شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
چند نکته ایمنی در مورد استفاده از شویندهها و لکهبرها
حساسیت دست در تمام جوامع دیده میشود و میزان آن را بین دو تا سه درصد و حتی در برخی جوامع صنعتی بین ۵ تا ۲۰ درصد هم گزارش کردهاند.
در اکثر مطالعات کارگران ساختمان بیشترین میزان حساسیت دست را داشتهاند اما این موضوع در جوامع مختلف یکسان نیست. بسته به سن، جنس، شغل و فرهنگ و آداب مردم هر جامعه این آمار کاملا فرق میکند. در جامعه ما ممکن است این آمار در خانمهای خانهدار بیشتر باشد. وقتی فردی با اگزامای دست مواجه میشود بعد از معاینه تمامی نواحی بدن لازم است پزشک یک تاریخچه کامل از نحوه زندگی، شغل و فعالیتهای جانبی فرد را مدنظر داشته باشد. در خانمهای خانهدار تماس مداوم با مواد شوینده یکی از شایعترین عوامل ایجاد حساسیت است.
این حساسیت میتواند به شکل حساسیت تماسی یا آلرژیک باشد. از طرف دیگر در مواد شوینده جدید، انواع مواد لکبر به مواد شوینده اضافه شده است. در اثر رقابتی که بین کارخانههای سازنده وجود دارد هر روز هم به تعداد و نوع این مواد شوینده افزوده شده و قدرت شویندگی این مواد نیز افزایش پیدا میکند. خانمهای خانهدار توجه داشته باشند که تمامی این مواد اعم از خود ماده شوینده یا آنزیمهای استفاده شده در آن که به عنوان چربیبر و لکه بر استفاده میشوند میتوانند منشأ حساسیتهای مختلف باشند. آنچه که ما در اکثر بیماران مشاهده میکنیم، معمولا این حساسیتها از نوع شدید است. از طرف دیگر چون بسیاری از این نوع حساسیتها از نوع آلرژیک است مصرف کم مواد شوینده نمیتواند عامل محافظت دست خانمها محسوب شود، یعنی اینکه حتی با مصرف مقدار کمی ماده شوینده، احتمال بروز حساسیتهای شدید وجود دارد.
به ویژه اگر این مواد شوینده قوی و دارای آنزیمهای مختلف را همراه با آب داغ به کار ببریم یا این عمل در فضایی بسته مانند داخل دستشویی یا حمام انجام پذیرد و فرد در معرض بخارات استنشاقی حاصل از این ماده هم قرار بگیرد که در این صورت مشکل بیمار پیچیدهتر خواهد شد. اگر لباستان لک افتاد: باقی ماندن لک مواد غذایی روی لباس تاثیر چندانی بر پوست نمیگذارد، مگر اینکه این کل ناشی از ماده شیمیایی تحریکزایی باشد که در این صورت باید به هر نحو ممکن آن را از لابهلای الیاف درآورد یا لباس را کنار گذاشت. در غیر این صورت بروز لکهای غذایی و باقی ماندن آن در الیاف لباس سبب بروز حساسیت نخواهد شد. اگر خواستید لک را پاک کنید یا از مواد شوینده استفاده کنید، این توصیهها را جدی بگیرید:
۱) آب داغ استفاده نکنید!
۲) در فضای بسته لباس نشویید. حتما دستگاه تهویه را روشن یا پنجره را باز کنید!
۳) کم یا زود بودن ماده شوینده در صورتی که به آن ماده آلرژی داشته باشید در بروز آلرژی فرقی نمیکند، پس حتما دستکش به دست کنید و از ماسک استفاده کنید.
۴) در صورت بروز حساسیت، مصرف ماده شوینده را کنار گذاشته و فورا به پزشک مراجعه کنید. خوب آبکشی کنید!
در مورد استفاده از مواد لک بر نحوه آبکشی با آبکشی معمولی فرق چندانی ندارد اما باید توجه داشته باشیم که آبکشی به مقدار لازم انجام شود، به طوری که تمامی مواد لکبر و کف حاصل از آن از لابهلای الیاف خارج شود. اگر مواد در میان الیاف باقی بماند میتواند هم حساسیت تماسی و هم حساسیتهای آلرژیک در بدن فردی ایجاد کند که لباس را میپوشد. اگر به طور کامل آبکشی انجام شود، میتوان برای خشک کردن لباس هم از خشککنهای معمولی و هم داخل آپارتمان یا جلوی آفتاب لباسها را خشک کرد اما اگر آبکشی کامل صورت نگیرد پهن کردن لباس در آفتاب هم فایدهای نداشته و اثر حساسیتزای مواد را از بین نخواهد برد.
منبع: prevention
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست