دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

روغن زیتون را با سبزی معطر همراه کنید


روغن زیتون را با سبزی معطر همراه کنید

خیلی از ما به دلیل هراس از مضرات روغن جامد به سراغ روغن‌های مایع می‌رویم.
اما از میان این روغن‌ها نیز بسیاری از متخصصان، روغن زیتون را بیش از همه توصیه می‌کنند. در واقع، از مدت‌ها …

خیلی از ما به دلیل هراس از مضرات روغن جامد به سراغ روغن‌های مایع می‌رویم.

اما از میان این روغن‌ها نیز بسیاری از متخصصان، روغن زیتون را بیش از همه توصیه می‌کنند. در واقع، از مدت‌ها پیش، افرادی که حوالی منطقه مدیترانه زندگی می‌کردند، زیتون کشت می‌کردند و مقدار زیادی روغن زیتون در برنامه غذایی آنها وجود داشت. بعدها مشاهده شد که در این افراد بیماری قلبی عروقی به ندرت دیده می‌شود و احتمال بروز فشار خون در آنها کمتر بود. وقتی که علت این موضوع جستجو شد، معلوم شد که الگوی غذایی مدیترانه‌ای سرشار از میوه و سبزی در کنار مصرف بالای زیتون، دلیل سلامت این افراد است. امروزه نیزیکی از توصیه‌های ملی و جهانی تغذیه همین است که سعی کنیم از چربی‌های غیراشباع استفاده کنیم که بهترین آنها روغن زیتون است. میزان مصرف این روغن البته به عادت افراد بستگی زیادی دارد.

برخی به بو و طعم آن عادت ندارند و از مصرف آن خودداری می‌کنند. اما می‌توان با ترفندهایی، طعم و بوی آن را دلنشین‌تر کرد. وقتی زیتون با سبزیجات معطری مثل رزماری و یا ریحان یا جعفری مخلوط شود یا با کمی پودر سیر همراه شود، بوی بهتری پیدا خواهد کرد. تفاوت سایر روغن‌های مایع با روغن زیتون در این است که دارای اسیدهای چرب بلندزنجیره غیراشباع هستند، در حالی که روغن زیتون مملو از اسیدچرب غیراشباعی است که تنها یک باند غیراشباع دارد. روغن‌های دار‌ای چند باند غیراشباع با اینکه نسبت به روغن‌های جامد بهترند اما پس از اینکه در بدن می‌سوزند رادیکال‌های آزادی تولید می‌کنند که ویتامین E بدن باید اثرات آنها را خنثی کند. پس نیاز به این ویتامین بالا می‌رود، در حالی که مصرف روغن زیتون چنین پیامدی را به دنبال ندارد.

دکتر نسرین امیدوار

متخصص تغذیه و رژیم درمانی