چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
هلندی ها از باخت به آلمان هراس دارند
تیم ملی فوتبال هلند در حالی عازم رقابتهای جام جهانی ۲۰۰۶ میشود که هوادارانش فقط یک نگرانی دارند: لطفاً به آلمان نبازید.
نیم قرن بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم و اشغال هلند به دست نیروهای ارتش آلمان، هرگاه که ۲ کشور در زمین فوتبال رو در روی هم قرار میگیرند، آنتن انتقام در دل هواداران تیم نارنجیپوش شعلهور میشود.
آنها از هماکنون خود را برای رویاروئی احتمالی با آلمان در مرحله یکچهارم نهائی که روز ۳۰ ژوئن (۹ تیر) در برلین برگزار میشود، آماده کردهاند.
پوریس روتمنز، یکی از هواداران تیم به خبرگزاری فرانسه میگوید: فقط نمیخواهیم به آلمان ببازیم. بدترین سناریوی ممکن این است که آلمان قهرمان این جام شود.
فرقی نمیکند تلخی خاطرات جنگ جهانی دوم یا شکستن قلب هلندیها به خاطر باخت به آلمان در فینال جام جهانی ۱۹۷۴ را به یاد بیاورید اما هر وقت قرار باشد هلند با آلمان بازی کند، معتدلترین و خوشرفتارترین هواداران این تیم هم دست به کارهای عجیب و غریبی میزنند.
رونالد کومان، عضو سابق تیم ملی هلند اعتراف کرده که پیراهن یکی از بازیکنان تیم آلمان را در سال ۱۹۸۸ بهعنوان دستمال استفاده کرده و ۲ سال بعد فرانک ریکارد سرمربی کنونی باشگاه بارسلونا، بهصورت رودی فولر آب دهان انداخت.
امسال هزاران تیشرت با تصاویری از فینال جام جهانی ۱۹۷۴ تولید شده که بزرگترین تراژدی تاریخ فوتبال هلند بود.
نسل رؤیائی بازیکنان هلند با حضور برهان کرایف که به خاطر فوتبال کلاسیک و جذاب خود مورد ستایش بود، ۲ بر یک مغلوب دفاع کاملاً سنتی آلمان غربی شد.
از نظر هلندیها این ظالمانهترین شکست تاریخ بود که حتی گدازندهتر از باخت به آرژانتین درفینال سال ۱۹۷۸ است.
اوکه کاک نویسنده پرفروشترین کتاب سال ۱۹۷۴ بهنام ما بهترین بودیم میگوید: فرصت مناسبی بود که هلند برتری خود را در عرصه فوتبال و سیاست و فرهنگ به جهان نشان دهد. ما در مسیر پیروزی بودیم، تیم هلند برتری خود را ثابت کرده و سپس به یک تیم کاملاً تبلیغی و تجاری آلمان باخت که اصلاً قابل قبول نبود.
فینال ۱۹۷۴ فرصتی برای انتقام بود و به همین دلیل کاک مینویسد: هلندیهای خوب برابر آلمانیهای شیطان.
باخت هلند، آتش ضدآلمانی را شعلهورتر کرد. دیک لیندهوت، نویسنده کتاب همسایگان ناشناخته معتقد است. آن باخت، نشانه از دست دادن فرصتی برای نسلی یافتن هلند بود.
واکنش آلمان ستیزی هلندیها تقریباً محو شده، اما رقابت ۲ کشور در زمین فوتبال هنوز ادامه دارد.
اوکه کاک میگوید: اوضاع مثل گذشته یا سال ۱۹۷۴ که هنوز خاطرات جنگ جهانی پررنگ بود، حاد نیست. ما آلمان را در جام ملتهای اروپای سال ۱۹۸۸ شکستدادیم که تا حدی نسلی بخش بود.
به اعتقاد او بخشی از این تضاد ناشی از مسابقه تهاجمی پسند هواداران فوتبال هلند برابر فوتبال ماشینی آلمانیها است که متکی بر دفاع و روحیه جنگی است. یوریس روتمنز همان طرفدار فوتبال که سال ۱۹۷۴ حتی متولد نشده بود، عقیده دارد: باخت به آلمان با آن تیم ضعیف، اصلاً منصفانه نبود. آنها فقط به خاطر اینکه تسلیم نشدند، به قهرمانی رسیدند. روتمنز به روش هلندیها اشاره دارد که باخت زیبا را به پیروزی زشت ترجیح میدهند. با اینکه هنوز جام جهانی شروع نشده، اما هلند از هماکنون یک امتیاز از رقیب سنتی خود جلو است و آن اینکه تمام مسابقاتش را روی چمن هلندی انجام خواهد داد.
یک کمپانی هلندی مسئولیت تولید چمن هشت ورزشگاه محل برگزاری رقابتهای جام جهانی را بر عهده دارد که این موضوع بازتاب بسیاری در رسانههای این کشور داشت.
روزنامه بیلد آلمان به این موضوع به شدت معترض بود و نوشت با بازی در چمن هلندی باید از هماکنون خود را شکستخورده قرض کنیم.
اما چمنهای هلندی تحت حفاظت کامل و در محل مخفی در حال پرورش هستند تا از خطر تخریب توسط خرابکاران در امان بمانند ولی معلوم نیست این نگرانی در مورد چه کسانی است: هواداران هلندی یا آلمانی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست