پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

۷ ۱ ایده نو برای دکوراسیون اتاق نشیمن


۷ ۱ ایده نو برای دکوراسیون اتاق نشیمن

اگر می خواهید از فضای نشیمن به عنوان فضای استراحت و جایی که بتوانید از دغدغه های زندگی روزمره به آن پناه ببرید, استفاده کنید, موارد زیر را باید رعایت کنید

امروزه، اتاق نشیمن کاربردی متفاوت با گذشته دارد. در گذشته، از اتاق نشیمن، تنها برای دور هم جمع شدن و گفت‌وگو استفاده می‌شد، اما اکنون، اتاق‌های نشیمن در کنار کاربرد سابق خود، به مکانی برای انجام فعالیت‌های دیگر مانند ورزش، کار در خانه، غذا خوردن، مطالعه، استراحت و ... نیز تبدیل شده‌اند که البته، هر یک از این فعالیت‌ها می‌تواند تاثیری بسیار بر دکوراسیون این اتاق بگذارد. در ادامه، قصد داریم تا در خصوص طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن بر اساس فعالیت‌هایی که قرار است در آن صورت بگیرد، صحبت کنیم و ایده‌هایی را در اختیار شما قرار دهیم.

۱ چگونه از اتاق نشیمن خود استفاده می‌کنید؟

پیش از هر کاری، باید سبک زندگی خود را تعیین کنید. شما قرار است که چه فعالیت‌هایی در اتاق نشیمن خانه خود انجام دهید؟ سپس، بر اساس آن، به طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن خود بپردازید. در زیر، به برخی از این فعالیت‌ها اشاره شده است:

۲ استراحت و به آرامش رسیدن

اگر می‌خواهید از فضای نشیمن به‌عنوان فضای استراحت و جایی که بتوانید از دغدغه‌های زندگی روزمره به آن پناه ببرید، استفاده کنید، موارد زیر را باید رعایت کنید:

آرام نگه داشتن فضا: توصیه می‌کنیم که برای ایجاد آرامش بیشتر در فضا از رنگ‌های ملایم و خنثی و بافت‌های نرم و لطیف به همراه مواد طبیعی استفاده کنید. همچنین، دکوراسیون فضای نشیمن را باید تا حد امکان، ساده و دور از به‌هم‌ریختگی و شلوغی در نظر بگیرید. در انتخاب عناصر برای دکوراسیوناین فضا بادقت عمل کنید و علاوه بر زیبایی هر وسیله، به کاربرد آن نیز توجه کنید.

سر و صداهای آزار دهنده را حذف کنید: از مواد و وسایلی استفاده کنید که صدا را به خود جذب می‌کنند. دکوراسیون خلوت شاید خیلی زیبا به نظر برسد، اما ممکن است سروصدا در آن زیاد باشد. از این رو، توصیه می‌کنیم که حتما از موکت یا قالیچه و همچنین، پرده یا شیدهای پارچه‌ای در دکوراسیون اتاق نشیمن خود استفاده کنید. استفاده از قفسه‌های پر از کتاب نیز می‌تواند همچون عایقی صوتی در مقابل سروصداهای ناشی از خانه همسایه شما عمل کند.

خود را در شرایطی آسوده قرار دهید: مبلمانی را خریداری کنید که هنگام استراحت، بدن شما روی آن در کمال آرامش و راحتی باشد. قبل از خرید کاناپه و مبلمان، میزان راحتی آن را امتحان کنید. دمای فضا را در بهترین حالت نگه دارید، طوری که نه احساس سرما کنید؛ نه احساس گرمای بیش از حد.

۳ غذا خوردن

ممکن است که تمایل داشته باشید تا فضای غذاخوری خانه خود را نیز در اتاق نشیمن در نظر بگیرید. در این صورت، به ایده‌های زیر توجه کنید:

یکی از ایده‌ها، استفاده از میز و صندلی غذاخوری با ابعادی بزرگ و مناسب، در صورت وجود فضای کافی است. این میز غذاخوری علاوه برکاربرد اصلی خود، سطحی مناسب برای انجام فعالیت‌های دیگر و همچنین سطحی برای به نمایش گذاشتن عنصری دکوراتیو خواهد بود. میزهای دایره‌ای شکل، گزینه‌ای مناسب برای میز غذاخوری هستند که می‌توانند گفت‌وگو و هم صحبتی را حین صرف غذا تسهیل کنند. میزهای نیم دایره‌ای تاشو نیز که کنار دیوار نصب می‌شوند، گزینه‌ای مناسب برای ایجاد فضای غذاخوری در اتاق‌های نشیمن کوچک هستند. میزهای بیضی شکل هم به دلیل داشتن گوشه‌های تیز، مانند میزهای گرد، راحت‌تر از میزهای مستطیل شکل در فضا گنجانده می‌شوند و جای کمتری می‌گیرند.

۴ ایجاد فضای کار در اتاق نشیمن

اگر مجبور به داشتن فضایی در خانه و اتاق نشیمن خود برای کار هستید، این فضا را طوری طراحی کنید که کاملا منسجم و تفکیک شده باشد؛ حتی اگر جدا‌کننده‌ای بین این فضا و دیگر قسمت‌ها وجود نداشته باشد. اگر امکان آن وجود داشته باشد، بهتر است که این فضا را با کمک تفکیک‌کننده یا قفسه‌ از دیگر قسمت‌های اتاق نشیمن جدا کنید. برای جلوگیری از پخش شدن وسایل و کاغذهای مربوط به فضای کار خود در دیگر قسمت‌های اتاق نشیمن، کشوهایی قفل‌دار و فایل‌هایی برای ذخیره‌ سازی این کاغذها و وسایل موبوط به کار خود در نظر بگیرید. میز کار کشودار و مناسب و همچنین، تعدادی فضای ذخیره‌سازی از جمله نیازهای فضای کار موجود در اتاق نشیمن است.

۵ میهمان‌داری و فعالیت‌های اجتماعی

اگر مدت زمانی طولانی را به پذیرایی از میهمانان می‌پردازید، دکوراسیون اتاق نشیمن خود را باید بر این اساس طراحی کنید. یکی از نکات مهم در این زمینه، چیدن مبلمان به شکلی گرد و دوستانه است، بطوری که افرادی که روی مبل‌ها می‌نشینند، جمعی گرم و صمیمی را تجربه کنند. مبل‌هایی که خریداری می‌کنید، باید بسیار راحت باشند. وجود تشکچه‌های نرم و راحت برای افزایش فضای نشیمن نیز زمانی که به تعداد میهمانان شما افزوده می‌شود، ضروری است. در خانه‌های میهمان‌پذیر، مهم‌ترین فرصت برای گفت‌وگوهای دوستانه زمان صرف غذا بوجود می‌آید. بنابراین، در خرید میز و صندلی غذاخوری راحت و استاندارد، وقت و هزینه‌ای بیشتر صرف کنید.

۶ تبدیل اتاق نشیمن به فضایی خصوصی

همانطور که برخی دوست دارند، اطراف آنها همیشه پر از میهمان باشد، برخی نیز تنهایی و آرامش بیشتر در خلوت خود را ترجیح می‌دهند. توصیه ما به این گروه این است که دکوراسیون اتاق نشیمن خود را مطابق با تمایل و خواسته‌های خویش طراحی کنند و سهم زیادی از دکوراسیون اتاق نشیمن را به عناصر و وسایل سرگرم‌کننده شخصی خود مانند آلتی موسیقی اختصاص دهند.

۷ فضای ورزش و تمرین در اتاق نشیمن

اگر قصد دارید که قسمتی از فضای اتاق نشیمن خود را به فضای ورزش اختصاص دهید و یک یا چند وسیله بدنسازی در آن بگذارید، نخستین کار، کم کردن تعداد وسایل غیرضروری و در نظر گرفتن دکوراسیونی خلوت برای فضای نشیمن است. نکته مهم این است که وسایل بدنسازی و ورزشی می‌تواند صدمه‌‌ای جدی و مخرب به دکوراسیون وارد کند. بنابراین، توصیه می‌کنیم که حتما از پد‌های مخصوص برای کفپوش این قسمت‌ها استفاده کنید و از استحکام دیوارها مطمئن شوید.

بهتر است زمانی که وسایل ورزشی سنگین موجود در اتاق نشیمن مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، از نظرها پنهان بمانند. بنابراین، از تفکیک کننده‌ای مناسب برای پنهان ساختن این قسمت از فضا استفاده کنید.

۸ ایجاد فضایی پر احساس و رمانتیک

یکی از مهم‌ترین اصول برای خلق چنین فضایی در اتاق نشیمن، ایجاد راحتی و آرامش در دکوراسیون است. استفاده از کاناپه‌های نرم و راحت و وجود کوسن‌های متعدد و نرم، یکی از اقدامات مهم در این راستاست. همچنین، فضا را برای تغییر ناگهانی دما و تغییر نور بر اساس نیاز مهیا کنید. استفاده از کلید‌های دایمر برای این فضا بسیار مناسب است. برای خلق فضایی رمانتیک و پر احساس، انتخاب گوشه‌ای دنج و آرام در اتاق نشیمن کافی است.