چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

آش‌ كوفته‌ سبزی‌


● مواد لازم‌:
▪ گوشت‌ چرخ‌ كرده‌: ۲۵۰ گرم‌
▪ نخود: ۵۰۰ گرم‌
▪ برنج‌: ۵۰۰ گرم‌
▪ سبزی‌ (تره‌، شاهی‌، ترخون‌ و جعفری‌): ۱ كیلو
▪ مواد داخل‌ كوفته‌: (پیاز، كشمش‌ و گردو)
▪ نمك‌، فلفل‌، …

مواد لازم‌:

گوشت‌ چرخ‌ كرده‌:

۲۵۰ گرم‌

نخود:

۵۰۰ گرم‌

برنج‌:

۵۰۰ گرم‌

سبزی‌ (تره‌، شاهی‌، ترخون‌ و جعفری‌):

۱ كیلو

مواد داخل‌ كوفته‌:

(پیاز، كشمش‌ و گردو)

نمك‌، فلفل‌، زردچوبه‌:

به‌ میزان‌ لازم‌

روغن‌:

به‌ میزان‌ لازم‌

طرز تهیه‌:

ابتدا برنج‌ و نخود را كه‌ از ۱۲ ساعت‌ قبل‌ خیس‌كرده‌ایم‌ را با سبزی‌ چرخ‌ می‌كنیم‌. مقداری‌ از آن‌را برای‌ آش‌ برمی‌دار یم‌ و بقیه‌ مواد را باگوشت‌چرخ‌ كرده‌ ورز می‌د هیم‌. آنگاه‌ نمك‌ و فلفل‌ وزردچوبه‌ رابه‌ مواد چرخ‌ شده‌ اضافه‌ كنیم‌ ومجددا چرخ‌ می‌كنیم‌ تا مواد نرم‌ شود. در این‌مرحله‌ مقداری‌ از مواد را برداشته‌ و وسط آن‌ راگود كرده‌، مقداری‌ از مواد داخل‌ كوفته‌ كه‌ پیاز وكشمش‌ و گردو می‌باشد، داخل‌ آن‌ می‌گذاریم‌ وبه‌صورت‌ گرد در می‌آوریم‌ و در ظرف‌ به‌ صورت‌دایره‌ای‌ می‌چینیم‌... تمامی‌مواد را به‌ همین‌صورت‌ درست‌ می‌كنیم‌.

در یك‌ ظرف‌ بزرگ‌ مقداری‌ آب‌ ریخته‌ و روی‌حرارت‌ می‌گذاریم‌. هنگامی‌كه‌ آب‌ جوش‌ آمد،كوفته‌ها را درون‌ ظرف‌ می‌ریزیم‌ و می‌گذاریم‌ به‌مدت‌ ۱۵ دقیقه‌ بجوشد.

در مرحله‌ بعد مقدار موادی‌ را كه‌ برای‌ آش‌برداشته‌ بودیم‌ به‌ همراه‌ یك‌ قاشق‌ غذاخوری‌روغن‌ ونمك‌ و زردچوبه‌، در یك‌ ظرف‌ می‌ریزیم‌و با حرارت‌ ملایم‌ می‌گذاریم‌ تا جا بیفتد. البته‌ بایدمراقب‌ باشیم‌ كه‌ ته‌ نگیرد. دراین‌ هنگام‌ آش‌ ماآماده‌ است‌.