جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
۶ بازیکن برتر فوتبال جهان
جام جهانی از چند بازیکن رده اول، ابرستاره ساخته است .در مسابقات جام جهانی است که فوتبالیستهای بزرگ میخواهند مهارتهای خود را به تماشا بگذارند گزارش زیر شرح مختصری از ۶ فوتبالیستی است که نقش عمده ای در کسب افتخارات تیمهایشان در دوره های مختلف جام جهانی داشته اند و از بازیکنان برتر تاریخ جام جهانی بوده اند.
● دیه گو مارادونا
ظاهر یک بازیکن نمونه را ندارد. کوتاه و کمی چاق است. اما وقتی بازی میکرد سر و شکلش طوری بود که گوئی او تنها بازیکن واقعی میدان است. گاهی واقعاً هم همینطور بود. خیلی ها با اصرار میگویند که او در سال ۱۹۸۶ جام جهانی را یک تنه برد ده بازیکن دیگر مثل گروه همسرایانی بودند که آواز او را همراهی میکردند او در سال ۱۹۶۰در حومه بوئنوس آیرس به دنیا آمد و فوتبال را از ۹ سالگی با تیم آرجنتینوس جونیورز شروع کرد و از ۱۹سالگی به فوتبال حرفهای روی آورد و در تیم ملی جوانان آرژانتین جای گرفت.
چهار ماه بعد او به تیم بزرگسالان دعوت شد.
با این حال سزار لوئیس منتوتی او را در تیم آرژانتین برای جام جهانی ۱۹۷۸ جای نداد. در آن سال آرژانتین که میزبان مسابقات بود برای نخستین بار به جام جهانی دست یافت. مارادونا سال بعد همراه با تیم جوانان آرژانتین در مسابقات جهانی که در ژاپن برگزار میشد به قهرمانی دست یافت. بازی اش در جام جهانی ۱۹۸۲ کمرنگ بود اما در سال ۱۹۸۶ او جایگاه واقعی خود را پیدا کرد. در همان دوران او در باشگاه بوکا جونیورز آرژانتین و همینطور در تیم ناپل ایتالیا درخشید و هفت سال برای ناپل بازی کرد.
▪ آیا میدانستید؟
مسابقه فوتبال او با مشکل موادمخدر آلوده شد و از سال ۱۹۹۴ بعد از آنکه نتیجه آزمایشش در جام جهانی آمریکا مثبت از آب درآمد، از بازی در جام جهانی محروم شد. مارادونا سرانجام فوتبال حرفه ای را در سال ۲۰۰۱ کنار گذاشت.
● پله
سلطان پله در دنیای فوتبال این دو کلمه برای اینکه بدانیم از چه کسی حرف میزنیم کافی است: ادسون آرانتس دو ناسیمنتو معروف به پله که در سال ۱۹۴۰ به دنیا آمده از زمان بازی درخشانش در جام جهانی ۱۹۵۸ در سوئد - در سن هفده سالگی - تا بازنشستگی اش در سال ۱۹۷۷ همیشه به عنوان نابغه زمین فوتبال مطرح بوده است.
رکورد او که ۱۲۸۱ گل در ۱۳۶۳ بازی و ۹۹ بار بازی در تیم ملی برزیل است هنوز پابرجا است انتخابش به عنوان بازیکن برزیلی بهترین تیم همه زمانها در سال ۱۹۷۰ نقطه اوج دوران فعالیتش بود. در آن زمان او ۳۰ ساله بود اولین بازی اش را پانزده سال پیش از آن در سپتامبر ۱۹۵۶ در تیم سانتوس و در برابر تیم کورینتیاس کرد. عملکردش در تمام سالهای پس از آن باعث شد تا همراه تیم ملی در سال ۱۹۵۸ به سوئد برود و برای نخستین بار جام جهانی را به خانه ببرد. با این حال او باید سیزده سال دیگر هم صبر میکرد تا به افتخارات بیشتری در مسابقات جام دست پیدا کند. هم در شیلی ۱۹۶۲ و هم در انگلستان ۱۹۶۶ پله به خاطر آسیب دیدگی بازیها را از جایگاه تماشاگران دید.
▪ آیا میدانستید؟
او در سال ۱۹۷۴ بازنشسته شد اما یک سال بعد به میدان برگشت تا در تیم کاسموس آمریکا بازی کند. سرانجام پله خود را در سال ۱۹۷۷ بازنشسته کرد.
● یوهان کرایف
فوتبال هلند با انقلابی که در تیم آژاکس آمستردام صورت گرفت به روی نقشه فوتبال آمد. آتش این انقلاب را مهاجم این تیم یوهان کرایف شعله ور کرد. او در سال ۱۹۴۷ در محلی بسیار نزدیک به استادیوم آژاکس به دنیا آمد و در ده سالگی به تیم نوجوانان از باشگاه پیوست. در ۱۷ سالگی اولین بازی اش را در تیم دسته یک آژاکس کرد و همان بازی هم یک گل زد.
کرایف در سال ۱۹۶۶ به تیم ملی هلند راه یافت و در سال ۱۹۷۱ اولین جایزه از سه جایزه فوتبالیست سال اروپا را در سال ۱۹۷۳ بارسلون قرارداد امضاء کرد و یک سال بعد در رساندن هلند به فینال جام جهانی نقش مهمی بازی کرد. علیرغم شکست دو بر یک در برابر آلمان فوتبال بی نقص تیم هلند توجه جهانیان را جلب کرد و کرایف به عنوان نیروی محرکه این سبک خاص از بازی فوتبال شناخته شد. کرایف فوتبال حرفه ای را با تیم آزول / گرانا آغاز کرد و در سال ۱۹۸۴ با تیم فاینورد روتردام به پایان برد.
▪ آیا میدانستید؟
او بعدها به عنوان مربی به تیم آژاکس برگشت و وقتی قراردادش با آژاکس تمام شد نتوانست در برابر پیشنهاد بارسلون مقاومت کند مربیگری آنها را به عهده گرفت و در سال ۱۹۹۲ غولهای کاتالان را به نخستین جام اروپائیشان رساند.
● لو باشین
لو یاشین دروازه بان دلاور روس در طول دوران فعالیتش مقام دروازه بانی را به اوج تازهای رساند. او در سال ۱۹۲۹ به دنیا آمد و در ۱۷ سالگی هنگامیکه در مسکو کارگر کارخانه بود به تمرین با تیم دینامو مسکو پرداخت و این تنها باشگاهی شد که او در عمرش عضو آن بود و ۲۲ فصل پیاپی در آن بازی کرد. یک بار زمانیکه از اینکه همیشه بازیکن ذخیره آلکسی کومیچ باشد خسته شده؛ تصمیم گرفت به ورزش هاکی روی یخ روی بیاورد. اما این اتفاق نیفتاد و در عوض او به خاطر نجات دروازه در هر بازی تیم لقب پلنگ سیاه و عنکبوت سیاه گرفت. او اولین دروازه بانی بود که منطقه پنالتی را از آن خود کرد و روحیه ورزشکارانه اش را با شجاعت لازم برای اینکه روی پای مهاجمان شیرجه رود درهم آمیخت. این دروازه بان روسی در سالهای ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و۱۹۶۶ دروازه بان (شوروی سابق) بود.
▪ آیا میدانستید؟
یاشین ۱۵۰ پنالتی را گرفت و در ۲۷۰ بازی گل نخورد. هیچیک از این رکوردها را هنوز دروازه بان دیگری نشکسته است. او در سال ۱۹۶۳ بازیکن سال اروپا شد و تنها دروازه بانی بود که به این افتخار دست یافت یاشین در ۳۰ ماه مارس ۱۹۹۰ به علت مشکلات بعد از یک عمل جراحی درگذشت.
● فرنس بوشکاش
در سال ۱۹۵۳ فرنس پوشکاش را"مرد چاق کوچک" توصیف میکردند اما در همان ایام او یکی از بهترین فوتبالیستهای اروپا بود. با ۸۳ گل در ۸۴ بازی با پیراهن تیم ملی مجارستان او رکوردی به جا گذاشته که قابل شکستن نیست. او که در سال ۱۹۲۷ به دنیا آمده در دهه ۱۹۵۰ تیم کشورش را به اوج دنیای فوتبال رساند. این سانتر فوروارد مجار. چپ پا بود اما ضربه های سرش خوب نبود. با این حال میتوانست هر توپی را با ضربه مهلک پای چپش به درون دروازه بفرستد. دو واقعه بر فعالیت پوشکاش اثر گذاشت.
شکست تیمش از سوئیس در سال ۱۹۵۴ و فرارش به وین پس از قیام ۱۹۵۶ مجارستان در آن زمان او پس از ۱۸ ماه محرومیت. سرانجام به تیم رئال مادرید پیوست. در آن تیم او به فرم سابق خود بازگشت و با ستاره دیگری به نام آلفردودی استفانو تیم را قهرمان اروپا کرد او با ۳۵ گل در ۳۹ بازی اروپائی به اوجی دست نیافتنی رسید اسپانیا را به عنوان میهن تازه اش انتخاب کرد و چهار بار از جمله در جام جهانی ۱۹۶۲ به دفاع از آن پرداخت و تا سال ۱۹۶۶ یک سال پیش از بازنشستگی در تیم ملی اسپانیا حضور داشت.
▪ آیا میدانستید؟
در سال ۱۹۹۳ پوشکاش به مجارستان برگشت و اگرچه مجارها به جام جهانی ۱۹۹۴ در آمریکا راه پیدا نکردند. او موقعیتش را به عنوان یک قهرمان ملی بازیافت.
● فرانتس بکن بائر
بکن بائر که برنده جام جهانی است امروز هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی که دو بار به این افتخار دست یافته نماد فوتبال آلمان به شمار می آید.
او در ۱۱ سپتامبر ۱۹۵۴ در مونیخ به دنیا آمده و از ۹ سالگی در تیم دسته نوجوانان اس سی مونیخ ۶ بازی کرده است. در سال ۱۹۵۸ به تیم بایرن مونیخ پیوست. اولین بار در سال ۱۹۶۵ در تیم ملی آلمان بازی کرد و سه بار در سالهای ۱۹۶۶ (نایب قهرمان). ۱۹۷۰ (سوم) و ۱۹۷۴ (قهرمان) همراه آن به جام جهانی رفت بکن بائر به خاطر پایه گذاری مفهوم دفاع آزاد در یادها خواهد ماند. او حملات را از همان جا سازماندهی میکرد و خود را به زمین حریف میرساند. بکن بائر در سال ۱۹۷۷ در حالیکه کاپیتان تیم آلمان بود. بایرن را ترک کرد و با دستمزد بیشتری به تیم کاسموس نیویورک پیوست. در سال ۱۹۸۲ بار دیگر به بوندسلیگا برگشت. مدتی مدافع هامبورگ بود و بالاخره در سال ۱۹۸۲ بازنشسته شد و باز به نیویورک برگشت.
او در جام جهانی مکزیک در سال ۱۹۸۶مربی آلمان بود. تیمش به فینال رسید اما با نتیجه ۲ بر ۳ از آرژانتین شکست خورد. بکن بائر انتقامش را در سال ۱۹۹۰ با شکست دادن آرژانتین با نتیجه یک بر صفر گرفت.
▪ آیا میدانستید؟
بکن بائر به ریاست باشگاه بایرن مونیخ رسید و در سال ۱۹۹۸ معاون فدراسیون فوتبال آلمان هم شد. در همین مقام بود که آلمان را میزبان جام جهانی ۲۰۰۶کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست