جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آرمانی به نام صدور انقلاب


آرمانی به نام صدور انقلاب

انقلاب اسلامی ایران که در بهمن ماه سال ۵۷ متولد شد در عین داشتن اهداف سیاسی و اجتماعی نگاه خاصی به تمدن و جهان بینی اسلامی داشت

انقلاب اسلامی ایران که در بهمن ماه سال ۵۷ متولد شد در عین داشتن اهداف سیاسی و اجتماعی نگاه خاصی به تمدن و جهان بینی اسلامی داشت. این رویداد در بید ری مسلمانان جهان و نوزایی باورهای دینی نقش عمده ای ایفا کرد.هر چند تلاش زورمندان جهان بویژه در غرب بر آن بوده است که همواره از انقلاب اسلامی ایران چهره ای ضدفرهنگی و متجاوز ترسیم نمایند ولی رهبری فرزانه آن بر مفاهیم بکر و تازه ای که در روح انقلاب اسلامی موج می زند تکیه نموده و بر مشترکات آن با دنیا و اختصاصات منحصر به فرد آن که در مکاتب گوناگون و جریان های فکری و نحله های مختلف دنیا موجود نیست اصرار می ورزند به گونه ای که معتقد به پویایی و برجسته کردن و مقاومت و بیان نمودن و ترویج آن اختصاصات هستند. از منظر

امام راحل‌(ره ) مفهوم صدور انقلاب در واقع انتقال ارزش های معنوی و الهی آن و رساندن این رسالت به گوش جهانیان از طریق استفاده از امکانات و ابزارهای پیام رسانی می باشد که باید این هدف با استفاده از راهکارهای موجود مانند : دعوت و تبیین مفاهیم و معارف اسلامی در جهان معرفی و تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی فراهم آوردن زمینه های مناسب برای گفتگوی تمدن ها و فرهنگ ها تقویت وحدت امت اسلامی احیای فرهنگ اهل بیت (ع ) و ترویج و گسترش زبان و ادبیات فارسی تحقق یابد.در ذیل نگاهی به بخشی از سخنان امام خمینی (ره) در خصوص مفهوم صدور انقلاب می‌پردازیم: ما که نهضت کردیم برای اسلام نهضت کردیم. جمهوری، جمهوری اسلامی است. نهضت برای اسلام نمی تواند محصور باشد در یک کشور و نمی تواند محصور باشد در حتی کشورهای اسلامی. نهضت برای اسلام همان دنباله نهضت انبیاء است. نهضت انبیاء برای یک محل نبوده است. پیغمبر اکرم اهل عربستان است دعوتش مال همة عالم است. (صحیفة نور، جلد ۱۰، صفحة ۱۱۵، تاریخ ۱۱/۸/۵۸)

ملت ما بحمدالله با عنایت حق تعالی و عنایت اولیای خدای تبارک و تعالی که به آن ایمان داد، به آنها قدرت داد این ملت دست رد به سینة همه زد و ایستاد و گفت استقلال را ما می خواهیم، آزادی را ما می خواهیم. و اگر به همین وضع پیش رود مطمئن باشید که پرتوش همه عالم را خواهد گرفت.(صحیفة نور، جلد ۲۰، صفحة ۱۷۸، تاریخ ۲۱/۱۱/۶۶) چون اسلام را آنها نمی توانند ویران ببینند که درصدد این است که اسلام را معرفی کند به عالم و اگر معرفی بشود به عالم قبول خواهند کرد و منافع آنها را به هدر خواهد داد. از این جهت با ایران مخالفت می کنند. نه اینکه چون یک جمعیتی در ایران هستند یا انسانهایی در ایران هستند. (صحیفة نور، جلد ۱۸، صفحة ۲۴۸، تاریخ ۱۳/۱۲/۶۲) ملت ایران، خواهران و برادران عزیز می دانند که انقلاب عظیم ایران که در نوع خود کم نظیر یا بی نظیر است، از ارزش های بزرگی برخوردار است که بزرگترین آن مکتبی بودن و اسلامی بودن آن است. همان ارزشی که پیامبران عالی مقام در پی آن قیام نمودند. امید است که این انقلاب جرقه و بارقه‌ای الهی باشد که انفجاری عظیم در توده های زیرستم ایجاد نماید و به طلوع فجر انقلاب مبارک حضرت بقیه الله ارواحنا لمقدمه الفداء منتهی شود. (صحیفة نور، جلد ۱۵، صفحة ۷۵، تاریخ ۱۰/۵/۶۰) ملت عزیز و پیرو حق امام علیه السلام (امام حسین)، با خون خود، سلسله ابلیس پهلوی را در قبرستان تاریخ دفن می نمایند و پرچم اسلام را در پهنه کشور بلکه کشورها، به اهتزاز درمی آورد.( صحیفة نور، جلد ۴، صفحة ۹، تاریخ ۱۱/۹/۵‌۶) مقصد این است که اسلام، احکام اسلام، احکام جهانگیر اسلام زنده بشود و پیاده بشود و همه در رفاه باشند و همه آزاد باشند، همه مستقل باشند. (صحیفة نور، جلد ۶، صفحة ۲۲، تاریخ ۲۷/۱/۵۸) من امیدوارم که ما بتوانیم پرچم اسلام را، پرچم جمهوری اسلامی را در همه جای دنیا بر پا کنیم و اسلام که حق همه است، از او تبعیت کنند. (صحیفة نور، جلد ۸، صفحة ۲۶۷، تاریخ ۱/۶/۵۸) امروز اسلام و قرآن در دست شماست و شما می توانید قرآن را ترویج کنید و در همه قشرهای دنیا پرچم اسلام را بالا ببرید. (صحیفة نور، جلد ۱۱، صفحة ۶۵، تاریخ ۲۹/۹/۵۸) انشاءالله جمهوری اسلامی را با محتوای جمهوری، با احکام اسلامی در ایران، و امید است که در سایر جاهها بر پا کنید و بیرق توحید را برفراز مملکت خودتان و سایر ممالک افراشته کنید. (صحیفة نور، جلد ۱۱، صفحة ۲۲۳، تاریخ ۱۸/۱۰/۵۸)

ما انقلابمان را به تمام جهان صادر کنیم چرا که انقلاب ما اسلامی است و تا بانگ لا اله الا الله و محمدرسول الله بر تمام جهان طنین نیفکند مبارزه هست و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبرین هست ما هستیم.(صحیفة نور، جلد ۱۱، صفحة ۲۶۶، تاریخ ۲۲/۱۱/۵۸) ما میل داریم همة ممالک اسلامی، همه کشورهای اسلامی، همة کشورهای مستضعفین دنیا این طور بشود که یک جمعیت باشند، در بین خود این جمعیت و در بین همین جمعیت، نخست وزیر، رئیس جمهور، مجلس، افراد دیگری که در بنگاه های دولتی هستند تعیین بشنوند تا آسیب بردار نباشد. (صحیفة نور، جلد ۱۲، صفحة ۲۸۶، تاریخ ۲۰/۵/۵۹) در کجای دنیا سراغ دارید که ملت آنچنان در خدمت اسلام باشد، آنچنان در خدمت دولت اسلامی باشد که هر وقت غائله ای پیش بیاید خود ملت پیشقدم است و پشتیبانی می کند؟ ما که می گوییم انقلابمان را می خواهیم صادر کنیم و به همة کشورهای اسلامی بلکه به همه کشورهایی که مستکبرین بر ضد مستضعفین هستند، می خواهیم یک همچو وضعیتی پیش بیاوریم که دولت یک دولت زورگوی جبار آدمکش امثال ذلک نباشد و ملت یک ملتی نباشد که دشمن با دولت است. ما می خواهیم بین ملت ها و دولت ها، آشتی بدهیم، دولت ها اگر توجه بکنند و یا مطالعه کنند وضع ایران را ببینند ملت ایران با دولت چه وضعی دارد. گمان ندارم که آنها تحت تأثیر واقع نشوند. (صحیفة نور، جلد ۱۲، صفحه ۲۸۵، تاریخ ۲۰/۵/۵۹)

ما که می گوییم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم، نمی خواهیم با شمشیر باشد بلکه می خواهیم با تبلیغ باشد ما می خواهیم تبلیغات گسترده ای را که کمونیست‌ها و دیگران برضد اسلام می کنند، با تبلیغات صحیح خنثی کنیم و بگوییم که اسلام همه چیز دارد. اسلام مثل مسیحیت کنونی نیست. (صحیفة نور، جلد ۱۸، صفحة ۸۰، تاریخ ۲/۶/۶۲)

عارف بهرامی