خوبی بالا ببرند. اما مشکل این روشها، هزینة بالای آنهاست که باعث میشود مشترکان نتوانند به آن دسترسی داشته باشند و فقط ارایهکنندگان سرویس، یعنی ISP ها قادر به پرداخت این هزینه هستند.
از طرف دیگر، اگر تکنولوژی ISDN را که در چند سال اخیر به عنوان یک سرویس مناسب در اختیار کاربران قرار گرفت، مورد ارزیابی قرار دهیم، متوجه میشویم که این تکنولوژی با اینکه پهنای مناسبی را در اختیار کاربران قرار میدهد، به دلیل عدم استفادة بهینه از پهنای باند زیرساخت شبکة دیتا، نتوانست به روند رو به رشد خود ادامه دهد. بر همین اساس، سازندگان تجهیزات شبکه با توجه به تقاضای روزافزون پهنای باند، که باید ارتباط بین مشترکین و مراکز مخابراتی و همچنین مراکز مخابراتی و زیرساختار شبکه دیتا را برقرار سازد، به تازگی تکنولوژی DSL را برای حل این مشکلات معرفی کردهاند. با استفاده از تکنولوژی DSL ، مشکل پهنای باند کاربر و ISP بخوبی حل میشود و از طرفی با توجه به سادگی نصب تجهیزات و کم بودن هزینة استفاده از این سرویس، به نظر میآید در کشور ما هم مانند اکثر نقاط دنیا، استقبال عمومی از این سرویس خوب باشد.
DSL چیست؟
میتوان گفت DSL یا Digital Subscriber Line تکنولوژی مخابراتی است که با استفاده از زوج سیم مسی تلفنی که بین مشترکین و مراکز تلفنی مخابراتی وجود دارد، بستری جهت انتقال اطلاعات با سرعت بالا برای کاربران ایجاد میکند. زیرساختی که DSL جهت انتقال اطلاعات بین مشترکین و مراکز تلفنی استفاده مینماید، همان زوج سیم مسی است که در میلیونها خانه و مرکز تجاری وجود دارد و بنابراین برای راهاندازی و استفاده از آن، نیازی به سیمکشی مجدد نیست. در واقع با توجه به اینکه ایجاد بسترهای مخابراتی، هزینههای گزافی دربرخواهد داشت، استفاده از بستر موجود، یکی از برتریهای مهم این تکنولوژی نسبت به دیگر تکنولوژیهای همراستای آن است.
برخی ویژگیها و کاربردهای DSL:
این تکنولوژی بسیاری از مشکلاتی را که در سیستمهای مشابه وجود دارد، با استفاده از خواص سیستمهای دیجیتال، حل میکند. به عنوان مثال، میتوان با استفاده از خطوط DSL ، اطلاعات صوت و دیتا را به صورت همزمان ارسال کرد. بهطوریکه کاربران هنگام گشتوگذار در اینترنت، قادرند از همان خط ارتباطی که زوج سیم مسی تلفنی است، برای برقراری ارتباط تلفنی استفاده نمایند. همچنین، برقراری ارتباط دیتای دایم، یکی دیگر از مزیتهای استفاده از خطوط DSL است؛ به این معنی که ارتباط مشترک با اینترنت به صورت always -on ارایه میگردد و نیازی به شمارهگیری و انجام عملیات سیگنالینگ نیست. این در حالی است که در مودمهای آنالوگ، حداقل ۲۰ تا ۴۰ ثانیه صرف برقراری یک ارتباط میگردد و این ارتباط هم ممکن است در ادامه قطع گردد. یکی از مهمترین مزایای DSL نسبت به سیستمهای قبلی، میزان پهنای باند قابل دسترسی با این تکنولوژی است؛ پهنای باندی که خطوط DSL در اختیار کاربران قرار میدهند، Kbps ۱۴۴ تا Mbps۱.۵ است که در مقایسه با پهنای باند Kbps۵۶ مودمهای آنالوگ، انتقال اطلاعات را ۲.۵ تا ۲۵ برابر سریعتر امکانپذیر میکند. بنابراین کاربران با استفاده از چنین پهنای باندی، میتوانند از سرویسهایی که به پهنای باند زیاد نیاز دارند، استفاده کنند. از جملة این سرویسها میتوان به کاربردهایی مانند فیلمهای ویدئویی، بازیهای شبکهای، برنامههای کاربردی، کنفرانس ویدئویی، آموزش از راه دور، خرید و بروزکردن نرمافزارهای کاربردی (مانند انواع سیستم عاملها) اشاره کرد. البته سرعت انتقال اطلاعات در خطوط DSL به فاصلة بین محل مشترک و مرکز مخابرات تلفنی که سرویس DSL از آنجا تهیه شده، بستگی دارد. به این معنا که هرچه این قاصله بیشتر باشد، سرعت خط کمتر خواهد بود.
DSL چگونه کار میکند؟
همانطور که در شکل(۱) مشاهده میگردد، تمام زوجسیمها از محل مشترکین به مراکز مخابراتی کشیده میشود. این خطوط هرچه به CO ها ( Central Office ) نزدیکتر میگردند، مجموعة بزرگتری از زوج سیمها را پدید می آورند.
به دلیل اثر مغناطیسی که این خطوط بر روی یکدیگر میگذارند، ارسال سیگنالهای دیتا از این خطوط در سرعتهای بالا، به خوبی امکان ندارد. برای رفع این مشکل، از تکنولوژی DSL استفاده میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست