دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
چه کفشی برای کودک بخریم؟
برای پیشگیری از مشکلهای تکاملی پای کودک، انتخاب کفش مناسب از اهمیت ویژهای برخوردار است. نباید این نکته را فراموش کرد که کفش، نقش محافظ پای کودکان را در برابر صدمات برعهده دارد و به همین دلیل است که پیش از راهافتادن کودک احتیاجی به پوشیدن کفش نیست و والدین نباید در سنینی که کودک هنوز راه نمیرود، به پای او کفش بپوشانند.
اغلب کودکان ۱۴ تا ۱۵ ماهه میتوانند روی پاهای خود بایستند و حتی چند قدمی هم راه بروند اما در این زمینه باید دقت داشت که تهیه کفش و جوراب مناسب برای کودکان نوپا یکی از کارهای مهمی است که پدرها و مادرها باید در آن دقت کنند. زیرا استخوانهای پای کودک بسیار نرم و آسیبپذیر هستند و اگر کفش یا حتی جوراب بیش از اندازه تنگ، سفت و کوچک باشد میتواند به راحتی موجب انحنا و کجی استخوانهای پای کودک شود. توصیه میکنم والدین ابتدا نسبت به صافبودن و سالمبودن استخوانهای ران و ساق پای کودک اطمینان حاصل کنند و سپس به فکر خرید یک کفش مناسب برای کودک خود باشند. یک کفش مناسب و استاندارد برای کودک باید از حداقل پاشنه، بند و دیوارههای محکم که پا را نگه دارد، برخوردار باشد. جنس کفش نیز بسیار اهمیت دارد زیرا کفشهای پلاستیکی موجب عرقکردن پای کودک میشود و چون یک کودک نوپا نمیتواند به خوبی راه برود، با عرقکردن پا و به دنبال آن لیزخوردن، تعادل خود را از دست میدهد و همین زمین خوردنها میتواند موجب بروز مشکلهای استخوانی در کودک شود. در عین حال پوشیدن کفشهای پلاستیکی میتواند موجب بروز حساسیت پوستی در پای کودک شود. همچنین کفشی که برای کودک انتخاب میشود باید حدود یک سانتیمتر از طول پای کودک و پنجه او بزرگتر باشد. به طور کلی یک کفش استاندارد سه ویژگی جنس خوب، پاشنه، قالب و پنجه استاندارد را دارد. کفشهای چسبی نیز بر کفشهای بندی ارجحیت دارند.
یکی از مهمترین راهها برای تشخیص اینکه بدانیم کفشی که برای کودک خریدهایم مناسب است و باعث تغییرهای ساختاری در مچ و کف پای او نمیشود، این است که وقتی کودک کفش نامناسبی به پا دارد، به خوبی راه نمیرود و سعی میکند با هر تلاشی کفش را از پای خود درآورد. از طرفی کفشی که برای کودک تنگ است، روی پای کودک فشار میآورد و موجب قرمزی و فشردهشدن پای او میشود و به سختی به پای کودک میرود و از پای او خارج میشود. کفشی هم که برای کودک گشاد است به راحتی به پای او میرود و از پایش خارج میشود. توصیه بسیاری از متخصصان این است که والدین کفش مناسب پای کودک را با راهنمایی یک متخصص برای دوختن سفارش دهند. برای کودکانی که در پای خود مشکل استخوانی دارند نیز باید کفش طبی مناسبی انتخاب شود. متاسفانه بیش از ۵۰ درصد کفشهای موجود در مغازهها غیراستاندارد هستند و برای کودکان نوپا مناسب نیستند زیرا جنس و قالب مناسبی ندارند. به همین دلیل توصیه میشود پیش از انتخاب کفش کودک حتما با یک متخصص ارتوپد کودک مشورت شود.
دکتر تقی بغدادی
فوق تخصص ارتوپدی اطفال و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست