چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خودکشی مهمترین پیامد افسردگی
خودکشی خطرناکترین پیامدی است که در افرادی که از بیماری افسردگی رنج میبرند بیشتر بروز میکند. دکتر ایرج وثوق،روانپزشک و متخصص اعصاب و روان گفت: بیشتر افرادی که اقدام به خودکشی میکنند از بیماری افسردگی و یا اختلال افسردگی رنج میبرندوی با بیان این که این افراد به دلیل احساس گناهی که میکنند و تغییرات خلقی که در آنها ایجاد میشود دست به این عمل میزنند، افزود: خانوادهها باید به تغییرات خلقی که در نزدیکان و فرزندانشان ایجاد میشود توجه بیشتر داشته و با مراجعه به یک روانپزشک از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند.
وی در خصوص علائم این بیماری گفت: این افراد روحیه خوبی نداشته و از زندگی لذت نمیبرند، گوشهگیر میشوند، اشتغال ذهنی آنها موضوع مرگ است، احساس بیارزشی میکنند و خودشان را ناچیز میپندارند، دائماً احساس گناه میکنند و همچنین ممکن است بیاشتها شوند و نتوانند راحت بخوابند و یا اگر میخوابند از خواب خود لذت نمیبرند و نمیتوانند انرژی لازمی را که در هنگام خواب باید کسب کنند به دست آورند.
وی بیشترین سن ابتلا به افسردگی را در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی دانست و اظهار کرد: عواملی چون جر و بحث در خانوادهها و یا جدا شدن پدر و مادر قبل از سن ۱۱ سالگی میتواند باعث بروز این بیماری در سنین بالاتر باشد.
این روانپزشک ادامه داد: بیماری افسردگی یا اختلال افسردگی در بین زنان شایعتر از مردان است که با توجه به داشتن روحیه حساس زنان، تحمل آنها در برابر فشارهای ناشی از محل کار و خانه کمتر از مردان است.
وی افزود: همچنین مشکلات تیروئیدی که در بین زنان شایع است باعث اختلالات هورمونی در بدن میشود که این نیز میتواند از عوامل شایع در بروز این بیماری در زنان باشد.
دکتر وثوق عوامل بیولوژیکی، روانشناختی و اجتماعی را مهمترین عوامل بروز این بیماری دانست و گفت: عوامل بیولوژیکی از طریق تغییر در تعادلات هورمونی ممکن است باعث بروز این بیماری شود، مانند کسانی که تیروئید آنها خوب کار نمیکند و یا تغییری که در برخی از عناصر موجود در بدن نظیر کلسیم و اوره ایجاد میشود.
وی در ادامه عوامل روانشناختی را عواملی که بر احساسات افراد تأثیر میگذارد و باعث بروز استرس در افراد میشود مانند غم از دست دادن عزیزان برشمرد و ادامه داد: از دیگر عوامل مؤثر بر ایجاد افسردگی در افراد عوامل اجتماعی نظیر فقر و مشکلات کاری و مالی است که میتواند زمینه را برای بروز این بیماری در افراد فراهم کند.
این روانپزشک در بیان تفاوت افسردگی با بیماری افسردگی گفت: همه ما در طی روز افسردگی و خوشحالی را تجربه میکنیم ولی اگر افسردگی در فرد شدید شود و یا مدت آن طولانی شود به طوری که بر زندگی و شغل فرد تأثیر بگذارد میگوییم فرد دچار بیماری افسردگی و یا اختلال افسردگی شده است.
سحر میرشاهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست