سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

خورش سویا و کلم بروکلی، غذایی ضد حساسیت و رژیمی


خورش سویا و کلم بروکلی، غذایی ضد حساسیت و رژیمی

اگر در لیست مواد غذایی که برای رفع علائم حساسیت فصلی مفید است، نگاهی بیندازید هر سه ماده کلم بروکلی، سویا و هویج را در آن می‌بینید. کلم بروکلی حاوی ویتامین C و بیوفلاونوئید است …

اگر در لیست مواد غذایی که برای رفع علائم حساسیت فصلی مفید است، نگاهی بیندازید هر سه ماده کلم بروکلی، سویا و هویج را در آن می‌بینید. کلم بروکلی حاوی ویتامین C و بیوفلاونوئید است سویا هم امگا۳ دارد، از بتاکاروتن هویج هم نمی‌شود گذشت. همه این مواد کافی است برای این‌که این خورش را به یک غذای ضد حساسیت و البته کم‌کالری تبدیل کند.

مواد لازم برای ۴ نفر :

کلم بروکلی : ۴۰۰ گرم

سویا : ۲ پیمانه

پیاز بزرگ : ۱ عدد

سیر : ۴ حبه

هویج بزرگ : یک عدد

رب گوجه‌ فرنگی : ۲ قاشق سوپ خوری

روغن : به میزان لازم

نمک، فلفل و زرد چوبه : مقداری

پیاز را پوست کنده، شسته و خلالی یا نگینی خرد کنید.

هویج را هم پوست کنده، بشویید و به شکل دلخواه برش بزنید.

در تابه‌ای روغن ریخته، روی حرارت بگذارید.

پس از داغ شدن روغن، پیازها را در روغن تفت دهید.

سیرها را هم له کرده و همراه پیاز سرخ کنید.

مقداری زردچوبه و فلفل به تابه اضافه کرده و سویای آماده را داخل تابه ریخته و خوب با مواد دیگر مخلوط کنید.

بعد از کمی تفت دادن سویا، نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی و هویج خردشده است.

مدتی که از تفت دادن مواد گذشت مقداری آب به خورش اضافه کنید (تا حدی که روی مواد بیاید ) و اجازه دهید تا هویج بپزد.

حدود ۱۰ دقیقه به آخر پخت مانده، کلم بروکلی خردشده را اضافه کرده و بعد از پخت خورش را سرو کنید. این غذا را، هم می‌شود با نان سرو کرد و هم با برنج.

فوت‌ و فن

۱ - برای آماده‌سازی سویا آن را به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ ساعت در مقداری آب و نمک خیس کنید و بعد از این مدت در آبکش ریخته و با فشردن در دست آب آن را به خوبی بگیرید. حالا سویا آماده استفاده در غذاست.

۲ - برای خوش‌ رنگ شدن کلم بروکلی بهترین راه این است که در قابلمه‌ای مقداری آب و نمک ریخته، روی حرارت بگذارید. پس از جوش آمدن آب کلم بروکلی را در آن انداخته و بعد از مدتی آنها را بیرون آورده و سریع زیر آب سرد بگیرید. این شوک حرارتی باعث ثابت ماندن رنگ سبز کلم بروکلی می‌شود.

نکته :

مقدار سیر در این غذا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست ندارید، مقدار آن را کمتر یا حتی حذف کنید.