شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
چرا شما به پروتئین نیاز دارید
پروتئین یك مادهٔ سازنده است. برخلاف كربوهیدراتها كه بیشتر به عنوان منبع سوختی حاضر و آماده برای بدن عمل میكنند، پروتئینها بیشتر به عنوان یك مادهٔ ساختمانی عمل میكنند.
پس از آب، پروتئین بیشترین مادهٔ سازندهٔ بدنتان را تشكیل میدهد. این ماده در هر عضو زندهٔ بدن شما وجود دارد، و وجود آن برای رشد و نمو تمام بافتهای بدن نیز لازم است. قسمت اعظم بافتهایی چون خون، عضلات، قلب، مغز، پوست، مو و ناخنها از پروتئین ساخته شده است. تندرستی و حیات انسان وابسته به این ماده است.
همچنین پروتئین برای تولید هورمونها لازم است. هورمونها در مورد اعمال مختلف بدن از جمله رشد، سوخت و ساز، و رشد جنسی نقش تنظیم كننده دارند. پروتئین تعادل اسید و باز خون را تنظیم میكند و تعادل آب بدن را در حد مناسبی نگاه میدارد. وجود این ماده برای شناخت آنزیمها كه برای اعمال حیاتی خود به آنها نیاز داریم لازم است. پروتئین در فرایند ساخت پادتنها كه اجزای اساسی دستگاه ایمنی شما است كمك بسزایی میكند. این ماده در هر فرایند از تولید شیر مادر گرفته تا لخته شدن خون مورد نیاز است.
كمبود پروتئین میتواند منجر به ناهنجاریهای رشد بدنی و نمو بافتی ناقص شود. با كمبود پروتئین موها، ناخنها و پوست گرفتار میشوند و عضلات شما قوام خود را از دست میدهد. كمبود پروتئین در كودكان باعث كاهش رشد بدن میشود، درحالی كه در بالغین به شكل خستگی و كمبود انرژی، افسردگی، ضعف، استعداد ابتلا به عفونت- به خاطر نقص دستگاه ایمنی-، كاهش سرعت التیام زخمها و كاهش سرعت بهبودی پس از ابتلا به بیماریها میشود.
نتیجه خوردن بیش از حد پروتئینها مشابه افراط در مصرف چربیها یا كربوهیدراتها است: كبد شما اضافه پروتئین را به چربی تبدیل میكند و آن را در بافتهای بدن ذخیره میكند. به هر حال از نظر ارزش كالری، پروتئینها ارزشی برابر با نصف چربیها را دارند. یك گرم پروتئین دارای حدوداً ۶۵/۵كالری است كه برابر با انرژی كربوهیدراتها به نسبت ۴ به ۱ است.
● غذاهای پر پروتئین
توصیهٔ كلی به ورزشكاران این است كه آنها برای مصرف پروتئین احتیاج به غذاهای مقوی دارند، گرچه اغلب مكملهای پروتئین با كیفیت بالایی- مثل شیرهای خالص و سویا كه معمولاً خیلی گران هستند- به ایشان عرضه میشود. مصرف غذاهای پروتئینی با كیفیت بالا كه كمچربی هستند، پروتئین غذایی مناسب را تأمین خواهد كرد. مواد غذایی پروتئینی با كیفیت بالا در شیر و گوشت یافت میشوند. متأسفانه اكثر غذاها مثل گوشت و شیر شامل مقدار قابل توجهی چربی است، كه باید در انتخاب اینها دقت نمایید تا حتیالامكان محدود به كمترین مقدار چربی در كالری مصرفی باشد. ماهی، گوشت سفید مرغ و بوقلمون، گوشتهای كم چربی میباشند و سرشیر از غذاهای انتخابی بسیار خوب میباشد. سفیدههای تخم مرغ پروتئین خالص بدون چربی، گوشتهای بدون چربی شامل حدود ۵۰درصد كالری مثل پروتئین، سرشیر در حدود ۴۰درصد پروتئین، سبزیجات حدود ۳۰درصد پروتئین و غذاهای نشاستهدار در حدود ۱۵درصد پروتئین دارند. متوسط رژیم غذایی آمریكا در حدود ۱۵درصد پروتئین میباشد.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس حجاب دولت جمهوری اسلامی ایران رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم توماج صالحی گشت ارشاد پاکستان
تهران قتل شهرداری تهران سیل کنکور هواشناسی پلیس سلامت سازمان هواشناسی سازمان سنجش زنان وزارت بهداشت
قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا خودرو دلار بازار خودرو مسکن سایپا بانک مرکزی ارز ایران خودرو تورم
فضای مجازی سینمای ایران سینما سریال پایتخت تلویزیون کیومرث پوراحمد سریال موسیقی رهبر انقلاب فیلم ترانه علیدوستی مهران مدیری
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا وحید شمسایی لیگ برتر انگلیس
هوش مصنوعی سرطان سامسونگ اپل فناوری ناسا الماس نخبگان بنیاد ملی نخبگان ربات
سازمان غذا و دارو کاهش وزن بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل