دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

روان های بیمار کودکان


روان های بیمار کودکان

متخصصان روانشناسی اطفال برای کمک به کودکانی که اختلالات روانی در آنها اغلب تشخیص داده نمی شود، فهرستی از ۱۱نشانه هشدار دهنده جدید را برای والدین و سایر افراد در جامعه منتشر …

متخصصان روانشناسی اطفال برای کمک به کودکانی که اختلالات روانی در آنها اغلب تشخیص داده نمی شود، فهرستی از ۱۱نشانه هشدار دهنده جدید را برای والدین و سایر افراد در جامعه منتشر کرده اند که امکان تشخیص آسان تر این اختلافات را فراهم می سازد.

از بین این نشانه ها می توان به احساس غمگین و درون گرایی و کم حرف شدن به مدت دوهفته یا بیشتر اشاره کرد که علامت افسردگی است و همچنین احساس ترس و نگرانی که در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می کند و علامت اضطراب است.

متخصصان مرکز پزشکی مایوکلینیک تاکید کرده اند که این فهرست در واقع به کاهش شکاف بین کودکان مبتلا به اختلالات و کودکانی که واقعا تحت درمان قرار می گیرند، کمک خواهد کرد.

از آمارهای ثبت شده چنین برمی آید که از هر ۴ کودک مبتلا به اختلالات روانی سه کودک از جمله آنهایی که به اختلال نقص توجه ناشی از بیش فعالی (ADHD)، اختلال دوقطبی و اختلالات تغذیه ای مبتلا هستند، بیماریشان تشخیص داده نمی شود و مراقبت های پزشکی مورد نیازشان را دریافت نمی کنند.

به این ترتیب با در اختیار داشتن این فهرست، والدینی که متوجه هریک از این علایم در فرزندان خود می شوند موظف هستند کودک خود را نزدیک متخصص روانپزشکی اطفال ببرند و هرچه زودتر برای درمان، اقدام نمایند.

شناسایی یک اختلال روانی در سال های نخست زندگی امکان درمان زودتر را فراهم ساخته و در نتیجه موجب می شود که نتایج درمان، موثرتر شود.

این ۱۱نشانه هشدار دهنده که فهرست آن ها در مجله اطفال منتشر شده عبارتند از:

- احساس غمگینی خیلی زیاد و درون گرایی و کم حرفی به مدت دو هفته یا بیشتر.

- تلاش جدی برای آسیب رساندن به خود یا اقدام به خودکشی و یا برنامه ریزی برای این اقدام.

- بروز ناگهانی ترس بدون دلیل که گاهی با تندشدن ضربان قلب یا سریع شدن تنفس همراه است.

- شرکت در درگیری ها و زد و خوردهای متعدد با استفاده از اسلحه یا گرایش به زدن آسیب جدی و خطرناک به دیگران.

- رفتارهای شدید، تند و غیرقابل کنترل که به خود کودک یا دیگران آسیب برساند.

- نخوردن غذا یا پرت کردن آن و یا مصرف زیاد ملین ها با هدف کاهش وزن.

- نگرانی ها و ترس های شدید که فعالیت های روزانه را مختل کند.

- دشواری شدید در تمرکز یا بروز بی قراری که ممکن است کودک را به خطر بیندازد و یا روی بازده تحصیلی او تاثیر منفی بگذارد.

- گرایش به مصرف دارو

- نوسانات خلقی شدید که موجب بروز مشکلات در روابط شود.

- تغییرات فاحش و شدید در رفتار یا شخصیت کودک.

با مشاهده هریک از این علائم و نشانه ها والدین باید برای تشخیص صحیح اختلال روانی هرچه زودتر به متخصص مراقبت های بهداشتی کودکان مراجعه نمایند چون هرگونه اهمال و بی توجهی عواقب شدید و جبران ناپذیری را درپی خواهد داشت.