سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 4 March, 2025
دلایلی برای خوردن هندوانه

تکههای بزرگ و آبدار هندوانه که گاز زدنشان تمام دست و بال آدم را خیس میکند، یکی از خوردنیهای اصلی بعدازظهرهای داغ تابستان به شمار میرود. این میوه که در بسیاری مواقع به تنهایی نقش دسر را ایفا میکند، برای سلامتی نیز بسیار مفید است، اما مهمترین فواید این میوه برای سلامتی کدامند؟
۱- تسکیندهنده ماهیچههای دردناک است: بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله Journal of Agricultural Food and Chemistry منتشر شده، نوشیدن آب هندوانه قبل از انجام فعالیتهای سنگین به کاهش ضربان قلب و درد روز بعد ماهیچهها کمک میکند. آب هندوانه سرشار از آمینو اسیدی به نام السیترولین است که بدن انسان آن را به الآرگینین تبدیل میکند؛ آمینو اسیدی ضروری که به تسکین رگهای خونی و بهبود جریان خون کمک میکند.
در این مطالعه که روی ۷ مرد داوطلب انجام شد؛ هر روز یک ساعت پیش ازکار، ۵۰۰ میلیلیتر آب هندوانه طبیعی، آب هندوانه غنی شده با سیترولین یا دارونما به شرکتکنندگان داده شد. نکته جالب توجه این بود که نوشیدنی طبیعی به همان اندازه نوشیدنی غنی شده موثر بود. محققان همچنین به این نتیجه رسیدند سلولهای روده در جذب سیترولین از آب هندوانه، خصوصا زمانیکه این نوشیدنی غیر پاستوریزه باشد، به مراتب بهتر از جذب این ماده از مکملهای حاوی سیترولین عمل میکنند.
۲- به سلامتی قلب کمک میکند: بر اساس مطالعهای که اوایل امسال توسط آرتورو فیگوئرا، فیزیولوژیست دانشگاه ایالتی فلوریدا انجام شد؛ زنان یائسهای که به مدت شش هفته از مکملهای عصاره هندوانه غنی شده با سیترولین و آرگینین موجود در بازاراستفاده کردند، بهبود قابلملاحظهای در سلامت سیستم قلبی-عروقی خود به دست آوردند. همچنین نتیجه مطالعه دیگری که سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) (باز هم به سرپرستی فیگوئرا) انجام شده بود، نشان داد که استفاده از این مکملها در افراد چاق و میانسال به کاهش فشار خون بالا کمک میکند.
۳- سرشار از ویتامین و مواد معدنی است، اما کالری اندکی دارد: شاید تصور کنید به دلیل آنکه بیش از ۹۰ درصد هندوانه را آب تشکیل داده است، این میوه ارزش غذایی اندکی دارد. اما یک قاچ ۳۰۰ گرمی هندوانه میتواند حدود یک سوم نیاز روزانه شما به ویتامینهای A و C را تامین کند؛ و همچنین حدود ۹ درصد از میزان توصیه شده پتاسیم روزانه بدن را فراهم میآورد.
۴- برای مقابله با سرطان مفید است: هندوانه یکی از بهترین منابع غذایی لایکوپین است؛ آنتیاکسیدانی که هم در پیشگیری و هم درمان سرطان پروستات تاثیر دارد. البته دانشمندان هنوز مشغول تحقیق در خصوص جزئیات این تاثیرات هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست