یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
روابط عمومی الكترونیك تنها در دولت الكترونیك شكل می گیرد
تكنولوژی اطلاعات را میتوان نقطه همگرایی الكترونیك، پردازش دادهها و ارتباطات دوربرد دانست. اینهمگرایی باعث شده تا فاصلههای از بین رفته و اطلاعات در شبكه گسترده جهانی به طور مساوی دردسترس همگان قرار گیرد و از طرفی سیستمهای ارتباطات از راه دور از طریق رایانه به سهولت ظرفیت هایجدیدی را برای انتقال و نمایش اطلاعات در اختیار انسان قرار دهد.در حقیقت فناوری نوین اطلاعات در دولت الكترونیك باعث شده تا حركت آزاد اطلاعات و آگاهیرسانیهمگانی و در نهایت توسعه انسانی به عنوان مهمترین دستاورد آن قلمداد شده و در بسترهای لازم را جهتمشاركت بیشتر مردم در فرایند تصمیمسازی ایجاد كند.
روابط عمومی در كشور ما ایران هنوز به ابزارها و فنآوریهاینوین مجهز نشده است چرا كه در سطوح بالای كشور، هنوز وارد مرحله انقلاب نشده، -همچنان كه هنوزبا انقلاب صنعتی فاصله زیادی دارد.- امروزه یكی ازشاخصهای و معیارهای پیشرفت دولتها گردش سیال اطلاعات است در حقیقت كشورهایی كه دیر بهمرحله انقلاب اطلاعاتی وارد شوند به عنوان ملل عقب افتاده لقب خواهند گرفت. اكنون یكی از مباحث مطرحدر حقوق ارتباطات دولت الكترونیك است در حقیقت دولتها با بهرهگیری از اینترنت و ابزارهای رایانهای بایدقادر باشند به مردم، شركتها، و سایر سازمانها خدمات و اطلاعات لازم را ارائه دهند.
اما آنچه امروز در ایران شاهد آن هستیم این است كه متأسفانه هنوز پس از چند سال از اجرای طرحitوتبلیغات گسترده پیرامون آن و با صرف هزینهها و تخصیص بودجه كلان عملا همین پروژه مهم در سطحبسیار پایینی نگه داشته شده و اقدام محسوس و امید وار كنندهای به عمل نیامده یا لااقل جنبه عملیاتی بهخود نگرفته است. حال چه انتظاری میرود كه روابط عمومیها بتوانند از این طریق به اطلاعرسانی گستردهو هدفمند اقدام كنند. حقیقت این است كه هنوز سطح سواد، و سطح فرهنگ استفاده از رایانه جهت تبادلاطلاعات به جز مواردی كه علایق و سلیقههای شخصی در میان است در سطوح اقشار مختلف جامعه كمتربه چشم میخورد.
آمارها و نظرسنجیها نیز حاكی از آن است اینترنت هنوز نتوانسته به نحو گسترده ومؤثری در اطلاعرسانی و جلب مشاركت مخاطبان سازمانها كمك كند به همین دلیل میبینیم كهگستردهترین بخش استفاده از اینترنت را وبلاگهای شخصی در برگرفته است كهدر عمل افراد و اشخاصحقیقی با توجه به سلایق و علاقهمندی شخصیدر موضوع خاصی فعال شدهاند. و از این مجرا نیز به طورغیرمستقیم و نه زیاد برنامهمدار و هدفمند- و نه حتی در پی اهداف خاصی- اطلاعاتی به جریان میافتد كهگاهی یك سویه گاهی و سویه و گاهی نیز سه سویه و چند سویه است.
كلام آخر اینكه روابط عمومیها زمانی میتوانند به اثرگذاری اینترنتی در مبادله دو سویه اطلاعاتخوشبین باشند كه فرهنگ استفاده از اینترنت و به معنای واقعی كلمه دولت الكترویك در كشور ما نهادینهشده باشد و در تمام اركان سازمانی، تشكیلاتی و نرمافزاری نمایان شود.
در هر حال و بلاكهای روابط عمومی به خودی خود مسیر حرفهای شدن روابط عمومی را تسریعمیبخشند و به نوعی بسیاری از كمبودهای روابط عمومی را جبران میكنند. اما جا دارد دولت به رسالتاساسی و ویژه خود كه همانا تحقق پوشیدن به دولت الكترونیك است همت گمارد و از لایههای بالاییمدیریت كشورتا لایههای میانی سازمانها و دستگاهها به اجرای طرحit به طور جدی و همه جانبه مبادرتكند تا بزودی شاهد عملیاتی شدن این طرح ارزشمند و تحول گرا باشیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست