پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
« اس ال آی» را برای چه می خواهم
خیلی صریح و واضح بگویم که هنگام انتخاب برخی محصولات، توجه به امکانات اضافی آن حرام است. به عنوان مثال چند وقت پیش، یعنی یک سال پیش بود که مادربوردهای با قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی nVIDIA SLI با قیمتی کمتر از ۸۰ هزار تومان در بازار توزیع شد که به تصورم خیلی مسخره بود. بیچاره خریدار از همه جا بی خبر کلی حال می کرد که مادربوردی پیشرفته ابتیاع کرده است. اینکه چرا ارائه تکنولوژی nVIDIA SLI را روی چنین مادربوردی مسخره می دانم بعد از مطالعه مقدمه زیر می فهمید. اصل ماجرا چند سال پیش بود که قابلیت نرم افزارهای بازی با استفاده از الگوریتم های پیشرفته ارتقای قابل ملاحظه ای یافت اما کارت های گرافیکی پاسخگوی درخواست ها نبودند. در همان هنگام بود که شرکت nVIDIA پس از سال ها تحقیق موفق به ارائه مدلی شده بود که امکان استفاده از دو کارت گرافیک را مهیا می کرد که اندکی بعد آن را تکنولوژی nVIDIA SLI خطاب کردند. مادربوردها به دو شکاف PCIe x۱۶ مجهز شدند و امکان نصب دو کارت گرافیک مشابه Geforce مهیا شد. اندکی بعد بود که شرکت ATI تکنولوژی Crossfire را در مقام رقابت عرضه کرد با این تفاوت که محدودیت های کمتری به نسبت nVIDIA SLI داشت. به طور کلی می توان گفت تکنولوژی استفاده همزمان از چند کارت گرافیکی برای افرادی ارائه شده است که خواهان دست یابی به کارایی بسیار بالای گرافیکی هستند. هر چند استفاده از کارت های گرافیکی میان قیمت هم در این تکنولوژی امکان پذیر است اما چندان توصیه نمی شود. به عنوان مثال کاربری پیدا نمی شود که از دو کارت گرافیک Geforce ۸۶۰۰ GT به صورت SLI استفاده کند. راه های بهتر و حتی ارزان تری برای افزایش کارایی گرافیکی سیستم وجود دارد. افرادی که خواهان استفاده از این قبیل تکنولوژی ها هستند، به طور معمول از مادربوردهایی استفاده می کنند که حداقل ۱۰۰ و ۷۰ ،۸۰ هزار تومان قیمت دارند. به همین دلیل است که استفاده از این تکنولوژی روی مادربورد ۷۰ هزار تومانی را عجیب و غیرعاقلانه می دانم.
نکته دیگر
خود شرکت های سازنده خوب می دانند که این قبیل امکانات برای قاطبه کاربران قابل استفاده نیستند لذا راهکارهای دیگری را ارائه کرده اند که به تصورم کاربردی و قابل توصیه هستند. به عنوان مثال شرکت AMD تکنولوژی ATI Hybrid Crossfire را همراه با برخی چیپ ست های جدید خود ارائه کرده است. مادربوردی که این چیپ ست را یدک می کشد در بطن خود یک موتور پردازش گرافیکی دارد. پیشتر اینگونه رسم بود که اگر کاربری خواهان ارتقای توان پردازش گرافیکی بود، موتور گرافیکی تعبیه شده در بطن چیپ ست مادربورد را غیرفعال کرده و از یک فقره کارت گرافیک روی شکاف PCIE x۱۶ استفاده می کرد.
تکنولوژیHybrid Crossfire و تکنولوژی های مشابه این امکان را برای کاربران فراهم ساخته اند که از موتور گرافیکی داخل چیپ ست مادربورد در کنار کارت گرافیکی به صورت توامان و به فراخور نیاز استفاده شود. برخلاف موردی که در ابتدا اشاره شد، استفاده از مورد دوم اکیداً توصیه می شود. راستش دوست دارم بدانید برای چه چیزی هزینه کرده اید و از آن چیز، یعنی قطعه یا دستگاه چگونه باید حداکثر انتفاع را ببرید.
جواد زارعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست