جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

رادیوتراپی و باروری


رادیوتراپی و باروری

رادیوتراپی و شیمی درمانی احتمال ابتلا به ناباروری را افزایش می دهد. مطابق با تحقیقات انجام شده میان برخی از روش های اشعه درمانی و شیمی درمانی با اختلالات باروری رابطه مستقیم …

رادیوتراپی و شیمی درمانی احتمال ابتلا به ناباروری را افزایش می دهد. مطابق با تحقیقات انجام شده میان برخی از روش های اشعه درمانی و شیمی درمانی با اختلالات باروری رابطه مستقیم وجود دارد.

محققان انجمن سرطان شناسی هاروارد استفاده از روش های درمانی نظیر پرتودرمانی و رادیوتراپی را برای زنانی که قصد باردارشدن دارند، توصیه نمی کنند. آنها معتقدند در طول روند درمانی پرتوهای رادیویی و رادیوتراپی لگن، عملکرد تخمدان را دچار اختلال کرده و در نتیجه رحم قادر به نگهداری جنین نبوده و محل مناسبی برای پرورش آن محسوب نخواهد شد.

مطابق با آمار، بیش از ۷۰ درصد زنانی که در معرض پرتوهای رادیویی قرار می گیرند توانایی باروری را از دست می دهند و در صورت باردارشدن امکان سقط جنین یا مرده زایی در آنها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

از طرف دیگر در پرتودرمانی تنظیم هورمون ها غیرمتعادل شده و این تغییرات هورمونی منجر به کاهش احتمال باردارشدن می شود. سقط جنین، تولد نوزاد نارس یا نوزادانی با وزن کم و معلول از نتایج ایجاد اختلال در عملکرد رحم ناشی از تأثیر پرتوهای درمانی تابیده شده بر لگن و شکم است.

از دیگر عوارض رادیوتراپی های شکمی و لگنی، تشدید علائم ناشی از تغییرات هورمونی در دوران یائسگی نظیر تپش قلب، گرگرفتگی، سردرد، ابتلا به افسردگی و تعریق شبانه است.

سارا درخشان