پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
حاج احمد آقا، قلب امام(ره) بود
این روزها یادآور کوچ خاموش مردی است که پیوند عاطفی و معنوی با امام راحل(ره) را نه در کوچه پس کوچه های سیاست، که در مکتب دلدادگی و عشق رقم زد.
اسفندماه، سالروز رحلت "حاج سید احمد" فرزند ملت ایران و قلب معمار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) است.
پس از شهادت "آقا سید مصطفی" در اول آبان ۱۳۵۶، حاج احمد آقا نه تنها سعی کرد جای خالی برادر بزرگ را نزد امام- پدر، پیر و مرادش- پر کند، بلکه در سخت ترین شرایط هرگز پدرش را نیز تنها نگذاشت.
احمد در ۲۴ اسفند سال ۱۳۲۴ شمسی، در قم به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و سپس متوسطه خود را در رشته علوم طبیعی- با وجود وضع نابسامان مالی پدرش- در دبیرستان حکیم نظامی قم طی کرد.
پس از گرفتن دیپلم متوسطه در حوزه علمیه شهرستان قم، به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و در سال ۱۳۴۵ مخفیانه برای دیدار امام عازم نجف شد و در همان جا به سلک روحانیت درآمد.
سطوح عالی حوزه را نزد استادانی چون آیِت ا... سلطانی" ،"آیِت ا... حاج مرتضی حائری" و آیِت ا... حاج آقا موسی شبیری زنجانی" فرا گرفت و مطالعه و تحصیل دروس حوزه را تا سال ۱۳۵۶ ادامه داد.
با نگاهی گذرا به زندگی سید احمد خمینی، می توان به سهولت دریافت که زندگی ایشان همواره تحت تأثیر و رفتار امام خمینی(ره) بود.
به نظر می رسد، زندگی سیاسی فرزند امام به شکل عمده پس از ۱۵ خرداد ۴۲ و دستگیری امام (ره)و متعاقب آن تبعید آقا مصطفی به عراق، آغاز شده باشد.
در این سال، سید احمد ارتباط گسترده ای را با برخی چهره های سیاسی بویژه روحانیون مبارز، آغاز کرد. شاید در همین سالها بود که با بیشتر روحانیون سرشناس و فعالان سیاسی آشنا گردید و این آشنایی مقدمه ای شد تا او بعدها امین امام(ره) در ارتباط با این اقشار مبارز شود.
تبعید امام(ره) نقطه عطفی در زندگی سیاسی و اجتماعی سید احمد به شماره می رود، زیرا پس از آن به هدایت پدر و به دلیل درک درستی که اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی آن روزگاران داشت، توانست با بسیاری از مبارزان سیاسی در ایران و سایر نقاط جهان- از جمله عراق، لبنان، فلسطین و حتی در اروپا و آمریکا- ارتباط برقرار کند.او از سال ۱۳۵۰ به بعد، فعالیت سیاسی خود را علیه سلطنت پهلوی افزایش داد و با ایجاد یک تشکیلات مخفی مؤثر در قم و با همکاری عده ای از طلبه ها و دانشجویان، کار تکثیر و توزیع خبرنامه ها، اطلاعیه ها و نوارهای امام(ره) را آغاز کرد.
دردوران انقلاب، کمتر کسی مانند حاج احمد به امام(ره) نزدیک بود و از طرف ایشاندرجلسه های مهم کشوری و لشکری شرکت و دستورات امام راحل(ره) را پیگیری می کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست