چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

شست و شو و نگهداری صحیح لباس ها


شست و شو و نگهداری صحیح لباس ها

رنگ و روی لباس ها پس از مدتی از بین می رود و شما ناچارید برای پیدا کردن لباس مناسبی برای میهمانی یا سرکار علاوه بر هزینه، وقت زیادی صرف کنید.داشتن اطلاعات کافی و درست درباره روش …

رنگ و روی لباس ها پس از مدتی از بین می رود و شما ناچارید برای پیدا کردن لباس مناسبی برای میهمانی یا سرکار علاوه بر هزینه، وقت زیادی صرف کنید.داشتن اطلاعات کافی و درست درباره روش صحیح نگهداری لباس می تواند در دوام آن بسیار موثر باشد.در این زمینه به چند نکته از «Readers digest» توجه کنید.

۱) حشرات در لباس های کثیف جا خوش می کنند. پس برای جلوگیری از این مشکل، از تمیز و خشک بودن لباس ها کاملا مطمئن شوید و سپس در کمد آویزان کنید. اثر چربی بدن روی لباس، کثیفی و لکه های غذا باعث جذب حشرات می شود. بنابراین لباس های تمیز و کثیف را جدا از هم نگه دارید.

۲) برای محافظت از لباس جای خنک، تاریک و خشک را در نظر بگیرید. نور خورشید، الیاف پارچه را زرد، ضعیف و کم رنگ خواهد کرد. بنابراین لباس هایی را که فصل آن گذشته است، در کمدی دور از نور خورشید و پنجره قرار دهید. اما اگر در مناطق گرم و مرطوب زندگی می کنید، از دستگاه هایی که رطوبت را کم می کند، استفاده کنید.

۳) شاید فکر کنید که می توانید با کشیدن پوشش های پلاستیکی خشک شویی، از لباس های خود محافظت کنید. اما بدانید که سخت در اشتباه هستید.بدترین کار این است که لباس ها را زیر کاورها قرار دهید. پارچه باید هوا بخورد. پلاستیک با نگه داشتن رطوبت، بو، تغییر رنگ و کپک ایجاد می کند. لباس های مجلسی را با پوشش های نازک پارچه ای بپوشانید تا لباس در معرض جریان هوا قرار داشته باشد.

۴) روش صحیح آویزان کردن لباس ها از اهمیت زیادی برخوردار است و بر طول عمر لباس ها نیز تاثیر دارد. برای لباس با پارچه کشدار از چوب لباسی که گوشه های کمی گرد دارد، استفاده کنید تا شکل لباس حفظ شود. برای حفظ شکل لباس های بافتنی، آن ها را آویزان نکنید.

۵ ) جا دادن بیش از حد لباس در کمد باعث آسیب دیدن بافت پارچه ها می شود. علاوه بر آن لباس چروک می شود که باید آن را اتو کشید. اگر فضای کافی دارید، لباس های مخصوص سایر فصل ها را در کمد دیگری قرار دهید. یا این که در جعبه های حاوی بسته های استوقودوس برای جلوگیری از نفوذ شب پره قرار دهید تا لباس ها علاوه بر محافظت بوی خوش بگیرد.

۶)استفاده از چوب لباسی فلزی به خصوص برای لباس های بافتنی و پارچه های کشدار مناسب نیست زیرا که با کش آوردن پارچه باعث از شکل افتادن لباس می شود.

۷) به هنگام ایجاد لکه روی لباس از به هم مالیدن پارچه خودداری کنید. زیرا که مالیدن پارچه باعث شکستگی الیاف پارچه و از بین رفتن رنگ آن می شود. قسمت لکه دار را با دستمال کاغذی یا پارچه ای به طور آرام خشک کنید.هرچه زودتر برای برطرف کردن لکه اقدام کنید، نتیجه بهتری به دست می آورید.قبل از قرار دادن لباس در لباس شویی با ماده مخصوص، لکه گیری کنید. سپس در هوای آزاد قرار دهید.

۸) استفاده از اسپری مو و یا عطر پس از آماده شدن و لباس پوشیدن، باعث می شود الکل موجود در این مواد علاوه بر لکه دار کردن، به رنگ لباس به خصوص پارچه ابریشمی آسیب برساند. پس ابتدا از این ماده استفاده کنید و بعد از خشک شدن، لباس خود را به تن کنید.

۹۷۸۲;) عرق کردن بدن پارچه را از بین می برد، بنابراین به محض ایجاد لکه، سریع آن قسمت را بشویید. در صورت استفاده از ماده ضدعرق، اول بگذارید کاملا خشک شود، بعد لباس خود را به تن کنید. گفته می شود بهترین روش از بین بردن لکه های ناشی از عرق زیر بغل، از روی پارچه های کتان، آغشته کردن آن قسمت به مدت ۳۰ دقیقه در آب لیمو و سپس شست وشو با آب می باشد.

۱۰)افراط در شست وشو و خشک شویی به دلیل مواد شیمیایی که برای شست وشو استفاده می شود و استفاده از اتوی داغ، به مرور زمان به بافت پارچه آسیب می رساند. لباس های ظریف را با دست بشویید و بگذارید در هوای آزاد خشک شود.

۱۱) در صورت نیاز، لباس هایی مانند کت شلوار یا کت دامن را با هم به خشک شویی ببرید تا در رنگ و ظاهر پارچه تفاوتی ایجاد نشود. معمولا لباسی که بیشتر شسته می شود، کم رنگ تر می شود.

۱۲) علت ایجاد لکه روی لباس را به صاحب خشک شویی توضیح دهید زیرا برای لکه های مختلف، مواد شیمیایی متفاوتی به کار می رود.

۱۳) لباس ها را قبل از شستن بر حسب رنگ جدا کنید. سفید با سفید و رنگی با رنگی.

۱۴) به هنگام شستن لباس هایی که پارچه آن ظریف است مانند ابریشم از چلاندن آن خودداری کنید.

۱۵) دور خشک کن ماشین لباس شویی را تنظیم کنید. زیرا که حرارت تولید شده به هنگام خشک کردن رطوبت طبیعی پارچه را از بین می برد و پارچه شکننده می شود. لباس های نم دار را در هوای آزاد آویزان کنید تا خشک شود.

۱۶) شلوارهای جین را در حالی که چپه کرده اید، بشویید تا زیپ و دکمه به جایی گیر نکند. برای جلوگیری از آب رفتن پارچه، لباس را با آب ولرم بشویید و قبل از کامل شدن چرخش خشک کن آن را دربیاورید و در هوای آزاد خشک کنید.

علیرضا