سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
ویژگی های یک آموزگار خوب
خانم «الف» می گوید: «من در زمان کودکی یک آموزگار ریاضی داشتم که این درس دشوار را به یک درس شیرین، سرگرم کننده و خوشایند تبدیل کرده بود به طوری که برخی از شب ها برای انجام تکالیف ریاضی لحظه شماری می کردم!»
در واقع آموزگاران موفق باید دارای ویژگی های زیر باشند:
۱) شور و اشتیاق: بدون شور و اشتیاق نمی توان یک آموزگار خوب بود. آموزگاری که موضوع درسی خود را دوست ندارد، نمی تواند انتظار داشته باشد دانش آموزان به آن درس علاقه پیدا کنند.
هر چند بیشتر آموزگاران این ویژگی مثبت را دارند ولی بهتر است بر اهمیت این موضوع تاکید شود. مطمئنا وقتی شاگردان می بینند که آموزگار بدون کوچک ترین علاقه ای به تدریس می پردازد دچار سردرگمی می شوند. هرگز از نشان دادن شور و اشتیاق خود نهراسید!
۲) خلاقیت: با توجه به مشخص بودن چارچوب تدریس، داشتن خلاقیت کار بسیار دشوار و در عین حال مهمی است.
بدون تردید اگر یک آموزگار در چارچوب موجود عمل کند آموزگار خوبی است ولی یک آموزگار بزرگ نیست! برای رسیدن به این هدف وجود خلاقیت لازم است. آموزگار باید خود را به تکنیک های گوناگون مجهز کند و برای حل مشکلات آمادگی کافی داشته باشد.
۳) انعطاف پذیری: زندگی دانش آموزان نیز همانند آموزگاران بسیار پیچیده است. حتی سنگ هم روزی در هم می شکند! وقتی یک دانش آموز با استعداد در امتحان خود نمره ضعیفی می گیرد آموزگار باید از خود انعطاف نشان دهد. آموزگار باید برای کمک به شاگردان خود آماده باشد، در غیر این صورت آنها به وی مراجعه نخواهند کرد. یادتان باشد آموختن توقف پذیر نیست و شما هم باید همینطور باشید.
۴) استقلال : آموختن نیز همانند خود زندگی در قالب نمی گنجد. غالبا آموزگاران از عدم حمایت مدیریت مدرسه و همکاران خود گله و شکایت می کنند ولی جواب ما به آنها این است: حتی اگر شما تنها آموزگاری هستید که به انضباط اهمیت می دهید دلسرد نشوید. دست تنها بودن احساس ناخوشایندی است اما گام به گام پیش بروید.
۵) ارتباط برقرار کردن: اطلاعات نمی تواند بدون یک ارتباط مستحکم منتقل شود. یک آموزگار باید با تک تک شاگردان خود ارتباط سازنده برقرار کند.
آموزگار به عنوان واسطه انتقال معلومات باید رابطه موثری با شاگردانش داشته باشد.
در مورد علائق دانش آموزان خود اطلاعات لازم را کسب کرده و میان این مسئله و موضوعات درسی ارتباط برقرار کنید.
آموزگاران عزیز! برای موفق شدن باید با عشق و علاقه دست به کار شوید. سعی کنید علائق مشترکی با شاگردانتان بیابید و از این مسأله برای ارتباط با آنها استفاده کنید.
همان طور که گفتیم یک آموزگار خوب باید دارای ویژگی های فوق باشد.
به هر حال دانش آموزان تنها افرادی هستند که می توانند یک آموزگار موفق را تشخیص دهند.
امیدواریم آموزگاران محترم با مطالعه این مقاله در مورد میزان موفقیت خود قضاوت کرده و در راه دارا بودن تمام ویژگی های مزبور تلاش نمایند.
ترجمه از آذر شایان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست